Balanssivalmennus - Kokemuksia Osa 3

tiistai 25. lokakuuta 2016

Aika on kummallinen käsite. Aloittaessani Balanssivalmennusta kahdeksan viikkoa sitten tuntui, että kahdeksan viikkoa on aika pitkä aika. Lähes kaksi kuukautta. Oman kärsivällisyyden asteeni tuntien ja muihin kokeilemiini verkkovalmennuksiin verraten olin hieman epäileväinen alussa, josko osaisin oikeasti sitoutua nän pitkään projektiin. Muihin käymiini valmennuksiin verrattuna lisäksi erilaista oli valmennuksen henkinen puoli, mikä aiemmista projekteista on puuttunut. Epäilin olisiko Balanssivalmennuksen tarjoamasta Life Coachingista ja meditaatioharjoitteista minulle hyötyä, kun en ollut koskaan aiemmin sellaisia kokeillut. Nyt kun katson taaksepän mennyttä kahdeksaa viikkoa en voi lakata ihmettelemästä kuinka sama ajanjakso tuntuu yhtä aikaa niin pitkältä ja samalla niin lyhyeltä. Niin paljon on ajatusmaailmassani ja käyttäytymismalleissani ehtinyt muuttua, että aika tuntuu pitkältä, mutta samalla se tuntuu hujahtaneen hetkessä. Kun viime viikon lopulla kuuntelin valmennuksen viimeistä meditaatioharjoitetta, tuntui siltä, että haluan heti laittaa Karitalle viestiä, että missä valmennuksen jatko-osa viipyy, sillä haluan mukaan sellaiseen ehdottomasti. Valitettavasti jatkoryhmää ei ainakaan vielä ole olemassa, mutta onneksi me valmennukseen osallistuneet saamme jatkaa tallenteiden kuuntelua vielä pitkään yhteisen osuuden päätyttyäkin.
Mutta nyt minä taidan kiirehtiä asioiden edelle, sillä ehkäpä osa teistä ei ole lukenut aiempia kokemuksiani Balanssivalmennuksesta täällä ja täällä, eikä tiedä lainkaan, mistä on kyse? Lyhykäisyydessään siis kerrattakoon, että Balanssivalmennus on Karita Tykän ja Sami Sundvikin ohjaama verkkovalmennus, joka tähtää auttamaan meitä kaikkia ihan tavallisia ihmisiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamisessa. Kyseessä ei ole pelkkä laihdutus- tai painonpudotusohjelma, vaikka valmennus tarjoaakin myös tähän loistavat eväät. Samin laatima ruokavalion runko ohjaa loppuelämäksi tekemään puhtaampia ja ravintorikkaampia valintoja ilman kaloreiden laskemista ja Karita puolestaan vastaa henkisen valmentamisen osuudesta. Omien kokemuksieni pohjalta kiitän Samia lämpimästi selkeistä ohjeista, joita tulen noudattamaan jatkossakin, mutta erityisen lämpimän kiitoksen haluan valmennuksesta osoittaa Karitalle.
Minulle on aina ollut erityisen hankalaa pysähtyä hetkeen. Ole murehtinut menneitä ja huolehtinut tulevia niin, että olo on koko ajan ollut stressaantunut ja kiireinen. Myös aiemmissa verkkovalmennuksissani olen keskittynyt täysillä treenaamiseen mielessä ainoastaan se määränpää ja tavoite, ja unohtaen, että tärkeää ei olekaan välttämättä juuri se määränpää, vaan se matka. Ja matkan aikana tapahtuva kasvu.
