My Summer Bucket List

maanantai 10. kesäkuuta 2019

/Oh Summer, I have missed you./

Ihanaa alkanutta kesää kaikille! Toinen lomaviikko on pyörähtänyt käyntiin ja harvinaisen upeissa merkeissähän kesä onkin lähtenyt liikkeelle. En nimittäin muista vielä koskaan voineeni viettää rantapäivää täällä Oulun korkeudella jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla, mutta niin vaan viime perjantaina vierähti viisi tuntia rannalla makeassa kolmenkymmenen asteen helteessä. Mutta mitäpä muuta kesälle on suunnitelmissa ja haaveissa? Minun lomahaaveeni eivät ole suurensuuria, ja lähes kaikessa mukana touhuaa tietenkin ekaluokkansa juuri kunnialla päätökseen saanut Jamppa, mutta tärkeintä kesässähän onkin pyrkiä nauttimaan niistä pienistä suurista jutuista.
la dolce vita blogi kesä 2019
Nautiskele. Vaikka noudatankin muuten melko säntillistä ruokavaliota, pitää kesällä osata ottaa rennostikin. Jos rantapäivä hurahtaa pitkäksi, voi energiavajeen tankata silloin tällöin myös (kaura)jäätelöllä. Tärkeintä on säilyttää balanssi pidemmällä tähtäimellä.
Istu torikahvilla. Mieluten vielä gluteenittomien vohveleiden ääressä. Mikä muu kuuluu niin kiinteästi kesään kuin tori meren rannalla, mansikantuoksuset torikojut ja lokkien kirkuna?
la dolce vita blogi kesä 2019
Tapaa ystäviä.  Tämäkin kuvan kahvikupponen on nautiskeltu ystävän seurassa viime kesän Tallinnan matkalla. Tänä kesänäkin mieli tekisi Tallinnasa piipahtaa, mutta nähtäväksi jää salliiko budjetti ja löytyykö halukasta matkaseuraa.
♥ Käy terassilla. Joka kesä haaveilen istuvani rauhassa iltaa aurinkoisella terassilla ja aina heinäkuun lähestyessä loppuaan huomaan, etten ole sinne vieläkään ehtinyt. Osa syynsä on toki näissä pohjoisen Suomen epävakaisissa säissä, sillä aina kun olisi mahdollisuus päästä iltaa viettämään tulee taivaan täydeltä vettä ja sitten taas kun muut velvollisuudet painaa päälle porottelee aurinko kirkkaimmillaan.
la dolce vita blogi kesä 2019
Vietä rantapäivä. Mielellään monta. Kaikki, jotka minut tuntevat tietävät, että heti elohopean kivutessa kahdenkympin tuntumaan minut löytää X-asennosta biitsiltä. Iän myötä suojakertoimet ovat vähän nousseet enkä enää pyöri täsmällisesti puolen tunnin välein ympäri kuin grillivarras niinkuin teinivuosina tuli tehtyä, mutta aurinkoa palvon edelleen hartaasti. Tuntuu kuin auringonvalossa heräisin elämään. Tästä syystä kai talvet ovatkin käyneet vuosi vuodelta yhä hankalammiksi sietää.
Joogaa ulkona. Mihinkään metsään minua ei punkkikammoineni saa, mutta viime kesänä virittelin maton muutamaan otteeseen omalle terassille, ja onhan se fiilis aika upea kun aurinko lämmittää ja hiki virtaa asanoita tehdessä.
la dolce vita blogi kesä
la dolce vita blogi kesä
Vietä viikko (henkisellä) kesämökillä. Minun henkinen kesämökkini sijaitsee fyysisesti Italiassa Adrianmeren rannikolla. Olen jo aikapäivää sitten seonnut laskuissa montako kertaa olen samassa kohteessa matkaillut, ja tänäkin vuonna saan kiitollisena suunnata tänne toiseen kotiini viikoksi nauttimaan upeista rannoista, maailmanparhaasta espressosta ja mitä herkullisimmista ruuista.
la dolce vita blogi kesä
Koukutu jääkahviin. Jokakesäinen addiktioni jääkahviin on jo nostanut päätään. Nam. Toimii myös kotona mantelimaitoon tehtynä.
Lue kirjoja. Rakastan lukemista. Ja mielellään nimenomaan ihan paperisten kirjojen lukemista. Äänikirjoja ja digikirjoja olen kokeillut, mutta fiilis ei ole lainkaan sama kuin karheita sivuja käännellessä ja painomustetta tuoksutellessa. Lukulistani koostuu aivan täysin kevyestä hömppäkirjallisuudesta. Luovuin jo vuosia sitten päättömästä tavoitteestani lukea kaikki maailmahistorian klassikot läpi...
