Valkoista vierashuoneessa ja mietteitä kodinraivaamisesta | White Bedroom

tiistai 12. heinäkuuta 2016

/Our guest bedroom is pretty white at the moment./


Helteisen päivän iltaa! Mielenkiintoisia sääilmiöitä on tänäänkin koettu, kun kesken kirkkaimman kesäpäivän römähti taivaalta yht'äkkkiä yllättäin niskaan rankkasadekuuro.Vieläkään en tajua mistä se tuli, kun pilviä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Meinasi vähän pukata kiireen puolelle kaapaista kännykkä ja kaikki muut tykötarpeet kainaloon, mutta onneksi en sentään ollut kotipihaa kauempana aurinkoa palvomassa. Parituntinen kirjan kanssa lämmöstä nautiskellen tulikin tarpeeseen näin koko huushollin raivaamisen loppusuoralla. Olen kesän aikana läpikäynyt sellaisen määrän tavaraa, vaatetta ja roinaa ettette kuule uskoisikaan. Kuka kumma säilyttää esimerkiksi lukioaikaiset muistiinpanonsa hautautuneena mappeihin vaatehuoneen perukoille. Etenkin, kun niistä opinnoista alkaa olla aikaa jo sen kaksikymmentä vuotta... Ainoita asioita, joista Marie Kondon kanssa (kirjaa on muuten taas saatavilla, jos tämä mestariteos on jäänyt jostain syystä vielä lukematta) suvaitsen olla erimieltä ovat valokuvat. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että Kondon kodinraivaamisoppien mukaan valokuvat pitäisi kaikki irrottaa kansioistaan, ja säästää vain ne tärkeimmät muutamat kappaleet sievässä pinossa laatikossa. Minulla on valokuva-albumeita todella monta, ja lisää on tulossa kunhan saan aikaiseksi teettää taas paperikuviksi muunmuassa Jampan edistysaskeleita vuosien varrelta sekä parhaimpia lomaotoksia. Ja ihan aidosti tykkään myös selailla niitä kaikkein vanhimpia albumeja, joissa nuoruusvuosien ajaltakin esiintyy henkilöitä, joitten kanssa en nyttemmin ole enää missään tekemisissä, mutta oi niitä muistoja mitä kuvat mieleen tuovatkaan. Kunhan projekti tämän viikon loppuun mennessä valmistuu, voin sitten raportoida enemmänkin siitä, mistä kaikesta olen onnistunut luopumaan, ja missä kaikessa Marien opeissa olen puolestaan jossain määrin jättänyt itselleni harkinnanvaraa.

Yksi eniten iloa tuottavista huoneista kotona on kuitenkin tällä hetkellä kokonaan läpikäyty työ/vierashuoneemme. Muutettuaan yläkertaan huone koki myös muutaman huonekalumuutoksen, joista lisää tulossa myöhemmin tällä viikolla. Tämänpäiväisen turinointini kuvituksena sen sijaan toimii vierassänky. Koska auringonmokoma tuppaa näin pohjoisessa Suomessa herättämään tillottamalla iloisesti ikkunasta jo aamukolmen aikaan, on molemmat yläkerran makkarit ollut pakko varustaa mustaakin mustemmilla täyspitkillä pimennysverhoilla. Jotta noin yksitoistaneliöinen huoneentynkä ei tästä vallan synkistyisi, on kaikki muut suuret pinnat huoneessa vastaavasti valkoiset. Päiväpeitteestä olen varsinkin näin kesällä tinkinyt, ja sängyn päällä köllötteleekin vain Ikean ohuempi Ofelia puolittaisena suojana, ja petauksena toimii nämä maailmanparhaat lakanat. (jos satuit näihin tykästymään, niin koodilla 345403 saat niistä 30% alennusta)
white bedding
ikea ofelia
valkoinen makuuhuone
white bedroom
eames rar keinutuoli

Ps. Olenkohan ainoa, joka ei voi luopua vanhoista naistenlehdistäkään ilman, että ne pitää ensin selata vielä kerran läpi, josko joku juttu olisi sitten kuitenkin vielä säästämisen arvoinen...?


(Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)