Ilmaiskoodi Yogaialle ja vinkit aloittelijalle joogaan | Yogaia

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

/Have you ever tried Yogaia? If not, I strongly recommed you try it out right away. You will find a code for Yogaia that allows you to test the service for free for two weeks at the bottom of the post./*Yhtestyössä Yogaia*Alkuviikosta lupailin, että tällä viikolla blogi tarjoaisi teille kaikille vielä ilmaiskoodin Yogaia-palveluun, ja nyt on sitten aika laittaa koodi jakoon. Löydät koodin postauksen lopusta, mutta aloitellaanpa ensin hieman alusta. Mistä siis kannattaisi lähteä liikkeelle, jos ei ole koskaan harrastanut joogaa, mutta lajin aloittaminen kiinnostaisi?

Jooga, jos mikä, on lajina todella helppo aloittaa. Tarvitset vain mukavat vaatteet, ja hieman tilaa ympärillesi. Ja mikä parasta, kun on olemassa Yogaian kaltainen palvelu, ei kotoaan tarvitse poistua minnekään. Jos siis ongelmasi on ajanpuute, ja erityisesti salimatkoihin tuhlautuva aika, suosittelen lämpimästi kokeilemaan joogaa kotona.
jooga
Jooga on mitä parhainta liikuntaa meille kaikille erilaisista selkävaivoista kärsiville, sillä se vahvistaa tehokkaasti syviä vatsalihaksia ja selkälihaksia sekä parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta. Itse olen hämmästyksekseni selvinnyt nyt jo puoli vuotta käymättä lainkaan osteopaatilla selkääni hoidattamassa, kun ennen joogan aloittamista kuljin selkäkipujen ja nivelvaivojen vuoksi manipulaatiohoidossa kerran kuukaudessa.
yogaia
"Monennestako putosit?" kysyi eräs yläasteaikainen luokkakaverini kerran aikanaan liikuntatunnilla, kun onnistuin laittamaan nenän maahan tässä asennossa. Tämä kommentti jaksaa edelleen naurattaa joka kerta, kun olen nyt joogaamaan innostuttuani saanut taidon takaisin. Pahimpina selkävaivavuosinani muistelin monesti kaiholla nuoruuden notkeutta, ja en voi kuin ihmetellä kuinka hyvin liikkuvuus on palautunut säännöllisen harjoittelun myötä, vaikka mittari raksuttaa vääjäämättä koko ajan lähemmäs neljääkymppiä (tätä ei sitten kerrota kenellekään).
yoga
Mistä sitten kannattaa aloittaa? Minä yritin ensimmäisen kerran aloittaa lajia viime keväänä, mutta tyylilleni uskollisesti halusin kaikki-tänne-heti, ja niinhän siinä kävi, että kiinnostus lopahti, kun ei vaan pysynyt tahdissa eikä onnistunut vääntäytymään niihin asanoihin, mihin into olisi ollut kova. Tänä syksynä otin uuden paljon maltillisemman startin, ja lähdin liikkeelle Yin-joogasta. Yinjoogassa valtaosa asennoista tehdään lattialla istuen tai maaten, ja niissä viivytään useiden minuuttien ajan  Asennot ovat voimakkaasti venyttäviä ja avaavia  ja Yinjooga keskittyykin paljolti lantion ja selkärangan alueen liikkuvuuden parantamiseen, lihasten rentouttamiseen ja sidekudoksen venyttämiseen. Monet Yiniä ensi kertaa kokeilevat saattavat turhautua lajin rauhallisuuteen, sillä hektiseen elämänmenoon tottuneella ihmisellä voi olla aluksi haastavaa keskittyä yhteen venyttävään asentoon useiden minuuttien ajan. Muutaman kerran lajia kokeiltuaan siihen jää kuitenkin taatusti koukkuun, ja huomaa, kuinka ihanan rauhoittavaa onkaan antautua venytykselle ja keskittyä hengitykseen niin, että kaikki päivän kiireet unohtuvat mielestä. Yogaian tunneilla asanoista annetaan yleensä myös monta eri variaatiota, joista jokainen voi poimia omalle senhetkiselle kunnolleen ja tasolleen sopivan.
yogi
Kun Yin- joogaa on harjoitellut muutaman kerran saattaa kiinnostus myös muita joogalajeja kohtaan alkaa kasvaa, niinkuin minulla kävi. Yinin ohella otin ohjelmistoon myös viikottaiset hathatunnit, joista Yogailla on tarjolla Dynaamisen hathan tunteja ja Lempeän hathan tunteja. Perinteisesti Hathalla tarkoitetaan kaikkia fyysisiä joogalaleja, ja se onkin kaikkien fyysisten joogasuuntausten perusta. Hathatunneilla pääset tutustumaan niihin paljon puhuttuihin aurinkotervehdyksiinkin, äläkä hätkähdä, jos ensimmäisillä kerroilla sekoilet hengityksen kanssa, etkä millään pysy ohjaajan tahdissa. Jooga jos mikä on laji, jossa harjoitus tekee mestarin. Ensimmäisillä kerroilla onkin parempi nauraa itselleen, kuin turhautua ja alkaa ärisemään, sillä ajan ja toistojen myötä oikea rytmi kyllä alkaa löytymään.
jooga
Yogaian tunneista on erittäin helppo valita itselleen sopiva tunti, sillä tunnit on lajiteltu tasoittain. Jos olet kaltaiseni vasta-alkaja, kannattaa ensi alkuun valita tunnit, joissa on tasomerkintä 1-2.  Lisäksi tunteja hakiessa voi valita ohjaajan kielen. Tiedän, että netti on pullollaan ilmaisia joogatunteja, mutta lähes kaikki niistä ovat englanninkielisiä. Itselleni on ollut näin aloittelijana erityisen tärkeää, että ohjauskieli on suomi, jotta ymmärrän varmasti mitä tulee tehdä ja mitä tulee varoa ja mihin tulee kiinnittää huomiota. Perinteisen joogan lisäksi palvelu tarjoaa myös kotijumppaa, ja its olen täysin koukussa 15 minuutin mittaisiin Teho Core-tunteihin. Erika Serko vetää mukaansatempaavia perinteisen jumppatyylin vatsalihastunteja joissa hikipisarat lentelee, ja Jutta Jokinen puolestaan vetää joogahenkisempiä coretunteja, joissa kaikki keskivartalon syvät lihakset tulee treenattua lähes huomaamatta. Vinkkiviitosena kaikille juhlia odottaville, että kokeileppa vetäistä viitenä iltana peräkkäin ennen juhlailtaa tehocore, niin kyllä kelpaa sujauttaa  juhlamekko päälle kuudentena iltana. Kokeiltu on.
Jos taas etsit tapoja päästä alkuun tietoisen läsnäolemisen-harjoittamisessa, kannattaa tutustua Yogaian Meditaatioharjoituksiin ja Mindfulness-tunteihin. Erityisesti näissä on hyvä pitää mielessä, että ensimmäisillä kerroilla ei vielä voi odottaa ihmeitä, sillä ihmisen mieli on luotu vaeltelemaan, ja hengitykseen ja hetkeen keskittyminen on taito, jota opitaan vähän kerrallaan. 

