Jokanaisen Joogaviikonloppu Rokualla | Rokua Health & Spa

torstai 8. helmikuuta 2018

/A couple of weeks ago I attended my very first yoga weekend at Rokua Health & Spa Hotel. This meant two days of active participation in yoga and pilates lessons and some uninterrupted me time. Perfection!/


* Yhteistyössä Rokua Health & Spa Hotel*


Tiedättekö sen tunteen, kun joskus on niin riemuissaan jostakin, että tekisi mieli koko ajan hypellä ylös alas ja taputella samalla käsiään yhteen? No, minulla oli kuvatunkaltainen fiilis koko toissa viikonlopun, kun sain tilaisuuden osallistua joogaviikoloppuun Rokualla Rokua Health & Spa Hotellin kutsumana. Kauempana asuville kerrottakoon, että Rokua on matkailualue täällä Pohjois-Pohjanmaalla reilun tunteroisen ajomatkan päässä Oulusta, ja alueelta löytyy kylpylä- ja kuntoutushotellin lisäksi muunmuassa Kansallispuisto ja Suomen ainoa Geopark. Ja tämän kyllä sai huomata kun saavuin perille Rokualle. Upeita maisemia kaikkialla ympärillä, ja joka puolella käsittämätön rauha ja hiljaisuus. Mutta nytpä minä jo vähän kiirehdin asioiden edelle. Aloitetaanpas ihan järjestyksessä. (Varoitus kuvatulvasta. :) )
Rokua Health & Spa Hotel on hotelli, jossa saman katon alta löytyy majoituksen ja ravintolan lisäksi kylpylä, kuntosali, Day Spa sekä hyvinvointipalvelut (mm. kuntotestaus ja erilaiset kuntoremontit). Tämän lisäksi hotellissa järjestetään kolme kertaa vuodessa Jooga- ja pilatesviikonloppu, kerran talvella, kerran kesällä ja kerran syksyllä. Nämä viikonloput ovat saavuttaneet jo niin suuren suosion, että tällä kertaa enää kaikki mukaan tahtoneet eivät mukaan mahtuneet meidän 75 joogaajaan jo täyttäessä salin. Itselläni meinasi lähtöä ennen hieman hirvittää, että kuinkakohan taitavia ja pitkälle-edistyneitä joogaajia mahtaa seurakseni ilmestyä, jotenka helpotus olikin suuri, kun paikanpäällä selvisi, että tämä joogaviikonloppu sopii ihan kaikille. Salillisesta osallistujia löytyi naisia kahdestakymmenestä aina lähemmäs seitsenkymmentävuotiaaseen saakka (ja muutama mieskin oli seassa), ja joogakokemusta oli samalla haitarilla ekakertalaisista jo pidempään harrastaneisiin. Se, mikä kaikkia yhdisti, oli liikkumisen ilo ja rennon letkeä ilmapiiri. Tämä taisikin olla ihan ensimmäinen kerta kun matkustan jonnekin aivan yksinäni, mutta naiset Rokualla olivat kyllä niin hyväntuulisia ja sosiaalisia, että yksinolemista ei tarvinnut jännittää lainkaan.
joogaviikonloppu rokualla
Joogaviikonloppu koostui kahdesta päivästä, joiden aikana tarjottiin yhteensä 9 erilaista tuntia joogaa ja pilatesta. Ohjaajana toimi rautainen ammattilainen Ride Sarpola, joka oli rakentanut kurssin hienosti niin, että ensimmäinen päivä alkoi aamulla  ihanan rentouttavilla ja lempeillä tunneilla ja tunnit muuttuivat päivän mittaan pikkuhiljaa haastavammaksi, ja jokainen pystyi oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan valita missä vaiheessa päivää halusi tunneille osallistua. Aktiivisimmat joogaajat osallistuivatkin heti ensimmäisenä päivänä kaikille kuudelle tunnille osan taas vaihtaessa jossain vaiheessa päivää kylpylän puolelle tai poiketessa ulkoilemaan upeille kävely- ja hiihtoreiteille palatakseen sitten taas iltapäivän viimeiselle rauhoittavalle tunnille. Haastattelin Ridea tuntien lomassa, ja hän kertoi, että näiden joogaviikonloppujen on nimenomaan tarkoitus olla sellaisia, että osallistumiselle on matala kynnys ikään ja harrastustasoon katsomatta, ja viikonlopun aikana joogatunneilla muunmuassa käytettiinkin kaikista liikkeistä ihan selkokielisisä suomalaisia nimityksiä alkuperäisten joogatermien sijaan, ja lisäksi Ride otti aikaa myös kierrelläkseen salissa ohjaamassa henkilökohtaisestikin oikeisiin asentoihin. Itsekin olin ohjauksen tarpeessa, sillä vaikka joogaharrastuneisuutta takana jo onkin, on pilates itselleni paljon harvinaisempi tuttavuus ja erityisesti Fit-Pilates tunneilla saikin huomata, että eivät ne vatsalihakset ehkä sittenkään ole ihan niin kovassa kunnossa kuin sitä on itselleen uskotellut...
