Ripaus joulua

tiistai 25. marraskuuta 2014

Lapsuuteni joulut olivat koristelujen suhteen hyvin perinteikkäitä. Äitini kaivoi uskollisesti joka vuosi esiin samat koristeet ripustellakseen ne esille. Minun ja siskoni koulussa askartelemia vinksottavia kartiotonttuja ripoteltiin pöydän kulmille, ja ikkunaan kiinnitettiin sinitarralla vuodesta toiseen samat paperiset tonttuhahmot ja enkelikuoro. Kuusen koristeet olivat vuosien saatossa menettäneet parinsa, ja kuusi komeilikin pääsääntöisesti melkoisen riemunkirjavissa pukeissa. Etenkin silloin, kun oli minun koristeluvuoroni, ja ripustin kuuseen joka ikisen pukkikuvioisen muovipussin pohjalta löytämäni killuttimen. Nämä olivat meidän perheen jouluperinteemme ja siitä syntyi kotona joulun tuntu. 

Omassa kodissani joulu on vasta pikkuhiljaa alkanut kerrostumaan. Ensimmäisinä vuosina kotoa muutettuani jatkoin värikkään joulun perinteitä teippaamalla ikkunaan kirkkaista erivärisistä jouluvaloista muodostetun sydämen ja ripustamalla omiin pikkukuusiini perinteisiä joulunpunaisia ja vihreitä pallosia. Sittemmin vuosien saatossa myös joulun väriskaala on muuttunut hillitymmäksi. Pääsääntöisesti joulu kotonani noudattelee tuttua mustan, valkoisen ja harmaan linjaa, mutta juhlavammalla hopealla ryyditettynä. Koristeita tulee tosin hankittua joka vuosi lisää jonkun verran, jouluihminen kun olen, mutta samalla myös vanhat koristeet päsevät joka vuosi jossain roolissa esille. Tällä tapaa pikkuhiljaa myös minun kotini jouluun on muodostumassa omanlaisiaan perinteitä. 

Tänään kurkataan olohuoneen pöydälle muodostuneeseen kynttiläasetelmaan. Ja tiedättekö mitä? Olohuoneen pöytä on vihdoin saanut jäädä paikalleen sohvan eteen, mihin se kuuluukin. Siirsin sohvaa sen verran lähemmäs ikkunaseinää, että Jampalle jää riittävä touhutila matolle vaikka pöytä onkin paikallaan, ja kävimme napakan kahdenkeskisen kehityskeskustelun siitä, saako pöydän läheisyydessä hyppiä ja pomppia.Yhteinen lopputulemamme oli, että ei saa, tai tule iso pipi. Ja sopimus on pitänyt. Minusta tuntuu, että Jampankin sisällä asuu jo pieni sisustaja. Sen verran sujuvasti hän suhtautuu siihen, että päiväunien aikaan mikä tahansa huonekalu on saattanut vaihtaa paikkaa, ja uusia esineitä tupsahtelee milloin minnekin.

IMG_9142.jpg
IMG_9230_2.jpg
IMG_9165.jpg
IMG_9189.jpg
IMG_9187.jpg
IMG_9150.jpg

Asetelman havuntuoksuinen marmorikuvioidussa lasipurkissa oleva kynttilä on HM Home mallistoa samoin kuin pikkuruiset JOY-kynttilät ja lasipullokin. Alusta on taattua Ikeaa. Mustat timantin muotoiset koristeet sekä valkoinen tähti ovat House Doctorilta,  Nämä koristeet nappasin mukaan Lifestylenordicista viikonlopun pikavisiitilläni. Kestomallia oleva havunoksa on hankittu viime jouluksi Kodin1:stä ja harmaa talja keinussa toissa vuonna samasta osoitteesta. Sohvallekin pääsi lähestyvän joulun kunniaksi pehmeän pörröinen tyyny, joka on myös viime joulun hankintojani Hemtexiltä. Aikomus oli yrittää pitää tänä vuonna joulukoristelut kohtuuden rajoissa, mutta saapa nähdä miten tässä vauhti kiihtyy viikkojen edetessä.

Onko teillä tapana koristella koti joka vuosi samoilla koristeilla tai oletteko kenties ottaneet lapsuuden kodista mukaan joitain koristeita perinteitä jatkamaan?                                                      A little piece of Christmas in the living room.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)