Kylpyhuoneen kaapilla | Bathroom storage

torstai 7. tammikuuta 2016

/Two days of organizing like a mad (wo)man and now I finally know exactly where to find everything in my bathroom./

Hellurei. Arki astui tänään kuvioihin kun ajelin aamulla kahdeksaksi töihin jännitin koko matkan hyytyykö auto -28 asteen pakkasessa. Pitkin poikin matkanvartta näkyikin niitä hyytyneitä yksilöitä, mutta itse onneksi pääsin ainakin tällä erää perille saakka. Ei passaa toki valittaa, pohjoisempana kun taitaa olla vielä kymmenen astetta enemmän pakkasta. 

Tänään luvassa pieni vilautus arkirealismia. En tiedä löytyykö teistä muista tirkistelijän vikaa, mutta minua on jostain syystä aina kiehtonut ihmisten kaappien sisältö. Oletan viehätyksen johtuvan äärimmäisyyksiin menevästä järjestelyntarpeestani, johon haen jatkuvasti uusia ideoita. Muutamat lempibloggaajistani ovatkin vuosien saatossa kaappiensa sisältöä esitelleet, mutta minä epäilen vahvasti, että kyseessä on tainnut loppupeleissä olla jokseenkin stailatut versiot todellisuudesta. Nyt kun puhutaan siis kylppärin kaappien sisällöstä. Vaikka itsekin mieluusti kantaisin kaiken mahdollisen kosmetiikan kotiin katseenkestävissä pakkauksissa, ei se vaan ole (ainakaan minun budjetillani) mahdollista. Kauneimmat putelit saavat toki näkösällä sijaitakin, niinkuin tässä pikkuvessapostauksessa kerroinkin, mutta se kaikki muu sitten onkin tungettava piiloon kaapin uumeniin. Kun päivässä käyttää yhteensä ainakin viittäkymmentä eri tuotetta meikit mukaanlukien (oikeasti, oletteko koskaan tulleet laskeneeksi?), sattuu mukaan jos jonkunnäköistä markettikosmetiikkaakin, jotka ei todellakaan viehkeällä ulkomuodollaan pääse puhuttelemaan.
Osa kosmetiikkaa kulkee aina mukanani meikkipussissa, mutta se osa, mitä ei päivän aikana tule lisäiltyä asustelee siis kylppärin kaapissa. Meikkisudit, pohjustusvoiteet ja muu sellainen majailee näppärästi kannettavassa Nomess Copenhagenin työkalupakissa. Päivittäiset hiusjutut pinneineen ja ponnarikuminauhoineen on myös helpoiten käyttöönotettavissa läpinäkyvässä  säilyttimessä.
Muu kosmetiikka onkin sitten varsinainen murheenkryyni. Susirumat putelit kun pitäisi piilottaa, mutta niiden pitäisi kuitenkin olla helposti käyttöönsaatavissa. Kävinpä siis kähveltämässä Jampan huoneesta pikkuautojen majapaikkana toimineet Ikean pienet muovikorit ja laitoin niihin huopatassut pohjaan. Nyt ne peittävät ainakin osittain sen kaiken kirjavuuden mikä silmän kohtaa kaapin avatessa ja huopatossujen ansiosta laatikot on helppo vetää ulos kaapista.
Muut hiusjutut (eli toisinsanoen noin puoli Glitteriä) asustavat ylähyllyllä Ikean Godmorgon sarjan laatikoissa, joita olen laittanut useamman sisäkkäin saadakseni vähän lajiteltua erilaisia härpäkkeitäni.
Kaapista löytyy myös kampausvinkit niitä hetkiä varten kun inspiraatio iskee ja aika sallii jonkun suurempitöisen kampauksen värkkäämisen.
Hiuslakkapullot. Mokomat kun tulevat halvemmaksi ostaa jättipulloissa, ja nehän eivät tunnetusti mahdu mihinkään kaappiin. Joskus olen yrittänyt säilyttää niitä kyljellään, mutta sehän johtaa vaan suuttimen tukkiutumiseen kuivuneesta lakasta. Niinpä näiden suhteen olen yrittänyt jos jonkunnäköistä viritelmää kätkeäkseni niitä edes osittain. Tällä kertaa päädyin sujauttamaan pullot neulekoriin yhdessä viherkasvin kanssa. Tämäkin ongelmahan ratkeaisi, jos raaskisi ostaa vain niitä kauniita pulloja, mutta meidän perheen suurkulutuksella ei tule tapahtumaan ihan lähiaikoina.
Välillä tasoille eksyy jotain muutakin kuin mitä siellä yleensä on. Koska päätyöni lisäksi toimin sekä Foreverliving'in että Oriflame:n jälleenmyyjänä, tulee monennäköisiä uusia tuotteita hommailtua testaukseen. (Jos sinulla muuten sattuisi kiinnostamaan emännöidä kutsuja jommankumman yrityksen tuotteiden osalta, laittelehan sähköpostia, niin sovitaan treffit.)
Loppuun vielä kuva kaapistojen vastapäätä olevasta allaspisteestä. Sielläpä ei juuri mikään ole muuttunut verrattuna jo liki vuoden takaiseen postaukseen. Tuo tötterö altaan laidalla sen sijaan on uusi. Olen selkeästi blogimainonnan uhri, kun päädyin ostamaan näitä kertakäyttöisiä siivousliinoja niitä muutamassa blogissa bongattuani, mutta ovatpa kyllä melkoisen käteviä.

Tällaista realismia täältä tänään. Miltä sinun kosmetiikkakaapeissasi näyttää?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)