Valkoinen makuuhuone ja konmarituksen tuskaa | White bedroom

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

/Our guest bedroom is wearing white./


Niin se vaihtui jo syyskuu lokakuuhun, minkä huomasi kyllä viimeistään ulos lähtiessä, kun puolivälissä matkaa alkoikin kaipailla pipoa päähän. Viikonlopun agendana on ollut kesätakkien vieminen varastoon ja syys- ja talvitakkien tuominen eteiseen samoin kuin kesäisten sandaalien pakkaaminen laatikoihinsa ja syyskenkien huoltaminen. Oli muuten melkoisen meditatiivista hommaa istua eteisen lattialla ja lankata ja rasvata nahkakenkiä oikein hartaudella. Tämä kenkien huolto-operaatio lienee peruja isältäni, jolla aikanaan oli tapana pitää nahkaisia työkenkiään käyttökelpoisina vuodesta toiseen värillisen kenkälankin ja harjan avulla. Samalla sain taas vietyä millin verran eteenpäin jumittavaa konmaritustani ja pesin kaapissa pölyttyneitä koristetyynyliinoja myyntiin. Ne kun ovat odottaneet pesijäänsä tuossa jo vajaan vuoden verran... Joku saattaisi näistä tavallisemmin blogissa esiintyvistä kuvista kuvitella, että meillä ei turhia tavaroita enää liiemmälti ole, mutta valitettavasti totuus on toinen.
white scandinavian bedroom
valkoinen makuuhuone
Aloittaessani ensi kertaa konmaritusprojektin vakaana aikomuksenani oli saattaa se puolessa vuodessa valmiiksi, mutta tässä sitä ollaan kohta kaksi vuotta myöhemmin, ja kaapit pursuaa tavaraa edelleen. Olen mestari organisoimaan kaappejani niin, että saan sinne suhteellisen siististi sullottua jos jonkunnäköistä tavaraa. ja aina myyntiprojektieni hyytyessä olen vaan siististi pakannut ylimääräiset rojut takaisin vaatehuoneeseen ja varastoon. Mutta huoh. Silläkin ne vainoavat mielerauhaani.
white bedroom
Omien vaatteideni suhteen sain tempaistua jo vuosi sitten ja myin kerralla lähes ilmaiseksi puoli vaatekaapillista hyväkuntoista vaatetta, joka ei kuitenkaan itselleni enää pirskahdellut iloa. Sain myös lahjoitettua pois lähes kaikki vuosien saatossa keräilemäni kirjat, joista tiesin, etten niitä tule enää uudelleen lukemaan. Myös Jampan vaatteet liikuvat kohtuullisen helpolla Facebook-kirppareilla, kun vaan laittaa hinnan riittävän alas. Mutta ne muut. Lähinnä ongelmaksi on muodostunut -kappas vain -sisustustarvikkeet. Yläkerran aulassamme on nyt majaillut kesästä saakka laatikkotolkulla tavaraa, josta pitäisi päästä eroon, mutta miten. Kuinka mahdottomalta tuntuu urakka alkaa naputtelemaan jokaista tyynyliinaa ja kynttiläkippoa erikseen myyntiin, ja muutaman euron tähden vastailla lukuisiin av-yv-viesteihin, jotka eivät silti välttämättä johda mihinkään. Joukossa on myös näin sisustajan näkökulmasta katsottuna arvokkaampaakin tavaraa kuten Pentikin ja Iittalan tuotteita, joten tuntuu, että ihan ilmaiseksikaan niitä ei viitsisi lahjoittaa. Tavallisilla viikkokirppareilla sen sijaan hävikki on ymmärtääkseni sitä luokkaa, että pöytävuokran jälkeen ei käteen jää mitään, vaan tuntien hinnoittelu -ja pöydänsiivousurakat menee ihan harakoille. Argh. Onko joku teistä löytänyt toimivan tavan päästä sisustussälästä eroon? 
valkoinen sisustus pieni makuuhuone
Nämä kuvat on vierasmakuuhuoneestamme, jossa näennäisesti vallitsee hyvinkin seesteinen tunnelma. Huomasittehan muuten vilkaista myös samaa huonetta käsittelevän edellisen postauksen  ja sen lopussa olevan tarjouksen?
white bedroom decor

Näidenkin kuvien takana piileskelee siis ihan toinen todellisuus, ja tämänkin huoneen oven takana odottaa läjäpäin laatikoita täynnä tavaraa. Kuinka ihanaa olisiskaan päästä kaikesta turhasta eroon, ja jäljellä olisi vain ne rakkaimmat esineet ja tavarat, joita tulee käytettyä koko ajan, ja jotka tuottaa pelkästään iloa, ei ahdistusta.

Kukkuu hyvä haltiatar? Tulehan taikomaan nuo tavaraläjät kadoksiin?Seuraa blogia


2 kommenttia

  1. Hei, jos laittaisit facen kirpparille myyntiin, niin että teet niistä sopivia sisustuspaketteja. Ei tarvitse yksitellen lähteä naputtelemaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Piitu. Loistava idea. Eikun testaamaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)