Sosiaalisen median harhakuvia -Paikat ojossa , tai sitten ei | Tidy or not

tiistai 13. maaliskuuta 2018

/ If I only had a magic wand my home would always be neat and tidy./

Ai että. Olipa kerrassaan lohduttavaa tänä aamuna blogeja aamupalalla lueskellessa huomata, että minä en ole yksin tämän ongelman kanssa. Tai että tämä kyseinen ongelma ei sittenkään ole pelkästään meidän perheellisten ongelma. Vaan jopa niiden täydellisten ovien takana saattaa joskus vallita epäjärjestys. Kiitos Char! Toki kyseisten kuvien sotku on melko lailla harmonisemman näköistä sotkua, kuin lapsiperheellisen riemunkirjava sotku, mutta jo ajatus siitä, että ehkä muutkaan ei sittenkään ole täydellisiä yli-ihmisiä niinkuin olen ehkä saattanut antaa itseni kuvitella.

hay dlm pöytä
Sosiaalisen median aikakautena mikään ei ole niin tärkeää, kuin medialukutaito. Voin vaan kuvitella, kuinka haastavaa nykypäivän kasvavilla nuorilla on hahmottaa, mikä on enää totta ja mikä tarua, kun itsekin joudun tällaisena some-alan puoliammattilaisena ponnistelemaan kovasti pitääkseni ajatukseni aisoissa. Kuinka helposti harhautuukaan uskomaan, että kaikilla muilla on täydelliset elämät. kun selaa sosiaalisen median kanavia. Instagramkin, joka alkujaan lienee palveli rehellisemmän arjen kuvaajana on nykyään isolle osalle meistä eräänlainen markkinointikanava, joka ei todellakaan kuvaa elämästä kuin ne parhaat puolet. Itsekin olen joskus omaa blogini instagram-kuvastoa selatessani miettinyt, että kukakohan tuota elämää elää. En minä ainakaan. Toki kuvat ovat osa ihan todellista elämääni, mutta tosiasiassa ehkä noin 10 prosenttia arjestani on sellaista, kuin kuvat antavat ymmärtää. Jos laittaisin tulemaan kuvavirtaa ihan siitä normiarjestani, täyttyisi feedi vihersmoothieiden ja seesteisten sisustuskuvien sijaan nakkikeitoista, riemunkirjavista leluista ja alati keskellä kulkuväylää tönöttävästä vaatteiden kuivaustelineestä. Mutta ketäpä se kiinnostaisi, meistä kun aika monen elämä taitaa olla ihan sitä samaa nakkikeittoa.
mustavalkoinen sisustus olohuoneessa
Siksipä tänäänkin tämän media-ahdistusvuodatuksen kuvat tulevat siitä kodin ainoasta nurkkauksesta, joka pysyy jotensakin järjestyksessä. Sohvan taakse rakentunutta luku/jumppanurkkausta kun ei käytä kukaan muu kuin minä. Muualla kotona näyttää taaskin ihan joltain muulta. Palatakseni siis aiheeseen mietin usein, että elimmekö me oikeastaan onnellisempaa elämää silloin joskus aikaa ennen sosiaalista mediaa? Aikaa ennenkuin kaikesta piti tehdä muille näkyvää ja kuuluvaa, ja sokerikuorruttaa tekeminen vielä kullalla ja glitterillä? Aikaan, jolloin kateutta ihmisten välillä aiheutti korkeintaan naapurin pihaan ilmestynyt uusi auto tai sukulaisten varaama Mallorcan matka? Kuinka moni tunnustaa siellä ruudun takana, että nykyisin tulee heti mietittyä, kuinka vetävän somepostauksen saa kun tekee sitä tai tätä tai käy siellä tai täällä? Tai kuinka moni ahdistuu Facebookin uutisvirtaa selatessa kun ystävät ja kumminkaimat ovat taas olleet niin aikaansaavia ja ahkeria tai matkailleet tai puuhailleet jotain supersiistiä? Aiemminkin toki tehtiin myös asioita, mutta niistä vaan ei kuulutettu koko maailmalle. 
scandinavian living room decor
Minä ainakin välillä mietin, kuinka paljon omaa ajatusmaailmaani ohjaa nykyään somesta imetyt vaikutteet siitä, millaista elämä pitää olla. Kun tuntuu, että kaikki muut hanskaavat nämä ruuhkavuodet pikkuisen paremmin? Kodit on aina siistejä ja lasten kanssa jaksetaan touhuta hymyssäsuin ja hoitaa vielä siihen päälle omat työt ja harrastukset suitsait? Tulee monesti mietittyä, että nukkuuko muut ihmiset enää ollenkaan? Ehtiäkseen kaiken? Koska minä rakastan nukkumista. Enkä ajatellut vähentää unituntejani. Siksi näettekin minusta aika harvoin somessa omakuvia. Minä kun aamulla valitsen vartin pidemmät unet laitetun tukan sijaan. Muunmuassa.
k-tuoli kapea musta
oulu posteri
Millaisia ajatuksia teillä on somesta? Ahdistaako koskaan? Vai koetteko rehellisesti somen ihan vaan positiivisena inspiraation lähteenä? 
valkoinen sisustus
skandinaavinen sisustus
Ja älkää siis antako kuvituksen hämätä, Tänääkin syötiin nakkikeittoa Vieläpä eilistä. Ja se kuivausteline töröttää taas keskellä olohuoneeseen vievää käytävää...

1 kommentti

  1. Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat, mutta ei ahdista somekuvat, koska pidän suht itsestään selvänä, että nakkikeitto tursuaa kuva-alueen ulkopuolella :D Mutta niin kuin sanoit, nakkikeittokuvia näkee kotonakin, niin siksi ihanaa katsoa vaihteluksi jotakin kaunista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)