Must' on tullu... | Organizing

tiistai 5. tammikuuta 2016

/ I just can't start a new year without cleaning and organizing. Today I spent four hours cleaning my teeny tiny little utility room/bathroom. A bit crazy maybe...?/

...siivoushullu. Tai jotain sinnepäin ainakin. Minä oikeasti kuvittelin, että tällä lomalla en siivoa. En kertakaikkiaan antanut kahteen viikkoon laatikoissa lymyilevien kuittivuorien tai lattialistoille kerrostuvan pölynukan häiritä. Ehei, olin päättänyt, että tällä lomalla päästään siihen lapsuuden joutilaisuuden tunnelmaan, jossa aika on vain ajelehtiva käsite eikä minnekään ole kiire. Ja aika hyvin siis onnistuinkin. Muutamina päivinä kävimme Jampan kanssa mäenlaskussa ja puistossa touhuamassa, mutta rehellisuuden nimissä on tunnustettava, että oikeastaan suurimman osan ajasta olemme vaan himmailleet kotona neljän seinän sisällä pyjamat päällä. Joo. Ihan tosissaan. Kun kerran pakkanen paukkui ulkona ja kaapissa oli ruokaa, olemme hihhuloineet tenavan kanssa vetelinä nurkissa ja pelanneet noin sata erää Unoa ja Choco-peliä Mikä riemu, kun jälkikasvu alkaa olla siinä iässä, että koko aikaa ei ole pakko päristellä pikkuautoilla, vaan voi jo pelata suhteellisen järkeviä pelejä suhteellisen järkevillä säännöillä. Häviämisen opettelu ottaa tosin välillä koville, ja kortteja on silloin tällöin keräilty pitkin nurkkia.
Kas kummaa, eksyinpä taas aiheesta. Sitä se teettää tämä lomamoodi. Ajatuksetkin vaan ajelehtii.
Palataanpa siis asiaan. Tänään se siis iski. You can run, but you can't hide. Kahta päivää ennen loman loppumista. Siivousvimma yllätti takavasemmalta ja ei vaan pystynyt vastustamaan kiusausta. Siinä vaiheessa kun viaton vessanpöntön kuuraus johti koko kylppärin seinän pesemiseen, oli pakko huudella miehenpuolelle, että josko hän voisi viedä Jampan mummille touhuamaan, että voin antaa siivoamisen lähteä tykkänään lapasesta. Ja sehän lähti. Sain tänään kulutettua neljä ja puoli tuntia noin kahden neliömetrin kokoisen kodinhoitotila/wc:n siivoamiseen. Ja oi kuinka antoisaa voikaan olla kykkiä lapsen korokejakkaran päällä ja hinkata puhtaaksi pesukoneen luukkua. Hulluko? Ehkä vähän.
Joulu meillä onkin siivottu pois jo viikko sitten, mutta uusia sisustuskuvia ei ole päässyt ottamaan, kun kamera mokoma oli siellä huollossa. Nyt se onneksi on palannut, joten ehkäpä huomenna jos hyvin käy, ja valonsäde kurkkaa ikkunasta, saan otettua muutaman tuoreemmankin kuvan taas.
Kevennetyn sisustuksen lisäksi juttua on tulossa kevennetystä ruokavaliosta ja kuntoilusta. Ja asustepuolellakin on tullut tehtyä muutama uusia hankinta, joita olisi tarkoitus myös vilautella.
Ja mitä tekemistä näillä kuvilla on postauksen aiheen kanssa. Ei niin yhtikäs mitään. Sattuipa vaan silmään muutama arkistoitu pläjäys, jotka ajattelin vielä tänne sujauttaa ennen keväisempiä juttuja. Ja arvatkaa mitä, nyt minä lähden tästä organisoimaan siivousvälinekaapin. Huvinsa kullakin, right?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)