Liiku. Olen pyhästi päättänyt ja vannonut, että tänä kesänä en anna liikuntarutiinien repsahtaa. Tavoitteena onkin saada joka päivä aktiivisuusmittarin aktiivisuuspalkki täyteen ennen kello kahtatoista, ja tämähän hoituu reippaalla tunnin salitreenillä, kävelylenkillä tai kotona tehdyllä dynaamisella hathalla. Myös (leikki)puistotreenejä ja fitness-puistoa on jo tälle kesälle tullut testattua. Tavoitteeseen sisältyy myös jatkuva lapsen liikuntakasvatus, sillä tässä iässä jo pelimaailma meinaa herkästi viedä nuoren miehen kiinnostuksen kokonaan ja terveellisten liikuntatottumusten tartuttaminen jälkikasvuun on kesätavoitteiden kärkisijoilla. 
Meditoi. Suorittajatyyppinä olen onnistunut kehittämään itselleni positiivisen suorittamisen kierteen. Kun Insight Timer-sovellukseni kiittää minua joka päivä kertomalla montako päivää perätysten olen jo meditoinut, en enää voi katkaista putkea... Olen ottanut tavakseni meditoida aamulla ennen minkään muun tekemistä, ja tämä on kyllä oiva keino saada päivä alkamaan rauhallisissa ja miellyttävissä merkeissä.
la dolce vita blogi kesä
la dolce vita blogi kesä
Pysähdy hetkeen. Hengitä rauhassa puhtaan luonnon tuoksua, kuule kuinka linnut laulaa tai vesi solisee. Aina ei tarvitse kiirehtiä määränpäähän, voi myös nauttia matkasta. Oulu on siitä upea kesäkaupunki, että täällä on tarjolla keskellä keskustaakin mitä kaunein puisto, missä pääsee fiilistelemään luonnonkauneutta.
Vietä sadepäivän leffamaratooni. Olemme jo Jampan kanssa kehittäneetkin tästä ihan oman juttumme, että huonon sään päivinä linnottaudumme sänkyyn popparikulhon ja muiden namien kanssa, ja pistämme Netflixin pyörimään. 
Vietä aikaa lapsen kanssa. Minun minimieheni alkaa jo olla senikäinen, että epäilen meidän näin tiiviin yhdessäolon vetelevän viimeisiään. Vielä nyt äiti kelpaa seuraksi lähes mihin vaan, mutta jos tarjolla on omanikäisten kavereiden seuraa, näkyy tenavasta enää kengänpohjat tämän karauttaessa ulos ovesta. Erilleen kasvaminen on katkeransuloista, sillä yhtä aikaa iloitsee siitä, kuinka lapsi pärjää jo itsekseen niin monissa asioissa, että itsekin on saanut taas enemmän aikaa tehdä omia juttuja, mutta toisaalta haluaisi vain kaapata lapsen kainaloon, ja sanoa, että älä kasva enää. Okei, tunnustan. Olen tehnytkin sen. Ja monesti. Mutta niin se vaan kasvaa ja itsenäistyy koko ajan. Nyt on siis tärkeää nauttia näistä yhteisistä jutuista vielä, sillä kuten sanotaan, jonain päivänä huomaat, että ne pienet hetket olivatkin niitä suuria.
la dolce vita blogi oulu
Osallistu kesäfestareille. Viime vuoden tauon jälkeen tämän kesän Qstock-festereille onkin jo loput hommattuna. Ja mikä vielä parempaa, heinäkuussa edessä on vielä matka Hämeenlinnaan Metallicaa katsomaan. Ai jai, en malttaisi odottaa.
la dolce vita blogi nallikari oulu
Älä stressaa. Ainakaan siivoamisesta. Minulla on paha tapa luoda itselleni kilometrin mittaisia to do-listoja loma-ajoille, ja kehittää niistä hillittömiä mörköjä jos en saa tartuttua toimeen. Tänä kesänä olen toistaiseksi onnistunut olemaan nuohoamatta nurkkia ja järjestelemättä arkistojani. Oi huoleton sotkuisuus, ei kuin ulos ovesta niin sekamelska jää taakse.


Mitä sinun kesälistaltasi löytyy?

2 kommenttia

 1. Tämä alkukesä on jotenkin niin ihanaa aikaa, kun koko kesä on vielä edessä!:) Sitä on niin ihana suunnitella, haaveilla ja nautiskella.
  Oli kiva lukea kesäsuunnitelmistasi! Ulkoilua luonnossa liikkumisen, terassilla ja raehkä rannallakin istuskelun muodossa on myös ainakin omissa suunnitelmissani! Lisäksi pientä matkustelua ainakin kotimaassa ja Tukholmaan ja muuta pientä kivaa!:)
  Kiitos postauksesta ja nautitaan auringosta!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupingissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Ida. Ja oijoi,Tukholma kuulostaa ihanalta. Minulle vaan tekee aina tepposet ne Tukholman sisustusputiikit, ja matkabudjetille käy siellä hassusti. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)