Eikä vielä ole edes ilta | Winter Darkness

torstai 19. joulukuuta 2019

/It must be very difficult for people living in southern countries to imagine how dark it gets here in Finland in the winter time. These pictures were taken in the middle of the day.../

Otsikossa mainittu Apulannan albumin nimi juolahti mieleeni katsellessani muutama päivä takaperin otettuja kuvia. Onhan tämä meidän talvi ihan uskomattoman pimeä. Keskellä päivää otetuissa kuvissakaan ei valonhäivää juuri vilahda, tammikuun ensimmäisiä säteitä tässä jo kovasti odotellaan.
la dolce vita blogi jouluinen sisustus
Tänä vuonna joulun fiilistely on jäänyt pitkälti työkiireiden jalkoihin. Kollegojen kanssa on puhuttukin, että kuinka ihmeessä tuntuu, että työtahti vain kiivastuu vuosi vuodelta. Hyvin paljon mediassakin kirjoitellaan työelämän tahdin muuttumisesta ja työntekijöiden väsymisestä alalla kuin alalla, mutta enpä usko että millään alalla oltaisiin palailemassa vanhaan vähemmän tehokkaaseen työskentelytahtiin, vaikka kuinka sitä toivoisimme. Jokaisen meistä on vaan itse osattava laittaa omalle jaksamiselle rajat, ja tehdä työtä vaan se määrä, minkä kohtuudella jaksaa ja pystyy. Olen tänä syksynä jutellut usean ihmisen kanssa siitä, kuinka jatkuvat riittämättömyyden tunteet syövät työmotivaatiota ja työstä saatavaa nautintoa ja kuinka tämä puolestaan johtaa kyynistymiseen ja välinpitämättömyyteen. Toki varmasti eri alojen välillä on eroja, mutta ainakin omalla alallani tämä on hyvin huolestuttava trendi. Jos ihmisten kanssa työskentelevä ihminen ei jaksa enää välittää, kuka sitten välittää heistä, jotka sitä välittämistä tarvitsisivat? Onneksi joululoma suo monelle kaivatun hengähdyhetken ja muutaman viikon levon jälkeen jaksaa taas uurastaa, mutta kuinka pitkään tällaisia pyrähdyksiä jaksaa jatkaa ennen pysyvää uupumista?
la dolce vita blogi uupumus
Joulun rauhallisina hetkinä toivoisin kaikille voimaa jaksaa pysähtyä itsensä äärelle, ja kysyä itseltään muutamia tärkeitä kysymyksiä. Mitä minä oikeasti haluan ja tarvitsen? Mikä tekee minut onnelliseksi? Miten voisin saada näitä onnelliseksi tekeviä tekijöitä elämääni lisää? Mistä minun pitäisi luopua, jotta se olisi mahdollista? Kovin moni perisuomalaisen työmoraalin omaava kokee, että työ on pakko tehdä täydellisesti. Välillä voisi kuitenkin olla hyvä pysähtyä miettimään, onko oikeasti tarvetta täydellisyydelle vai riittäisikö kyllin hyvä? Näitä ja muita kysymyksiä pohditaan myös Life Coaching tapaamisissa. Jos sinua kiinnostaa coaching, tervetuloa seuraamaan coaching-kanaviani  Facebookissa ja instagramissa @coachingoulu.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)