Punaista joulun sisustuksessa ja Joulusuosikit vinkkeineen

sunnuntai 24. joulukuuta 2017

/I surprised even myself by picking out something red into the Christmas table./


Ihanaa joulua! Nyt se on vihdoin täällä. Se iso A. Meillä aamu alkoi Jampan hipsutteluun heräten, kun hän löysi kuusen alta ja joulusukista ensimmäiset lahjat. Eilinen meni vielä viimeisellä kauppareissulla ja siivoillen, mutta tänään alkoi joulurauha. Siltä varalta, että pyhiksi siis hiljenen, tulin vielä kerran muutamia joulujuttuja jakamaan.
scandinavian chrstmas
Tuttavat ruudun toisella puolella ällistynevät tämän kuvan nähdessään, sillä meillä ei ole nähty värejä joulunaikan enää vuosiin.Nytpä kuitenkin kynttilävarastoja läpiäkäydessäni nämä sattuivat käteen, ja päätin että noh, kerrankos sitä. Tällä hetkellä kynttilöiden lomassa kurkkii vielä Aarikan vanhat puutontut, jotka kuvan ottamisen aikaan majailivat vielä muualla.

Ja sitten niihin joulunajan suosikeihin vinkkeineen.
sisustus joulu
Joululeffat

1. Yksin Kotona. Tämä klassikko pitää katsoa joka vuosi. Tällä jos millä pääsee joulun tunnelmaan.
2. Joulupukki ja sen veli. Tämä vähemmän tunnettu joululeffa on muuten juuri ilmestynyt Netflixiin. Iso peukku tälle koko perheen jouluelokuvalle. Katson tämänkin joka vuosi ja joka kerta mietin, että olisipa ihana jos tuollainen paikka olisi oikeasti olemassa. 
3. The Holiday. No explanations needed, Right?

+ Bonuksena voin vinkata, että olen ehtinyt jo tälle joululle katsoa usemman joululeffan, ja kököstä alkustaan huolimatta How Sally got her Wings osoittautui oikein kelpoleffaksi samoin kuin Joulun perintö ennalta arvattavasta loppuratkaisusta huolimatta (nehän lähestulkoon kuuluvat asiaan joululeffoissa.) Angel of Christmas sen sijaan olisi voinut jäädä ehkä katsomattakin...
christmas decor
Jouluruoka
1. Kalkkuna (oi kyllä. Niin paljon parempaa kuin kinkku. Ja terveellisempääkin.)
2. Savukalasalaatti. Tämä on meidän perheen oma keksintö ja koostuu keitetystä kylmästä makaronista, savusiikasta, suolakurkusta ja omenasta sekä reilusta määrästä majoneesia. Terveellistä? Noup. Mutta järjettömän hyvää.
3. Lanttulatikko. Tämä meneen osastoon Nyt olen keski-ikäinen. Olen aina vihannut kyseistä ruokaa, kunnes joskus viime jouluna se alkoi olla ihan jees, ja tänä jouluna pyöräytin elämäni ensimmäinen gluteenittoman lanttulaatikon itse. Tällä reseptillä tuli superhyvää.
joulusisustus
Joulubiisit
1. Wham - Last Christmas
2. Mariah Carey - All I want for Christmas is you
3. Michael Bublé - It's beginning to look a lot like Christmas
jouluinen sisustus
Jouluperinteet
1. Jouluateria äidin luona. Joka vuosi kokoonuttaan siskon perheen kanssa yhdessä äitini kotiin jouluaterialle, ja perheemme kummallisuuksiin kuuluu syödä riisipuuro alkupalaksi ennen muuhun jouluruokaan siirtymistä Tämä juontanee juurensa ajoista, jolloin äitini oli vielä työelämässä, ja jouluaatto oli vielä kiireinen kukkienmyyntipäivä aina aamuseitsemästä saakka. Ei silloin ehditty riisipuuroa aamulla hauduttelemaan. Mutta hyvä näinä Taattu jouluähky kohta luvassa.
2. Kirja ja suklaa. Vaikka muuten vättelen maitotuotteita, niin jouluna kyllä tulee syötyä maitosuklaata. Toisessa kainalossa Pandan konvehtirasia ja toisessa joku ihana oikein joulua varten säästelty hömppäromaani. Siinäpä illan suunnitelmani,
3. Pyjamapäivä. Jampan kanssa olemme molemmat hyvin mukavuudenhaluisia, ja jos jouluna vähänkään tupruttaa lunta, jäämme kyllä helposti sisätiloihin. Sitä edesauttaa kyllä myös jokajoulunen flunssani, ja jos aivan rehellisiä ollaan, niin minä kyllä vähän jo odotan, että saamme huomenna joulupäivänä pelata Jampan kanssa yhdessä yökkärit päällä uutta pleikkapeliä (Lego Marvel Super Heros koukutti kummasti viime vuonna, saas nähdä miten käy kakkososan kanssa tänä vuonna.). Nämä on kai niitä oman pienen perheen omia uusia yhteisiä perinteitä, joita luodaan yhdessä. Yhteiset kuusen koristelut, korttien askartelut, piparien koristelut, lahjasukat ja yökkäri-pyökkäri-höpöttelypäivät yhdessä. <3
valkoinen joulukuusi house doctor paperitähti
Ihanaa ja rauhallista joulua teille kaikille!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)