Jooga- ja meditaatioretriitti Italiassa

torstai 9. elokuuta 2018

/One of the best weeks of this summer was last week when I traveled to Italy to take part in a yoga and meditation retreat./

Hellurei! Tai pitäsikö vallan sanoa Namaste! Muutama päivä töitä jo takana, mutta vielä vähän lomafiiliksissä. Minä nimittäin palasin vasta viime sunnuntaina tämän kesän viimeiseltä matkalta. Tällä kertaa kyseessä ei ollut varsinaisesti lomamatka, vaan matkasin Italiaan opiskelemaan joogaa, meditaatiota ja mindfulnesia.Viikko oli mitä antoisin, ja tuntui kuin vielä paluumatkalla Helsinki-Vantaan lentokentällä olisin leijaillut jalat muutaman sentin maanpinnan yläpuolella, ja hymistelin hiljaa mielessäni viikon aikana harjoiteluja mantroja.
joogaretriitti italiassa
Reissu suuntautui pikkuruiseen Misanoon Adrianmeren rannikolle ja viikon aikana päivät oli aikataulutettu aamukuudesta iltayhdeksään, joten melkoisen tiivis opiskelurupeama ehdittiin seitsemän päivän aikana suorittaa. Ryhmässämme oli ihmisiä Italian lisäksi  Ranskasta, Itävallasta, Sveitsistä, Australiasta sekä Yhdysvalloista ja opetuskielenä oli englanti.
yogamea misano
Postauksen ensimmäinen kuva onkin otettu aikaisin aamunkoitteessa, sillä ryhmämme kokoontui joka aamu jo kello 6.25 ja suuntasimme yhdessä rannalle aamun hengitys- ja meditaatioharjoituksiin, mistä jatkoimme suoraan reilun tunnin mittaisella hathajoogatunnilla. Opettajia kurssilla oli kaksi, joista molemmat mitä loistavimpia. Toinen opettajistamme opetti jooga-asanoiden lisäksi myös joogafilosofiaa ja toinen anatomiaa, joten jo viikon aikana teoriatunneilla oppi todella paljon uutta. Myös tekniikkaan kiinnitettiin paljon huomiota, ja sainkin mitä mainioimpia vinkkejä kuinka parantaa harjoitustani.
yogamea misano adriatico
Vaikka viikko vietettiin hyvin tiiviisti yhdessä, ei omaa aikaa juuri kaivannut, kun kurssille osallistuneet ihmiset olivat kaikki todella ihania persoonia. Ikähaitari osallistujissa oli 26 vuodesta 61 vuoteen, mutta ikäeroa ei huomannut lainkaan, kun kaikilla oli sama yhteinen kiinnostuksenkohde.
misano adriatico italy
Vapaa-aikaa oli muutama tunti päivässä lounaan ja iltaharjoitusten välissä, ja ne hetket hyödynsin yleensä piipahtamalla ilmastoidussa huoneessani viilentymässä, sillä lämpötila pysytteli koko viikon reilusti kolmenkymmenen paremmalla puolella. Toki välillä piti myös kierrellä fiilistelemässä pienen kaupungin (kylän) kaduilla ihastelemassa sitä, kuinka nyt vaikkapa keskellä kivisiä katujakin saattaa talon pihassa kasvaa viiniköynnöstä.
joogaretriitti italiassa
meditaatioretriitti italiassa
gelato
Muuten Misano matkakohteena on melko vaatimaton ja paikassa lomaileekin lähinnä muualta rantaloman viettoon saapuneita italialaisia. Rannat paveluineen ovat priimaa, mutta pääsääntöisesti kaikki kaupungin hotellit ovat paikallisen luokituksen mukaan kahden ja kolmen tähden hotelleja, eli suomalaiseen vaatimustasoon verrattuna hyvin vaatimattomia. Minunkin huoneessani suihkuun sai käytännöllisesti katsoen peruutella, ja huoneen siivouksen kanssa oli vähän niin ja näin. Loppuviikosta alkoikin lattia olla aikalailla hiekan peitossa. Mutta onneksi huoneessa tuli viikon aikana lähinnä käytyä nukkumassa. Myös ostostenteko Misanossa tarkoittaa lähinnä rantavarusteiden ostamista, sillä muita kauppoja ei käytännöllisesti katsoen ole. Toki kohteesta on helppo matkata pyörällä tai bussilla naapurikaupunkeihin muutama kilometri kumpaankin suuntaan, jos shoppailemaan mielii. Myös ravintolat toimivat Misanossa aitoitalialaiseen tyyliin, eli ovat avoinna lounasaikaan ja sitten uudelleen illalla. Ei kannata siis tulla kovin nälkäiseksi vaikkapa viiden aikaan...
misano joogaretriitti
spiaggia misano italia
Koska vapaa-aikaa oli viikon aikana sangen vähän, ei maksullisilla rantatuoleilla tullut tällä kertaa köllöteltyä, mutta muutaman kerran sentään ehdin tunniksi kerrallaan meren aaltoja katselemaan. Onneksi maksullisten ranta-aluiden välistä löytyy aina myös näitä vapaa-alueita, jonne saa tulla vapaasti pötköttelemään oman rantapyyhkensä kanssa.
misano adriatico beach

misano joogaretriitti
sunrise misano italy auringonnousu italiassa
Reissun mahtavimpiin puoliin lomamatkoihin verrattuna kuuluivat juuri aikaiset aamut, kun hiljaisina vaelsimme yhdessä aamutunneille auringon noustessa. Lomalla kun ei yleensä tule noustua sängystä jo kuuden aikaan, niin nämä upeat aamuhetket jäävät kokematta. Kotiinpaluu oli haikea, kun joutui hyvästelemään jo ystäviksi niin kovin nopeasti tulleet kurssikaverit tietäen, että polkumme tuskin tulevat enää kohtaamaan. Päällimmäisenä tunteena matkasta jäi kuitenkin kiitollisuus kaikesta siitä mahtavuudesta, mitä viikon aikana sai oppia ja kokea. Jos joskus olet siis miettinyt uskaltaisiko sitä yksin lähteä tällaiselle retriitille, suosittelen lämpimästi. Kun uskaltaa astua ulos omalta mukavuusalueeltaan, voi kokea jotain, mitä ei koskaan muuten kokisi.
Thanks guys, you are all amazing!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)