Vielä ensimmäistä meditaatioharjoitetta auki klikatessani olin hyvin skeptinen sen suhteen, että mahtaakohan tulla onnistumaan. Olen kaikessa kiireisyydessäni pitänyt moisia harjoitteita ajanhukkana, enkä ole osannut rauhoittua kuuntelemaan en ohjeita, enkä itseäni. Jo ensimmäisen harjoitteen jälkeen olo oli kuitenkin niin rauhallinen ja seesteinen, että huomasin tulleeni elämässäni vihdoin siihen käännekohtaan, että olin sittenkin valmis. Olin valmis lopettamaan liikunnan pakonomaisen suorittamisen, valmis lakkaamaan kaloreiden laskemisen, ja valmis antamaan aikaa henkisen hyvinvoinnin parantamiselle. Viikottain ilmestyvät viikkotehtävät ja uudet meditaatioharjoitteet tein tunnollisesti ja jotkut useampaan kertaan. Puolivälissä valmennusta huomasin, että kehoni alkoi jo pikkuhiljaa kaivata myös fyysisiä harjoitteita, mutta tällä kertaa en tarttunutkaan puntteihin, vaan aloitin joogaamisen. Joskus keväällä kirjoittelinkin yrityksistäi aloitella jooga, mutta silloin se ei vielä jäänyt tavaksi. Nyt olen jo neljän viikon ajan neljästä viiteen kertaan viikossa viritellyt joogamaton makuuhuoneeni nurkkaan, ja klikannut verkkopalvelusta juuri siihen päivään sopivan joogatallenteen auki. Ei stressiä mihinkään lähtemisestä, ei ahtaita ja kiireisiä pukuhuoneita, vaan oma rauhallinen treenihetki on juuri nyt ollut sitä, mitä olen kokenut tarvitsevani. Salille paluun aikakin on toki tulossa, mutta vasta myöhemmin.
Balanssivalmennuksen tuloksista ja kokemuksista fyysisten muutosten osalta olenkin jo kertonut aiemmissa osissa, mutta tähän lopuksi haluaisin vielä sanoa, että voin aivan vilpittömästi suositella valmennusta kaikille. Joidenkin mielestä eri verkkovalmennuksien hinnat saattavat tuntua kertasijoituksena kalliilta, mutta tämän valmennuksen osalta haluan kertoa, että kyseessä ei ole pelkkä kahdeksan viikon rutistus, vaan valmennus tarjoaa eväitä koko loppuelämäksi. Vaikka edelleen aika ajoin vauhdikas temperamenttini pirskahtelee esiin, olen löytänyt työkaluja, joilla selvityä erilaisista stressaavista tai ahdistavista tilanteista, ja keinoja siihen kuinka osata pysähtyä joka päivä edes pieneksi hetkeksi tyhjentämään oma mieli kaikesta mitä elämässä on meneillään. Olen opetellut myös tietoisesti kiitollisuutta ja olen oppinut asettamaan asioita mittasuhteisiinsa. Voinko sanoa olevani onnellisempi nyt kuin kahdeksan viikkoa sitten? Kyllä, uskokaa tai älkää, mutta voin. Joten valmennuksen nyt päättyessä haluan vielä lämpimästi kiittää teitä Karita ja Sami! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää teidät ja saa minunlaillani konkreettista apua elämänhallintatatoihin ja mielen ja kehon hyvinvointiin.


* Postaus toteutettu yhteistyössä Balanssivalmennuksen kanssa.*

2 kommenttia

  1. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Olen aina itse pitänyt näitä valmennuksia vähän huuhaana, mutta nyt huomaan, että ruuhkavuosien tuomassa elämäntilanteessa olen alkanut kuunnella muiden kokemuksia herkemmällä korvalla ja uskon, että tällaisesta olisi itsellekin hyötyä. Jooga on kyllä NIIN mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan sellainen valmennus, että en usko kenelläkään , joka harjoituksia oikeasti tekee tulevan sellainen olo, että olisi rahat menneet hukkaan. Ja joo, joogan suhteen minä olen vielä melkoinen vasta-alkaja ja välillä tuumaankin virtuaalituntini ohjaajalle, että et voi olla tosissas, kun hän kehottaa vääntäytymään ties mihin solmuun, mutta päivä päivältä sitä tässäkin hommassa oppii uutta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)