rokua health & spa hotel
Itsessään Hotelli Rokua Health & Spa oli erittäin siisti ja viihtyisä. Isossa ja valoisassa aulatilassa on mahdollisuus istahtaa kahvikupposen äärelle, ja vaikkapa seurata sisäikkunan läpi, mitä jälkikasvu touhuilee viereisessä lasten leikkihuoneessa. Ja vaikka tällä kertaa olinkin ihan yksikseni reissussa, laitoin merkille, että lapset oli hotellissa muutenkin otettu hyvin huomioon, ja pienemmille lapsille tarkoitetun leikkihuoneen lisäksi hotellista löytyy mm. lasten mediahuone, jossa isommilla lapsilla on mahdollisuus pelailla pelejä tai viettää muuten aikaa.
rokua health & spa hotel
rokua health & spa kids
Joogaviikonloppuun kuului myös ruokailu, ja hotellin ravintolassa saimmekin nauttia lauantaiaamujoogan jälkeen maittavan keittolounaan, ja illalla erittäin herkullisen illallisen seisovasta pöydästä. Erikoisruokavaliot oli huomioitu hyvin, ja vaitoehtoja oli runsaasti.
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel ravintola
Joogaviikonlopun peruspakettiin kuuluu yöpyminen kahden hengen huoneissa, mutta koska minä olin matkalla yksin, sain myös nauttia yhden hengen huoneestani ihan itsekseni. Huone oli erittäin siisti, ja ainakin omasta Superior-huoneestani löytyi kokonainen minikeittiö jääkaappeineen ja astioineen sekä kuivauskaappi (vaatteille), mikä taatusti tulee tarpeeseen ulkoilmalomailijoille. Voin itsekin kuvitella, että jos olisin ollut matkalla Jampan kanssa, olisi ollut melkoinen helpotus saada mäenlaskussa kostuneet vaatteet kuivauskaappiin aina välillä kuivumaan.
rokua health & spa hotel superior huone
Tällä kertaa myös hotellin hyvin kattava Infopaketti tuli tarpeeseen, kun selvittelin ensin kylpylän aukioloaikoja ja seuraavaksi sitä, mahtaako hotelli vuokrata uimapukuja... Tiedoksi muille, että kyllä vuokraa (ja oli jopa niin istuva malli, että teki melkein mieli pakata uikkari kotiin tuliaisiksi). Note to self. Ensi kerralla, jos aiot yöpyä kylpylähotellissa, pakkaa uimavarusteet. Tiedotteista selvisi, että alueella olisi kyllä ollut tarjolla niin paljon ja monenlaisia aktiviteetteja, että yhden yön reissu ei riittänyt alkuunkaan ja täytyy kyllä myöntää, että suunnitelmissa on palata Rokualle ihan koko perheenkin voimin, että pääsee tutustumaan tarjontaan laajemmin.
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel
Ja mikä rauha. Kun tällainen on näkymä jo oman hotellihuoneen ikkunasta, voitte vaan kuvitella miten kiire ja hoppu kaikkoaa viikonlopun aikana.
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel huoneet
Ensimmäisen joogapäivän lomassa livahdin hetkeksi tutkailemaan hotellin muuta tarjontaa, ja vierailin hotellin alakerrasta löytyvällä kuntosalilla. Tämä hotellin kuntosali ei todellakaan ole siis sellainen yksi pikku huone, niinkuin joissain hotelleissa, vaan ihan kunnon kuntosali, josta löytyy niin laitteet kuin irtopainot vaativammallekin käyttäjälle. Myös alottelevammat kuntoilijat ja kuntoutujat on huomiotu, ja laitteiden vierestä löytyy ohjeet, kuinka niitä käytetään.
rokua health & spa hotel kuntosali
Päivän päätteeksi sain vielä tilaisuuden hipsiä niinikään hotellin alakerrasta löytyvälle Spa-osastolle. Itse pötkähdin pöydälle hierottavaksi, mutta Span tarjonnasta löytyy myös perinteiset kasvo- ja käsihoidot ja isommatkin hoitopaketit sellaisia toivovalle. Hoidot kannattaa vaan varata hyvissä ajoin ennakkoon, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Melkoista luksusta on myös hiippailla hoitoon ja sieltä takaisin huoneeseen pehmeässä aamutakissa niin halutessaan. Hieronnan jälkeen minut ohjattiin vieä hetkeksi rentoutushuoneeseen kylmä juomaa nautiskelemaan, ja onkin harmi, että rentoutushuoneessa oli niin hämärää, että kuvaaminen ei minun laitteistollani onnistunut. Se oli nimittäin pieni pala taivasta kokonaan makuuasentoon kääntyvine tuoleineen ja lempeine taustamusiikkeineen.
