Maailman helpoin siemennäkkäri (G,M) |Seed Crackers

tiistai 12. tammikuuta 2016

/Finally I found the world's easiest recipe for making seed crackers. And they tasted soooo good!/

Terveysviikon toista päivää! Tällä viikolla siis kirjoittelen joka päivä hyvinvointiin liittyviä juttuja, ja huomisesta alkaen on myös teille lukijoille pari aika mukavaa arvontaa luvassa. Pysykäähän siis kuulolla. Tämän päivän aiheena on bongaamani maailman helpoin resepti omatekoiseen siemennäkkäriin, jota varioin vähän omista kaapeistani löytyneillä aineksilla. Olen jo pitkään etsinyt helppoa ohjetta omatekoisiin gluteenittomiin näkkäreihin, mutta kaikki löytämäni reseptit ovat vaatineet ihan liikaa vaivannäköä. Milloin on ohjeeseen lisätty jokin tosi erikoinen ainesosa, jota pitäisi sitten ostaa koko pussillinen/paketillinen kaappiin vanhenemaan ja milloin on pitänyt paistaa leipää tuntitolkulla välillä käännelleen ja lopulta kuivatella suunnilleen loppuviikko uunin luukku auki. Mutta tässäpä siis lähes idioottivarma (alias minä) ohje siemennäkkäriin.


Resepti
3 munaa
1 3/4 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1/3 dl kurpitsansiemeniä
1 tl himalajansuolaa
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl kaurajauhoa 

* Alkuperäisessä ohjeessa, joka bongasin Kinuskikissalta, ei ollut kurpitsansiemeniä, mutta minä päätin niitä lisätä ihan vaan rakkaudesta kurpitsansiemeniin. Alkuperäisessä ohjeessa tattarin tilalta käytettiin kaurahiutaleita ja kaurajauhon sijasta perunajauhoa.

Sekoita munat kulhossa niin, että niiden rakenne sekoittuu. Lisää kaikki muut ainekset ja hämmennä lusikalla sekaisin. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi levyksi. Itse hurauttelin tässä vaiheessa torttuhyrrällä kevyesti kuvioita pintaan, joista ajattelin näkkäriä sitten taitella valmiina paloiksi. (No, melkein onnistui,)
Paista 175 asteessa kiertoilmalla noin 25 minuuttia. Nosta leivinpaperin päällä näkkärilevy uuniritilän päälle jäähtymään. Taittele paloiksi ja nautiskele! 

Varoituksen sana, Itse olisin ainakin voinut pistellä saman tien koko pellillisen poskeeni, mutta muistettakoon, että siemenet on melko energiatiheää ravintoa. :)

2 kommenttia

  1. Mun on pitäny niin usein testata jotain tällasta reseptiä ja aina vaan unohdan sen. Tää näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama täällä tosiaan, mutta nyt kun vastaan tuli ohje, jonka kaikki ainesosat löytyi kaapista, oli jo ihan pakko testata. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)