Lastenhuoneen säilytysratkaisut ja kalusteet | Toy storage

maanantai 26. kesäkuuta 2017

/Tiny kid's room. Loads of stuff. Most of our strorage systems for toys are from Ikea/


Heipähei! Joko siellä ollaan juhannuksesta selvitty? Minä otin juhannuksen samalla asenteella kuin koko kesäkuun, eli ei minkään näköisiä suunnitelmia. Tämän kesäloman tarkoitus kun on päästä lapsuuden kesälomien joutilaisuuden tunnelmiin, ja kaikenkarvaiset suunnitelmat meinaa ahdistaa pelkkänä ajatuksenakin. Takana kenties liian kiireinen työvuosi? Olen myös saanut nautiskella harvinaisenlaatuisista unista, kun tuleva eskarilainen on kunnostautunut aamuisin pukeutumalla itse ja joskus jopa laittaen itselleen aamupalaa ennenkuin tule herättämään minua. Tämä jos mikä on arjen luksusta! Päivän aiheena onkin tämän tulevan eskarilaisen huoneen sisustus. Lastenhuoneen (tai tässä tapauksessa lapsenhuoneen) sisustus tai ehkä ennemminkin sisustamattomuus on nyppinyt hermoja koko talven, kun ei ole aika eikä energia riittänyt alkaa järjestämään huonetta uusiksi. Nyt kuitenkin organisaatiokärpänen puraisi pitkästä aikaa, ja laitettiin pienen huoneen tavarat järjestykseen.
lastenhuoneen säilytysratkaisut
Jampan huoneen koko on n. 11 neliömetriä, ja kun tilassa sekä nukutaan, leikitään että säilytetään vaatteita, ei kalustejärjestelyssä ole juuri muuta vaihoehtoa kuin asetella kaikki kalusteet seinien vierelle. Silti aina välillä kalusteita on pyöritelty ympäriinsä, ja nyt tuntui löytyvän ratkaisu, joka maksimoi lattian keskelle jäävän leikkitilan, ja missä samalla on kaikki tavarat helposti saatavilla.
lastenhuone bestå
Paras kalustehankintani ikinä on ehkä ollut tämä Ikean Bestå, joka hankittiin jo edelliseen kotiimme työhuoneen mappikaapiksi. Yhdeksän vuotta ja yksi muutto takana, ja kaappi on edelleen kuin uusi. Sen lisäksi, että Bestå on kestävä, se myös mahduttaa sisäänsä valtaisan määrän tavaraa. Tässä tapauksessa mm. pelejä, kirjoja, askarteluarvikkeita jne.
mustavalkoinen lastenhuone sisustus
Sänky on edelleen Muuramen Jolla, vaikka tuli jo mieittyä isomman sängyn ostoa. Jos joku teistä paikallisista on harkinnut Jollan ostoa, niin ottakaahan yhteyttä, sillä myyminen on lähiaikoina ohjelmassa.
stokke tripp trapp valkoinen lastenhuone
Stokken valkonen Tripp Trapp on lunastanut myyntipuheensa, ja kasvanut lapsen mukana. Muistan kuinka aikanaan tyyriinpuoleista syöttötuolia himoitessani miehenpuoli epäili kuuluvaan ääneen aikeitani jatkaa tuolin käyttöikää vauva- ja taaperovuosien jälkeen työtuolina, mutta siinä se nyt kuitenkin on.
black and white kid's room decor
string pocket lastenhuone
mustavalkoinen lastenhuone sisustus ikea
Jollan ja Tripp Trappin lisäksi lastenhuoneen muut kalusteet, eli säilytysratkaisut ovatkin sitten Ikeaa. Vaatteet säilyy Malm-lipastossa ja piirustusvälineet ja autoradan osat sekä kirjat Expedit (nykyisin Kallax)-hyllykössä. Uusin hankinta Ikean säilutysratkaisuista ovatkin sitten nuo valkoiset laatikot sängyn päädyssä, mutta niiden sisällöstä kerronkin lisää sitten vasta myöhemmin.
lastenhuoneen pimennysverhot
Pimennysverhoista, jotka ovat Visorin mallistoa, olenkin kirjoitellut aiemminkin mm. täällä.
lego säilytyslaatikot
Dublojen säilytyksenä ratkaisu on nämä Lego-säilytyslaatikot, jotka mahtuu juuri sopivasti sängyn alle. Jos olet näitä etsiskellyt, niin iso Lego-laatikko löytyy täältä* ja pienempi täältä*, eikä hinnatkaan minun mielestäni päätä huimaa.
mustavalkoinen matto lastenhuoneeseen
Järjestelyurakkamme kruunasi uusi mustavalkoraidallinen matto, kun entiselle kävi kevään mahatautiaikaan pikkuinen vahinko... Kyllä nyt kelpaa huoneessa leikkiä, kun kaikelle on oma paikkansa ja Jamppa onkin viihtynyt omissa touhuissaan huomattavasti paremmin kuin ennen, ja pyrkii jo itsekin pitämään järjestystä yllä. 
(* Kaupallisia linkkejä.)

2 kommenttia

  1. Hei, saanko kysellä että onko teidän bestå kaappia tarvinnut kiinnittää seinään mitenkää? Meillä tarkoitus laittaa omat beståt samallalailla päällekkäin mutta mietin kaatuukohan helposti lastenhuoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna, anteeksi että vastaus on viipynyt, kysymyksesi ol päätynyt roskapostien sekaan. Suosittelen Bestån kiinnittämistä seinään. Meillä se ei ole kiinnitetty, mutta erityisesti silloin, jos lapsi tulee avanneeksi kaikki ovet kerrallaan, voi kaappi kaatua, koska ovet ovat niin painavia, että päihittävät rungon painon, ellei kaappi ole täynnä painavaa tavaraa. Meillä runko on lastattu niin täyteen tavaraa, että ei kaadu, mutta tosiaan varalta, etenkin, jos kyseessä on pienen lapsen huone, niin suosittelen kiinnitystä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)