Meillä joogasta on tullut jo koko perheen laji. Miehillekin kun löytyy Yogaian tunneista valikoimaa, niin miesten kuin naistenkin ohjaamina. Perheen miespuolinen asukas on erityisesti innostunut Urheilijoiden joogasta ja lisäksi Niska-hartiajooga on meidän molempien suosikkilistalla. Kun töistä hiippailee kotiin päivän tietokonetta naputeltuaan hartiat korvissa, on mahtava tietää, että puolituntisen joogan jälkeen hartiat löytyy taas sieltä mistä pitääkin, veri kiertää ja mielikin on rentoutunut. Ja mikä parasta, kotona tehtävä liikunta toimii liikunnallisen elämäntavan mallina myös perheen pienimmille, vai mitä sanotte?
Sitä mitä äiti edellä, sitä pienempi perässä.

Siispä

 1. Valitse omalle tasollesi sopiva tunti. Älä ahnehdi alussa liikaa.
 2. Kokeile eri ohjaajia rohkeasti, Joogassa, niinkuin muussakin elämässä, toisten ihmisten luontainen tyyli vetoaa vaan jokaiseen eri tavalla.
 3. Varaa kalenteriin aikaa itsellesi säännöllisesti, esimerkiksi kolme kertaa viikossa. Parasta on, jos pääset tekemää harjoituksen aina samaan aikaan päivästä, niin pikkuhiljaa sekä keho että mieli alkaa jo odottaa sitä hetkeä, kun saa rauhoittua harjoittelemaan.
 4. Älä luovuta, vaikka et heti onnistuisi. Ole itsellesi armollinen ja ota kömmähdykset huumorilla.
 5. Valitse harjoitushetkeen käytettävissä oleva aika kulloisenkin päivän aikataulujen mukaan. Jo kahdenkymmmenen minuutin joogahetki rentouttaa kehon ja tyynnyttää mielen päivän kiireistä. Yogaian avulla voit joogata mihin aikaan päivästä vaan, sillä tunnin voi valita tallennetuista tunneista ja tehdä milloin vain itselle parhaiten sopii, ellei live-tunneille osallistuminen ole mahdollista tai joogaat muuten vaan mielummin tallenteiden avulla.
6. Pidä hauskaa.
(Toiset meistä heittää jalat lootusasentoon tuosta vain, toisilla meillä se on hieman tuskaisemman työn takana.)


Nyt pääset kokeilemaan joogaa kahden viikon ajan aivan ilmaiseksi. Yogaia tarjoa nimittäin lukijoilleni koodilla LADOLCE2017 14 päivän ilmaisen kokeilun palvelussaan. Koodi on voimassa 31.5.2017 saakka. Palvelua voi käyttää sovelluksen avulla älypuhelimella ja tabletilla (Android ja iOS) sekä Chrome-selaimella varustetulla tietokoneella sekä Apple TV:n kautta ja Chromecastilla. Voit lukea tarkempia ohjeita täältä.


*Try out Yogaia for free. Just enter code LADOLCE2017 for a free 14 days period.*
ps. Yogaialle terveisiä, että täällä odotellaan kuumeisesti, että Gloria Salon Syvärentoutus palaa vielä tuntivalikoimaan. Se on nimittäin pala taivasta maan päällä.

Seuraa blogia

Bloglovin

6 kommenttia

 1. Kiiiiiiiitos !!! Meen heti katsomaan tuon Yogaian!!

  VastaaPoista
 2. Tämä menee kokeiluun, kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Testasin heti eilen Yin-joogaa 30 min, taivaallista :) Piti ottaa toinen Yin-setti heti perään. Yogaia tais saada uuden asiakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin aika taivaallista? Ja kun kuukausimaksu on niin edullinen, ei yhdelle tunnille jää juuri mitään hinnaksi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)