Lomalta viimeinkin | Kuulumisia ja Kokemuksia Hotel Madison Cattolica

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

/Back to Finland. And by the way, if you are looking for a very good hotel for a reasonable price in Cattolica Italy, I recommend Hotel Madison. /

No sehän vähän venähti. Blogiloma siis. Palailimme Italian reissulta Ouluun jo viikko sitten sunnuntaina, mutta tähän virtuaalikynään tarttuminen on ottanut aikansa. Syynä tähän on mitä mainioimmat konmarituskelit! Siinä missä koko muu Suomi tuntuu valittelevan sosiaalisessa mediassa joka päivä jatkuvia kaatosateita, olen minä joka aamu kurkannut varovasti säleverhojen raosta ja todennut, että jeeee, vieläkin saa jatkaa kaappien siivoamista. Hullu kuin pullosta tullut, tiedetään, mutta viikko auringossa antoi kummasti lisää virtaa tähän jo varhaiskeväällä alkaneeseen kodin raivaamisprojektiin. Tällä viikolla olen jo onnistuneesti kaupustellut kaksi Ikean kassillista omia vaatteitani, pieneksi jääneen päiväpeitteen ja Jampan leluja. Jamppakin rientää jo sukat makkaralla ovelle ovikellon soidessa kun tietää, että jos ostaja on hakemassa leluja, hän saa laittaa rahat omaan lompakkoonsa. Nyt to do-lista alkaa ilahduttavasti olla jo loppusuoralla, joten jospa tässä piisaisi aikaa taas blogillekin.
cattolica
Mutta että aiheeseen. Viikko Adrianmeren rannikolla Cattolicassa oli kaikin puolin onnistunut. Aurinko hymyili pilvettömältä taivaalta koko viikon, ja hotelli, jossa vierailimme edellisen kerran kuusi vuotta sitten oli itse asiassa jopa petrannut entisestään palvelutasoaan ja ravintolaansa. Suosittelen siis lämpimästi kaikille kenties loppukesän matkaa miettiville Hotel Madisonia. Hotellin paikallinen luokitus on 4 tähteä, mutta Aurinkomatkojen luokitus on 3+. Huoneet ovat pienet, mutta hyvin siistit, hotellissa on uima-allas ja ilmaiset aurinkovuoteet ja allaspyyhkeet ja tarvittaessa palvelua saa koko henkilökunnalta englanniksi. Itsehän asioin mieluiten tönkköitaliallani, koska yritän edes jossain määrin pitää kielitaitoa yllä, mutta Italian matkoilla ei koskaan voi pitää oletusarvona henkilökunnan englannin kielen taitoa. Meillä oli matkalle varattuna täysihoito, eli pakettiin kuuluu monipuolinen aamiainen, neljän ruokalajin lounas, ja neljän ruokalajin illallinen. Ruoka on aitoa paikallista, eli aiemmin Italiassa käymätön saattaa kyllä hetkeksi hätkähtää lautaselle ilmestynyttä mustekalaa tai pastakastikkeessa köllötteleviä lehtikaalin palasia, mutta jokaisella ruokailukerralla saa annoksensa valita neljästä eri vaihtoehdosta, eli aina löytyy jotakin jokaiselle. Hotellilla järjestettiin lisäksi parina iltana viikossa ohjelmaa lapsille, ja Jamppakin oli silmät pyöreänä eräänä iltana Madagasgarin Pingviinit -illassa kun jättikokoiseen leijonapukuun pukeutunut italialaisheppu tuli jututtamaan altaan reunalla.
hotel madison cattolica
hotel madison cattolica
hotel madison cattolica
Cattolica lomakohteena soveltuu erinomaisesti rauhallisemmasta lomasta nauttivalle matkaajalle sekä lapsiperheille. Ero kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan henkiseen kotikaupunkiini Riccioneen on ainakin omasta mielestäni huomattava. Riccionen puolella matkailevat selkeästi nuoremmat matkailijat ja kaupunki pitää muutenkin yllä hieman trendikkäämpää ja enemmän luksusmaista imagoa kuin kotoisenoloinen kalastajakylänaapurinsa. Silti rantaelämää etsivälle ei kohteen valinnalla ole juuri väliä, sillä sama upea hoidettu ja täysin palveluin varustettu hiekkaranta palvelee läpi molempien kaupunkien aina Riminille saakka. Rantatuoleja vuokratessa tosin Cattolica on jälleen hieman edullisempi. Rantapalvelut on muuten  on yksi merkittävä ero esimerkiksi Kreikan rantalomakohteisiin verrattuna, sillä Kreikan ja Itaian rannoista ei voi edes puhua samana päivänä. Rannoilta kun löytyy Italiassa aurinkovuoteiden lisäksi suihkut, wc:t, pukukopit, uima-altaat, lasten leikkipaikat ja ravintolat, eli kaiki mitä täydelliseltä rantalomapäivältä voi vaan toivoa.
cattolica
cattolica
Bongaa kuvasta oman tiensä kulkija... mihin sitä äitiä tarvitaan...
cattolica spiaggia
cattolica beach
cattolica ranta
viale dante cattolica
Me keskityimme tällä lomalla lähinnä auringonpalvomiseen ja rauhalliseen oleiluun, mutta aktiviteetteja etsivällekin rannikkokaupungeissa piisaa puuhaa. Lähistöltä löytyy mm. eläinpuisto, vesipuisto, merimaailma jne. Omat retket typistyivät tosiaan tällä kertaa puolipäiväreissulle Riminin jättiläismäiseen ostoskeskuskeen Le Befaneen (laukku- ja kenkäostoksilta ei tälläkään kertaa hyvistä aikomuksista huolimatta vältytty...). Yhden illan vierailimme Riccionen puolella moikkaamassa siellä kesämökkeilevää tuttavapariskuntaamme (terveisiä vaan J&J). Ja kuten sanottua Riccione puolella kaiki tehdään vähän isommin, vai mitäs tykkäätte alla olevasta karkkikaupasta?
riccione
Jos teillä heräsi kysymyksiä matkaan liittyen, niin laitelkaahan tulemaan, vastailen mielelläni. Muuten jatketaan tutummissa sisustusaiheissa sitten ensi kerralla.

