Kayla Itsines Sweat - ensikokemuksia

torstai 25. tammikuuta 2018

/After some good consideration - which actually lasted about four years- I finally started working out with Kayla. Yes. Indeed. Kayla Itsines. And my first feelings after the first week can be summed up in one word. OUCH!/


Myrskyistä iltaa! Oletteko te selvinneet tästä päivästä ja äkillisestä säänmuutoksesta ehjin nahoin? Itse elin jännittäviä hetkiä tänään Oulun keskustassa kun auto päätti ihan itse jatkaa matkaa vaikka valot vaihtuivat punaiselle, ja olin ohjaajan paikalla hetken ihan turistina. Ei auttanut kuin levitellä käsiä niille, joiden vuoro risteyksessä olisi sillä hetkellä oikeasti ollut ajaa. Mutta onneksi ei rytissyt... On muuten aika orpo oli autossa, jonka jarruilla ei ole mitään käyttöä alamäessä tien ollessa peilijäätä.

Mutta asiaan. Liikuntateemalla jatketaan, ja kuten päivän otsikkokin kertoi, täällä ollaan taas uuden äärellä. Latasin nimittäin puhelimeeni viime viikon lopulla Kayla Itsinesin Sweat sovelluksen, ja sana mihin olotila tällä hetkellä aika hyvin tiivistyy on AUTS.
kayla itsines sweat
Kayla lienee teistäkin monelle tuttu? Itse kuulin tästä Australian lahjasta fitness-maailmalle ensimmäistä kertaa joskus 2014 vuoden paikkeilla, kun monet Suomessakin innostuivat kokeilemaan Kaylan 12 viikon tehotreeniohjelmaan. Silloin mm. Mona ja Vilma P kirjoittelivat omista kokemuksistaan, ja muualtakin sai lukea hyvin positiivisia kokemuksia Kaylan treeniohjelmasta. Itse treenailin noihin aikoihin salilla PT:n johdolla, jolloin tämän tyyppiselle ohjelmalle ei ollut tilaa viikkokalenterissa. Nyt kun tilanne on pikemminkin sellainen, että monesti on hankala löytää aikaa lähteä salille, missä käyminen matkoineen kestää kekimäärin parisen tuntia, totesin, että miksipä ei kokeilla ohjelmaa, jossa luvataan täydet tehot treenistä ihan kotioloissa ja vain 28 minuutissa kerrallaan.
kayla itsines BBG
Aikaisemmin Kaylan treeniohjelman pystyi lataamaan koneelle ja tulostamaan paperiversiona, mutta koska kehitys kehittyy, on Bikini Body Guide, eli tuttavallisemmin BBG saatavilla nykyään sovellusmuodossa suoraan omaan puhelimeen. Kaylan sovelluksen nimi on SWEAT, ja sen voi hankkia kuukausi-, neljännesvuosi- tai vuosiveloituksella, ja kuukausihinta pyörii parissakympissä. Aika edullinen treenarihinta sanoisin. Ohjelma on sellainen, että sen pystyy kotona tekemään täysin ilman erityisvarusteita, tai muutamia sellaisia käyttäen, tai vastaavia tavaroita soveltaen (nimimerkillä lapsen vessakoroke on tarvittaessa aivan hyvä steppilauta).  Viikkotasolla on tarkoitus tehdä kolme lihaskuntoharjoitusta omaa kehonpainoa hyödyntäen, kolme cardio-treeniä (esim. kävelylenkki) ja kaksi palauttavaa lihashuoltoharjoitusta. Cardio-treeniksi voi halutessaan valita myös HIIT-treenin, mikäli kunto antaa myöten. Sovellukseen voi myös halutessaan ladata omat henkilökohtaiset tiedot ja kuvia, jotta voi seurata kehitystään. Viikko-ohjelman järjestyksen voi myös suunnitella kalenteriin itse tai käyttää sovelluksen ehdottamaa järjestystä. Lihaskuntotreeneissä sovellus kellottaa valmiiksi liikkeen tekemiseen varatun ajan ja summeri soi aina kierroksen lopuksi, liikkeet kun tehdään kiertohajoitteluna niin, että jokainen liike seuraa toista ilman taukoja, kunnes seitsemän minuttia on täynnä. Seitsemän minuutin jälkeen on aikaa palautua puolisen minuuttia ennenkuin matka jatkuu seuraavaan liikepatteriin. Ja voihan jee kuinka raskasta. Ikinä ennen en ole kotijumppaa tekemällä kokenut moista, että hiki valuu norona pitkin naamaa kun treeni päättyy, tai että vatsalihakset huutaa hoosiaanna vielä neljä päivää treeniin jälkeen joka kerta kun pikkaisen liikahtaa. Liikuntaohjelman lisäksi sovellukseen on ladattu jokseenkin herkullisen näköisiä reseptejä kullekin päivälle, joten kyllä tämä tosiaan on vähän kuin taskuun mahtuva pikku-PT. Itse en ole vielä ehtinyt ruokohjelmaan perehtyä, kun olen yrittänyt vasta tämän ensimmäisen viikon selvitä treeneistä hengissä, mutta aion kyllä poimia ohjeet testiin heti ensi viikolla.
kayla itsines kokemuksia
Jos harkitset Kaylan sovelluksen kokeilemista, suosittelen aloittamaan Beginner-tasolta, vaikka aiempaa treenitaustaa löytyisikin. Itse ainakin olin järkyttynyt kuinka rankalta nämä ensimmäisenkin viikon harjoitukset tuntuivat, vaikka kuinka omaa säännöllisen liikuntataustan ja vaikka olen valinnut Beginner-tason... Kunhan viikot etenee, voin kertoa olenko pysynyt Kaylan tahdissa, ja jos olen, millaisia tuloksia plyometrisellä treenillä saadaan aikaan.

Oletko sinä kokeillut Kaylan treenejä tai peräti hikoillut koko 12 viikon settiä läpi? Jos olet, kuulisin mielellään tuloksista tai mitä muita ajatuksia sinulla treeneistä on?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)