rokua day spa
Spa osaston sisustus teki allekirjoittaneeseen vaikutuksen, sillä kaikki yksityiskohdatkin oli valaisua myöten hyvin viimeisen päälle mietittyjä, ja heti astuessaan Span ovista sisään alkoi ikäänkuin virittäytyä jo oikeaan tunnelmaan. Nauroinkin vastaan kävelleelle hierojalleni, että olin täysin odottanut naishierojaa, kun jotenkin ympäristö oli niin kovin naisellinen. En kuulemma ollut ainoa naishierojaa odottanut yllättyjä.
rokua health & spa hotel day spa
rokua health & spa hotel day spa
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel
Hieronnan jälkeen olikin jo illallisen aika, jonka jälkeen osa joogakurssilaisiamme oli lupautunut malleiksi hotellin ravintolasalissa järjestettyyn muotinäytökseen.Pietan Puoti esitteli jo kevään uutuuksia näin talven keskellä, ja aika upeita asuja näytöksessä esiteltiinkin.
Ja kuten kuvista näkyy, taustalta löytyy myös paikka bändille. Jos siis virtaa olisi vielä löytynyt, olisi illan mittaan päässyt vielä laittamaan jalalla koreasti. Itse päätin tanssahtelun sijaan ottaa ilon irti rauhallisesta yksinolosta, ja muotinäytöksen jälkeen kipitin omaan huoneeseeni, kääriydyin valtavaan aamutakkiin, ja heittäydyin sängylle lueskelemaan, ja nautiskelemaan lasillisen kuohuvaa.
Aamuinen ajomatka ja viisi tuntia joogaa ja pilatesta vaativat kuitenkin jo pian veronsa, ja nukkumatti taisi koputella olkapäälle jo reilusti ennen yhtätoista. Ja hyvä niin, sillä aamulla heräsin pirteänä jo ennen puhelimen hälytystä. Aikainen aamuherätys tarjosi mahdollisuuden pienelle happihyppelylle, ja lähdinkin kävelemään hetkeksi luontoon. Instan puolella aiemmin jo kerroinkin, että aika uskomaton fiilis on tallustella aamulla ennen yhdeksää ulkosalla, missä kaikkialla vallitsee rauha ja hiljaisuus, ja vain linnunlaulu on seurana. Siellä täällä pysähtelin miettimään, millaista juuri siinä kohdassa mahtaakaan olla kesällä ruohon vihertäessä ympärillä ja kärpästen suristessa.
rokua health & spa hotel
Happihyppelyn jälkeen oli aika palata joogasaliin, ja aloittaa taas aamu ihanan avaavalla joogalla. Ja kyllä, edelleen oli niin riemuisa olo, että melkein piti nipistää itseään uskoakseen, että saan olla juuri siinä. Ihan itsekseni, omassa rauhassa, aloittamassa aamua keskittyen vain omaan hengitykseeni. Kaukana kaikki ruuhkavuosiäidin normikiireet. Oi onnea!
Ja tiedättekö mitä? Minähäm en olisi minä (eli ehkä ihan pikkuruisen shopaholic) jos en olisi tullut kuvanneeksi myös hotellin respan yhteydessä ollutta pientä matkamuistomyymälää. Minusta oli jotenkin niin ihanaa, että jopa hotellin myymälä istui hotellin teemaan, ja sieltä onkin mahdollista ostaa kaikkea hyväätekevää ja terveellistä ja jopa lasten leluissakin hohkasi pieni erämaan taika.
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel
rokua health & spa hotel
Että lähtisinkö uudestaan? No lähtisin. Vaikka heti. Ihanasti lämmitti mieltä, kuinka poislähtiessä itselle vielä päivää aikaisemmin täysin tuntemattomat ihmiset kyselivät, että nähdäänhän sitten taas ensi kerralla. Kesän joogaviikonlopun ilmottautuminen onkin jo avattu, joten jos sinäkin haluat käydä haukkaamassa palan taivasta, kannattaa nyt tarttua tilaisuuteen.
Tai mikseipä lähteä perheen tai ystäväporukan kanssa nauttimaan näistä upeista maisemista ja rentouttavasta kylpylälomasta ihan näin talvellakin. Voin taata, että palatessa mieli on levännyt ja sielu rentoutunut.
Kiitos vielä Rokua Health & Spa!  Ensi kertaan!Seuraa blogia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)