Sisustukseen sopivia kuntoiluvälineitä | Fitwood

maanantai 11. tammikuuta 2016

/This Week I will be writing about wellness and healthy living. In this first post you will find new sports equipment by Fitwood. /

Tervetuloa hyvinvoinnin teemaviikolle! Tällä viikolla kirjoittelen kotikuntoilusta, kehon- ja mielenhuollosta sekä terveellisestä ruokavaliosta. Mutta kun sisustus on blogin pääosissa, ei sekään pääse unohtumaan. Aloitetaanpa pienellä tehtävällä. Bongaa alla olevasta kuvasta kaksi kotikuntoiluvälinettä.
Ai ei löydy? Entäs nyt?
Tästä kuvasta tarkkasilmäinen löysi jo ainakin toisen, vai mitä?
Ja tässä näkyy jo toinenkin vähän paremmin.

Oletteko koskaan tulleet tuskailleeksi sen asian kanssa, että kotikuntoiluun tarkoitetut välineet ovat... noh...sanotaanko vaikka nätisti että hieman värikkäitä? Kaikenkirjavat ja kaiken lisäksi muovisen näköiset välineet ovat kaikkea muuta kuin ilo silmälle, ja niinpä ne tuleekin säilöttyä kaappiin tai vaatehuoneeseen katseilta piiloon. Ja tuleeko niitä sieltä sitten haettua käyttöön? No eipä tule ei, vaan siellä ne saavat ollakin. Nyt on kuitenkin mahdollista yhdistää kauneus ja käytännöllisyys. Oletteko kuuleet kotimaisesta yrityksestä nimeltä Fitwood? Yrityksen taustalla on pitkän kokemuksen kuntoilualalta omaavia henkilöitä, jotka yrityksen taustatarinan mukaan huolestuivat siitä, kuinka suurin osa kuntoiluvälineiden valmistusta on ajautunut halpamaihin, joissa tuotetaan edullisesti juuri niitä heppoisia muovituotteita, joiden käyttöikä jää lyhyeksi ja joiden ulkonäköön ei lainkaan panosteta. Yrittäjillä syntyi ajatus Pohjoismaisesta puusta kuntoiluvälineiden materiaalina, ja kotimaisen työn lisäksi pyrkimys valmistaa hyvännäköisiä ja kestäviä tuotteita, joita voi säilyttää näkösällä niin, että niitä tulee varmasti käytettyä. Fitwoodin tarinaan pääset halutessasi tutustumaan tarkemmin täältä löytyvän  todella upean videon muodossa.

