Kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta ja värittömän kodin kevät | White Living room

tiistai 11. huhtikuuta 2017

/It's supposed to be spring time, but it has been snowing the whole day here in northern Finland. Oh my. But inside, the spring has arrived. And it is as colorful as usual./

Lunta tulvillaan.... ja niin pois päin. Sattuipa silmiini viime viikolla vuosi sitten maaliskuun lopulla napsaisemani Instagram-otos, jossa kuljeskelin katuja Converset jalassa. Eipä onnistu tänä keväänä, vaan untuvatakissa ja Sorelleissa mennään edelleen. Kotona sen sijaan on suoritettu jo kevätkarsintaa. Kynttilät ovat saaneet suurin osa jo lähtöpassit, sillä harvoin niitä tulee enää sytyteltyä, kun iltaisin on valoisaa vielä yhdeksän aikaan. Taljoista en sen sijaan ajatellut vielä luopua, ihan käytännön syistä.
mustavalkoinen olohuone sisustus valkoinen nahkasohva
carambola vaasi
Minulta on joskus muutamia kertoja kommenttiboksin puolella kyselty kokemuksia valkoisesta nahkasohvastamme, ja koska luultavasti tälläkin hetkellä joku pohtii moisen hankkimista. ajatelin kertoa muutamalla sanalla sohvasta. Sohvamme on Kruununkalusteesta nelisen vuotta sitten ostettu Leather Editionin kolmenistuttava nahkasohva. Pinta käsiteltiin heti alussa nahansuoja-aineella, joka muodostaa pintaan kalvon, mikä helpottaa puhtaanapitoa. Mitä tahansa sohvalle onkin päätynyt (enimmäkseen Jampan tahmaisten sormien mukana), on pinta ollut helppo pyyhkäistä puhtaaksi kostealla liinalla. Laiskuuttamme emme ole jaksaneet sohvaa uusintakäsitellä, mutta pinta on silti pysynyt erittäin hyvässä kunnossa. Plussaa sohva saa myös kiinniommelluista selkänojatyynyistä, sillä mikään ei ollut niin ärsyttävää kuin muutaman aiemman sohvamme irtivaluvat tyynyt. Sohva on myös suhteellisen jämäkkää tekoa, sillä se on hyvin kestänyt sisustuspuuskani, jolloin voimieni tunnossa raahaan sohvaa yhden naisen voimin ympäri olohuonetta.
black and white scandinavian living room
Mutta sitten tulee ne miinukset. Jos perheessä sattuu olemaan mies vankkarakenteinen asukas, joka on sitä mieltä, että sohva on tarkoitettu ensisijaisesti makaamiseen eikä istumiseen, on eittämättä edessä jossain vaiheessa sama tilanne kuin meillä, että siihen takapuolen kohtaan sohvalle muodostuu pehmeämpi kuoppa... Erityisesti tämä ongelma esiintyy näissä kahden istuintyynyn sohvissa, joissa tyynyjen paikkaa ei voi vaihtaa. Aiemmassa Askon Foxx-sohvassamme oli kolme istuintyynyä, joiden paikkaa säännöllisesti vaihtamalla kuoppaongelman syntymistä pystyi viivyttämään aika pitkään.

Toinen ongelma onkin sitten se itse materiaali. Nahka itsessään on melko viileä pinta istuskella, joten mukavuussyistä sohva on tähän vuodenaikaan vuorattu taljoilla. Kesällä taljat eivät oikein istu sisustukseen, ja silloin sohva onkin useimmiten peitelty valkoisella viltillä tai peitteellä, mutta peitehän ei tahdo liukkaalla pinnalla pysyä paikallaan toisin kuin taljat, eikä varsinaisesti ole myöskään mailman esteettisin näky ollessaan aina jostain kulmasta lurpallaan tai rypyssä.
valkoinen olohuone
Summa summarum. Kannattaako ostaa valkoinen nahkasohva lapsiperheeseen? Laita paperille plussia ja miinuksia siitä, mitä ominaisuuksia eniten sohvassa arvostat. Kaikkea kun ei tässäkään asiassa taida voida saada. Ehdottomiin plussiin kuuluu helppohoitoisuus, sillä eipä tarvitse olla koko ajan päällisiä irrottamassa ja pesemässä niinkuin kangassohvan kanssa. Lisäksi plussiin kuuluu ilman muuta kaunis ulkomuoto, sillä kyllähän sohva useimmiten on sisustuselementtinä niin hallitseva, että jos pinnan valitsee kovin tummana, se herkästi synkentää ja pienentää koko tilan. Jos taas ennenmuuta arvostaa mukavuutta, kannattaa valita kangassohva. Jos itse sattuisin olemaan yksineläjä, ostaisin ilman muuta valkoisen sohvan kangaspäällysteillä, mutta perheellisenä nahkasohva on kompromissi, mihin on täytynyt taipua. Kunhan kuoppaongelma alkaa tosissaan hermoja raastaamaan, ollaankin taas sen ongelman edessä, että mitäs sitten seuraavaksi. Onneksi siihen on kuitenkin vielä vähän aikaa.
white flowers
Muuten olohuonessa mennään tuttuun tyyliin vallan värikkäällä linjalla. Harmaa sai väistyä hetkeksi varaston puolelle ja pinnoilta on karsittu monenmoista ylimääräistä. Kevätkimppu pöydälle syntyi yhdistämällä kukkakaupasta ostettuja hinnakkaampia Eustomia ja Ranunculuksia lähikaupan valkoisiin reilun kaupan ruusuihin. Olen muuten varmaan kaikkien kukkakauppiaiden kauhu, kun itse kukkakaupassa koko nuoruusaikani töitä tehtyäni osaan ehkä olla hieman vaativa asiakas, enkä aina kelpuuta ihan ensiksi esille nostettuja oksia....


3 kommenttia

 1. Onko farkuista tullut värjäytymää nahkasohvaan? vai onko teillä siinä aina jotain lämmikkeenä/suojana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä on tosiaan aina taljat tai ohuempi viltti (kesäisin) sohvalla, sillä nahkasohva on muuten melko viileä. Voisin kyllä kuvitella, että farkuista ajan saatosa jäisi värjäymää, tummissa farkuissahan varoitetaan nykyään jo ihan tuotelapuissa, että saattaa päästää väriä. Joskus juhlien aikaan sohvilla ei ole ollut peitteitä, ja näin satunnaiskäytössä ei jälkiä kuitenkaan ole jäänyt. :)

   Poista
 2. Kiitos tiedosta. Hirveä pähkäily menossa sen suhteen, että uskallanko ostaa valkoisen nahkasohvan kolmen vilkkaan ja ehtiväisen pojan talouteen. Mieli tekisi kovasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)