5 kommenttia

 1. Ihania lomatunnelmia! Itse odotan jo oikeastaan ensi kesää ja täyttä 4 viikon lomaa töistä. Kannatti palata huhtikuun alussa töihin juuri sopivasti, kun uudet lomat alkavat kertyä. :)

  Tänä kesänä me ei perheenä nimittäin reissailla, kun lapsilla alkaa pian päiväkotiarki ja äiti painaa ylitöissä. Mutta ensi kesänä suunnataan kyllä viikoksi (ellei kahdeksi) jonnekin missä on turkoosia lämmintä vettä.

  VastaaPoista
 2. suositteletko kohdetta yksin matkaan aikovalle naiselle? Onko outo lintu illallisella yksin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinäisiä matkaajia tuolla ei tosiaan paljoa näe, enemmänkin isoja perheitä mutta toisaalta kohde on hyvin rauhallinen ja turvallinen myös yksinmatkaavalle naiselle, että siinä mielessä kyllä suosittelisin. Jos ajatuksena on tutustua ihmisiin menisin kuitenkin Riccionen puolelle.

   Poista
 3. Hei,
  Olemme juuri varailemassa matkaa ja juurikin samaan hotelliin. Kyseessä on huoneistohotelli. Olen lukenut meluhaitoista? Oliko siellä mielestäsi jotain mökää liiaksi nukkumista ajatellen? Ja onkohan lastenallas turvallinen myös vajaat 2-vuotiaalle?

  Ajateltiin myös tehdä retki Venetsiaan jne. Kaksi viikkoa meinattiin olla. Olisiko vielä antaa vinkkejä? Meitä lähtee monta aikuista ja yksi vajaa kaksi vee ja 7-vuotias.

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, itse olen majoittunut kaksi kertaa Hotelli Madisonissa päärakennuksessa, eli varsinaisen hotellin puolella. Voisin kuvitella, että meluhaitat viittaavat iltaisin uima-altaalla järjestettävään ohjelmaan. Hotellilla on siis omaa ohjelmaa lapsille useana iltana viikossa, mutta musiikki loppuu kyllä jo yhdeksän aikaan. Muita meluhattoja ei kyllä juuri ole, sillä Madison sijaitsee sen verran kaukana keskusta-alueen pääkadusta, ettei edes ohikulkuliikennettä juuri ole. Lastenallas on mielestäni turvallinen kaksivuotiaallekin, siinä yltää hyvin jalat pohjaan ja vanhemmat voi istua altaassa olevilla portailla. Päaltaasta lasten allas on eristetty kelluvin poijuin. Hotellin henkilökunta on hyvin ystävällistä, ja palvelua saa halutessaan myös englanniksi. Suosittelen kyllä kohtuuhintaista hotellia etsiville tätä. :) Itse olen käynyt myös Aurinkomatkojen Venetsian reissulla, mutta ilman lasta. Venetsia heinäkuussa on sen verran kuuma, että en ole arvannut vielä lähteä sinne lapsen kanssa. Jos muita retkiä alueella haluaa tehdä, on puolipäiväreissu San Marinoon ihan hintansa väärti ja sopivanmittainen. Paikallisbussilla tai taksilla pääsee myös Aquafan vesipuistoon sekä eläinpuistoon, jotka sijaitsevat samassa osoitteessa. Näihin myydään myös hotellissa lippuja. :) Mukavaa matkanodotusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)