Kesällä kerran. Ja toisenkin. | My July

tiistai 15. elokuuta 2017

/Even though August is supposed to be a summer month, here in Northern Finland it is more like a slow beginning of the fall. However, let's get back to summer one more time./


Aiemmin postailin kuvakollaasien muodossa kesäkuun puuhailuistani, joten ajattelin vielä jakaa muutamia kesämuistoja heinäkuultakin, sillä näihin on mukava sitten joskus myöhemmin palailla, kun ryhtyy muistelemaan mitä sitä kesällä tulikaan tehtyä. Vaikka tämä kesä tekikin poikkeuksen aiempiin kesiin siinä mielessä, että etelän rantaloma jäi tekemättä, saimme me täällä pohjoisessa nauttia ihanista aurinkopäivistä ihan kotosallakin. Monien muiden blogeista kun sai kesällä lueskella kylmien ja sateisten säiden vaivaavan, mutta minusta taas tuntui, että  lähes joka aamu sälekaihtimien välistä kurkisteli aurinko.

No mitä sitä sitten heinäkuuhun muunmuassa mahtui?

Lähdetäänpä liikkeelle vähän takaperoisessa järjestyksessä. Perinteisiksi kesänlopettajaisiksi muodostunut Qstock oli jälleen kerran mahtava kokemus. Kuten kuvasta voi päätellä, suosi sää myös festareita, ja lauantaiaamunkin rankkasade ehti jatkaa matkaansa ennenkuin meidän kakkospäivä starttasi. Qstockin rantalavan reunamilla musiikista oli tullut nautiskelemaan myös hyvä joukko veneilijöitä, eikäpä ihmekään, kun vedestä taisi nähdä suoraan viereiselle lavalle, jossa Pete Parkkonen esiintyi.

qstock 2017
pete parkkonen qstock 2017
qstock 2017
Heinäkuisiin puuhiin kuuluu ehdottomasti myös vierailu Ainolan puistossa, joka minulle edustaa kappaletta kauneinta Oulua. Ainolan puiston Kahvila Kiikku tarjoili mitä maittavimpia gluteenittomia herkkujakin, eli jos olet paikallisia, etkä siellä vähään aikaan piipahtanut, niin suosittelen lämpimästi. 
ainolan puisto
Rotuaaripiknik kaupunkifestaria sen sijaan juhlittiin siinä hieman perinteisemmässä suvisäässä eikä illan trendikkyydestä tarvinnut juuri huolehtia, kun koko festarikansa oli pukeutunut yhteneväisesti kertakäyttöisiin sadetakkeihin ja päätä pitkin valuvaan kampaukseen... Mutta mehän emme antaneet sään latistaa tunnelmaa kun seura oli mitä parhainta.
Heinäkuun perinteisiin kuuluu ehdottomasti myös Sirkus. Jampalle Sirkus Finlandian esitys oli jo kolmas laatuaan, sillä ensimmäistä kertaa hän pääsi Sirkukseen jo kolmevuotiaana. Tälläkin kertaa esitukset huimasivat päätä (vaikkakaan kuvanlaatu ei, kun salamankäyttö oli luonnollisesti kiellettyä).
sirkus finlandia 2017
Heinäkuun puolivälissä tulin myös paikanneeksi aukon sivistyksessä ja käyneeksi vihdoin ja viimein elämäni ensimmäistä kertaa Tallinnassa. Tallinnan reissusta ja tuliaisista kirjoittelenkin myöhemmin lisää. Kiitos maailman parhaasta seurasta Watson, t. Sherlock <3
tallinnan satama
Ihania rantapäiviäkin mahtui heinäkuuhun useampia. Mikäs meillä Oululaisilla on köllötellessä, kun meillä niin upea hiekkaranta kuin Nallikari. Mikä parhainta, saatiin rantapäivät natsaamaan ystävän kanssa niin, että Jampallekin löytyi samanikäinen leikkikaveri, niin itsekin pystyi jo vallan vaan rentoutumaan.  M&S olette niin parhaita!
nallikari oulu
nallikari oulu

Monta muutakin mukavaa muistoa heinäkuuhun mahtui ja ennenkaikkea parasta oli ihan vaan nautiskella kiireettömyydestä ja olla vaan. 


Viime launtaina kävimme Jampan kanssa sanomassa vielä rannalle heipat. Omiin kummallisiin tapoihini kun kuuluu käydä vielä jo ilmojen viiletessä rannalla fiilistelemässä meren äärellä, haistelemassa tuulessa jo tuntuvaa syksyn tuoksua ja kuntelemassa aaltojen pärskintää laituria vasten. Sinne se taas meni. Kesä.
nallikari oulu


ps. Pahoittelut kuvanlaadusta. Kesällä kun ei tule kuljetettua kameraa matkassa, on kaikki kuvat pikaisia räpsyjä kännykällä tai taivaanvanhalla pokkarilla. Mutta parempi kai vähän rakeinen muisto kuin ei muistoa ollenkaan..?


Ensi kerralla palailen taas sisustusjuttujen merkeissä.

Seuraa blogia


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)