Minä sain tilaisuuden päästä testaamaan näitä kuvissa näkyviä Fitwoodin kuntoilutuotteita, ja sanottavahan se on, että kyllä näissä silmä lepää. Ovelta sisään astuessa ei varmasti kenelläkään pistä ensimmäisenä silmään, että täällähän lojuu jumppavälineitä pitkin olohuonetta. Syyt miksi halusin lähteä tuotteita testaamaan on niiden kotimaisuus ja laadukkuus. Suomessa valmistetut tuotteet kun alkavat olla nykyään melkoinen harvinaisuus. Luottamus kotimaisiin valmistusmenetelmiin ja Pohjoismaisiin materiaaleihin on ainakin itselläni kova, ja uskonkin näiden tuotteiden olevan huomattavasti pitkäikäisempiä kuin monien halpaversioiden. Testiin valitsin pilatesrullan (hierontarulla/foamroller) sekä voimapyörän, joissa molemmissa on käyetty valmistusmateriaalina Fitwoodin toimintaperiaatteen mukaisesti koivuvaneria. Aiemmin omistamani pilatesrullat ovat hyvinkin pian ahkerassa käytössä alkaneet antaa periksi ja painua kasaan, mutta Fitwoodin tuotteessa on puun lisäksi käyetty tuplasti tiheämpää solumuovia kuin useimmissa muissa vastaavissa tuotteissa, ja sen kyllä huomaa. Meidän perheessä pilatesrulla on jokapäiväinen kuntoiluväline, jolla kummatkin perheen aktiivisesti treenaavat aikuiset huoltavat kehoaan, joten tuotteelta vaaditaankin paljon. Mikäli pilatesrulla on sinulle aivan outo tuote, kerrottakoon, että rullalla on helppo itse hieroa lihaksia ja availla lihaskalvoja. Fitwoodin sivuilla pääset tutustumaan perusliikkeisiin.
Voimapyörä puolestaan on vatsaslihasliikkeiden aatelia. Vahvojen vatsalihasten lisäksi voimapyöräily vaatii huolellista kehonhallintaa ja kuormittaa lisäksi niin selkää kuin käsienkin lihaksia. Miehenpuoli suostui vastentahtoisesti riemumielin näyttämään teille mallia.
Fitwoodin valikoimista löytyy lisäksi kuntoiluvälineitä myös perheen pienimmille. Käykääpä vaikka kurkkaamassa nämä upeasti viimeistellyt voimistelurenkaat. Meilläkin Jamppa otetaan aina mukaan kotona tehtäviin kuntoiluhetkiin, ja näihinkin uusiin vermeisiin oli perheen junioriosasto heti ensimmäisenä tutustumassa. 
Fitwood
Mitäs sanotte? Eikö vaan olekin melkoisen tyylikkäitä kuntoiluvälineitä?
Fitwoodin tuotteet ovat kauniin ulkonäkönsä ja kestävyytensä lisäksi mielestäni varsin kilpailukykyisiä hinnoiltaan, kun niitä vertaa esimerkiksi erilaisissa kuntoiluvälineverkkokaupoissa myytäviin tuotteisiin. Jos sinulla on ollut suunnitelmissa näin uuden vuoden alkaessa ryhtyä panostamaan itsestäsi ja kunnostasi huolehtimiseen entistä paremmin, käyhän tutustumassa valikoimaan. Erityisesti suosittelen kaikille vuoden alusta kunnonkohotusstartin ottaneille jokaipäiväisen kehonhuoltohetken ottamista osaksi päiväohjelmaa. Kymmenen minuuttia iltaisin pilatesrullan kanssa takaa sen, että vältyt lihasjumeilta ja pysyt toimintakykyisenä ja joustavana lihasrasituksesta huolimatta.
Fitwood _2

Kiitokset Fitwood'ille tilaisuudesta saada testata tuotteita!


(*Tuotteet saatu testiin Fitwoodilta.)

6 kommenttia

 1. Onpa kyllä tyylikkäitä kuntoiluvälineitä. Voimapyörää en pysty käyttämään, niin tehokas liike kuin sillä saadaankin tehtyä. Aikoinaan valmentaja laittoi treeniohjelmaan, mutta se ei sopinut selälleni. Putkirullaus puolestaan olisi enemmän kuin tervetullutta kotikuntoiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin voimapyöräily on lähinnä miehen hommaa, se on vaan niin kokonaisvaltainen liike, että ei van paukut riitä. :)

   Poista
 2. Heips! Tämä ei nyt millään lailla liity postaukseen, mutta saako kysyä mistä olet nuo olkkarin verhot hommanut ja mitä matskua se on? :) -Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, Verhot on Elloksen 250 cm pitkät voileeverhot, joissa lenkkiripustus, yritin käydä selaamassa valikoimaa, mutta juuri nyt en löytänyt enää samanlaisia. Usemmmiten ne kuitenkin on valikoimasta löytynyt. :)

   Poista
 3. Ok, kiitos tiedosta :) pellavavoilee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minun mielestäni näitä verhoja ostaessa ei ollut mainintaa, että pellava...? Nämä ovat siis aika sileät, eikä lainkaan karheat, enkä myöskään löytänyt nykyisestä valikoimasta lenkkiripustusmallisia verhoja lainkaan, että ehkä nämä juuri samanlaiset ei siis tällä hetkellä ole valikoimissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)