Aamiaiselle Helsingissä | Breakfast in Helsinki

torstai 12. toukokuuta 2016

/If you happen to be on your way to Helsinki and are looking for an excellent breakfast experience, I warmly recommed you Restaurant Bröd./

Kuinka moni muistaa muutaman viikon takaisen hotellisuositukseni? Jos postaus on vilahtanut silmienne ohi, niin käykäähän kurkkaamassa mistä päin lomalainen saa perushotellin hinnalla luksusluokan kokemuksen. Tänään kirjoittelenkin ihan omana juttunaan aamiaissuosituksen Helsingissä. Itse olen joskus yrittänyt googletella kokemuksia Helsingin aamiaistarjonnasta, mutta tulokset ovat olleet heikonlaisia. Kuitenkin uskon muitakin minunkaltaisiani matkailijoita olevan joille aamiainen on se päivän tärkein ateria, eikä mikään voita sitä tunnetta, kun hyvällä hotelliaamiaisella saa kiireettä istuskella vaikka tunnin herkuttelemassa ja ympäristöä ja ihmisiä tarkkailemassa.
ravintola bröd
ravintola bröd
Yöpyessämme ystäväni kanssa Helsingissä Hotelli Indigossa olimme varanneet mukaan myös aamiaisen, joka tarjoillaan hotellin yhteydessä olevassa Ravintola Brödissä. Ja koska olen hotelliaamiasihifistelijä, odotinkin mielenkiinnolla kokemusta. Erityisesti siirryttyäni gluteenittomaan ruokavalioon on hotellien tarjonta kokemuksieni mukaan ollut aika vaihtelevaa. Tällä kertaa en joutunut pettymään, vaan Brödin tarjonta oli vertaansa vailla. Ensimmäiseksi ravintolaan astuessa kiinnittää huomion hillityn tyylikkääseen ja rauhalliseen ympäristöön, missä jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Tyylikkyyden lisäksi ravintola on äärimmäisen kotoisa ja viihtyisä, ja suurista kadulle johtavista ikkunoista on mukava tarkkailla uuteen päivään heräilevän Helsingin elämää. Tarjoilijat olivat ystävällisiä, eikä aikaakaan, kun minun ja ystäväni eteen kiikutetiin valikoima gluteenittomia leipiä. Kahvia saa kaataa jokaiseen pöytään erikseen tuotavasta kannusta omaan tahtiin, eikä tarvitse jonotella yhden kahviautomaatin luona, niinkuin monessa muussa paikassa. Kaikki ruoka on aseteltu esille erittäin kauniisti, ja valikoima on valtaisa.
ravintola bröd
ravintola bröd
 Hedelmät ja vihannekset ovat aidosti tuoreita, ja makeannälkäisille on tarjolla useanlaisia leivonnaisia. Jos taas ilta on sattunut venähtämään pitkäksi, voi Brödin aamiaisella korvata brunssin, sillä myös lämminruokavalikoimaa oli runsaasti. Itse hyppelin tasajalkaa riemusta bongatessani laajan siemen-ja pähkinävalikoiman, ja aamupalaa ei niin korkealle arvostava ystäväni pyöritteli vaan silmiään kasatessani lautaselle yhtä sun toista. 
ravintola bröd
ravintola bröd
ravintola bröd
ravintola bröd
Ja todentotta, tuli kyllä molempina aamuina viihdyttyä aamiaispöydässä ainakin tunnin verran, kun ei meinannut malttaa lähteä pois lainkaan. Ravintola Brödiin voi piipahtaa aamiaiselle myös muut kuin hotellin asiakkaat, joten jos olet suunnittelemassa Helsingin matkaa muuten, tai aamiaiskokoontumista vaikkapa ystävien kanssa, voit kurkata aamiaisen tarjoiluajankohdat täältä.
ravintola bröd
ravintola bröd
Miltäs näyttää, eikö vaan olekin aikalailla sisustajan silmää miellyttävä aamiaisympäristö?

1 kommentti

  1. No todellakin on! Aivan ihanan näköistä ja olisi kiva päästä paikan päälle :)).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)