Vuosi täynnä hyviä aikeita | Resolutions and good intensions

lauantai 20. tammikuuta 2018

/ Say what? Is January almost over? And this is my first post this year? Yep. As they say, it is important to listen to yourself. And as I listened, me, myself and I all told me, that it was important to start this year with regular exercise, and as I did, it turned out I didn't have time for the blog in a couple of weeks. But here I am. Back again./


Heipähei kaikki! Tammikuu on päässyt livahtamaan kuin varkain kohti viimeistä kokonaista viikkoaan. Oma alkuvuosi lähti tuttuun tyyliin liikkeelle lomaillen vielä vuoden ensimmäisen viikon ajan, mikä aina käytännössä tarkoittaa myös sitä, että kaikki hyvät aikeet ja lupauksetkin tehdään vasta tammikuun toiselta viikolta alkaen. Nyt ollaankin sitten oltu jo pari viikkoa työn touhussa, ja Uuden vuoden lupaukset on laitettu testiin. Minähän rakastan kaikenlaisten listojen tekemistä ja usein ajattelen, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Valitettavastihan  tämä ei suinkaan pidä paikkaansa, varsinkaan mitä tulee liikkunnan harrastamiseen, joten tämän tammikuun alussa karsin pariksi viikoksi kaikenlaisen muun touhun kalenterista, jotta siihen liikuntaan jäisi oikeasti aikaa. Siksipä siis hiljaisviikot täällä verkon puolella. Liikunnan säännöllistämisen lupauksen lisäksi lupasin kuitenkin olla myös itseäni kohtaan joustavampi, ja päätin, että liikuntakalenterin ei ole pakko olla jämptisti kolme kertaa kuntosalia viikossa ja niin pois päin, vaan riittää, että teen jotain liikunnallista viitenä päivänä viikossa. Olen askarrellut seinälle taulukon, johon olen kirjoitellut suosikkiliikuntalajejani ja sisällyttänyt taulukkoon myös henkisen puolen harjoitukset (mindfulness ja meditaatio) sekä niin kehon kuin mielen rentoutukseen käyttämäni TRE:en. Sitten vain laitan raksin ruutuun viikon päivän kohdalle, mitä on tullut sinä päivänä touhuttua ja taulukosta näkee näppärästi yhdellä silmäyksellä minkälaisia harjoituksia vielä kullakin viikolla olisi tasapainon säilymisen kannalta hyvä tehdä. 

Olen myös äärimäisen tohkeissani korkannut taas uuden nahkakantisen paperikalenterini. Uusien kalenterien täyttämisessä on aina jotain maagista. Niinkuin kaikki olisi mahdollista. Tämä onkin toinen lupaukseni tälle vuodelle, Olen päättänyt tarttua itseäni sarvista ja matkata omalle epämukavuusalueelleni tekemään juttuja, joita en ole tähän saakka tehnyt. Tai joiden tekemisestä on vierähtänyt vuosia (tai vuosikymmeniä...). Joku teistä saattoikin tänään tavata minut siellä epämukavuusalueellani, kun haastoin itseni letkeille Afro Fusion ja Hiphop-tunneille paikalliseen tanssikeskukseen. Voin kertoa, että näköjään tanssiminen ei ole ihan ninkuin pyörälläajo. Olen siis joskus teiniaikoinani osallistunut ihan säännöllisillekin tanssitunneille, mutta nähtävästi parin vuosikymmenen saliharjoittelu on jäykistänyt rintarangan niin, että tanssahtelustani oli letkeys kaukana. Mutta tulipahan käytyä. Kyllä kai tässä iässä pitää jo osata nauraa itselleen.

Toinen haasteeni odotteleekin minua myös jo kulman takana. Mitähän tapahtuu, kun sekä suljetun-, että ahtaanpaikan kammoinen ihminen suljetaan escaperoomiin...?

beautiful home office


Mitä hyviä lupauksia teillä tuli tehtyä?Seuraa blogia
(Kuva: Pixabay)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)