Proteiini-Avokadosuklaamousse (G,L) - terveellistä ja hyvää

maanantai 8. toukokuuta 2017

/If your sweet tooth is aching after the weekend, this is something that will help. Chocolate pudding made of avocados and raw cacao powder. So sweet but yet so healthy./


Tuppaako jollakulla muullakin aina makeahammasta pakottamaan viikonloppujen jälkeen? Kun viikonloppuisin antaa itselleen luvan ottaa syömisten suhteen vähän rennommin, jää sokerikoukkuun taas helposti, jos vielä maanantainakin jatkaa viikonlopun karkkipussinjämien tyhjentämistä. Olen aikaisemminkin hehkuttanut tämän loistavan ja niin helpon reseptin perään mutta sittemmin olen muokannut sitä korvaamalla tumman kaakaojauheen raakakaakaojauheella ja tuunaamalla moussesta poteiiniversion lisäämällä siihen proteiinijauhetta. Tervellinen avokadosuklaamousse, olkaatte hyvät.

avokadosuklaamousse
suklaa-avokadomousse
Avokadosuklaamousse n.2 annosta

 2-3 kypsää avokadoa
 loraus mantelimaitoa
 maun mukaan agavesiirappia
 n. 1 mitallinen laktoositonta suklaaproteiinijauhetta
 maun mukaan raakakaakaojauhetta

Tähän on hankala antaa valmiita määriä, sillä jokaisella on taatusti oma mielipiteensä siitä, kuinka juoksevaa haluaa moussesta (nesteen määrä), kuinka tottunut on raakakaakaon täyteläiseen makuun ja kuinka makeaksi haluaa moussensa makeuttaa. Paras keino on ensin soseuttaa avokadot blenderissä (tai mikseipä tehokkaalla sauvasekoittimellakin), lisätä loraus mantelimaitoa ja blendata lisää. Tämän jälkeen lisätään proteiinijauhe, jonka jälkeen vähän kerrallan raakakaakojauhetta välillä maistellen. Lopuksi lorautetaan sekaan agavesiirappia ja tarvittaessa lisää nestettä, ja blendaillaan vielä sekaisin.
Parasta mousse on saatuaan vetäytyä hetken jääkaapissa. Hyvänä makuparina makealle mousselle toimii vaikkapa hieman kirpsakat vadelmat ja jos mukaan haluaa rousketta hampaille, voi pinnalle ripotella muutaman mulperinmarjan.

Tämä mousse toimii niin jälkiruokana kuin aamupalanakin, sillä on energiasisällöltään tuhtia, ja aamulla nautittuna pitää kyllä nälän loitolla lounaaseen saakka. Silti energia koostuu nimenomaan hyvistä rasvoista, joten verrattuna kaupan lisäaineilla ja sokerilla kyllästettyihin vanukkaisiin tämä on lähes terveysruokaa.

helppo ja nopea jälkiruoka
...
Ja näistä se syntyy. Itse olen tosiaan muuten lähestulkoon kokonaan lopettanut maitotuotteiden käytön, mutta lisäproteiinina käytän Whey 100 heraproteiinia, jossa laktoosia on alle gramma sadassa grammassa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)