The Bullet Journal | Getting Organized

torstai 5. tammikuuta 2017

/Yesterday I read an article about a Bullet Journal. At First I as a bit of say whaaaat, but then I was like Hell yeah, that is exactly what has been missing from my life./


Oletteko te jo kuulleet sanan Bullet Journal? En minäkään ollut ennen eilistä päivää. Kaikessa rauhassa Facebookin uutisvirtaa selaillessani sattui silmiin tämä Hesarin artikkeli, ja ensilukemalta ohitin sen olankohautuksella, kun koko homma vaikutti niin monimutkaiselta, mutta eipä aikaakaan kun löysin itseni kuukkeloimasta lisää tietoa aiheesta. Sitten olinkin jo askartelemassa omaa Bullet Journal:iani.
bullet journal 2017 pinterest

Minä olen viime vuosien aikana useita kertoja löytänyt itseni tilanteesta, että muistan kyllä tallentaneeni tärkeitä ja vähemmän tärkeitä muistettavia asioita jonnekin, mutta missä se joku on, siitä minulla ei ole ollut harmainta haisua. Kun kampaajalla lueskelen naistenlehdestä kirja-arvosteluja, nappaan usein kännykällä kuvan kirjasta, jonka ehkä vielä joskus haluan lukea. Ja sinnepä se kuva sitten hautatutuu muiden tuhansien kuvien joukkoon. Kun törmään netissä mielenkiintoiseen artikkeliin tai Netflix-sarjavinkkiin, ajattelen, että tallennan sen FB:n sivupalkin muitutuksiin, ja ennenkuin huomaankaan, minulla on siellä kymmenien ja taas kymmenien linkkien lista, josta en ikinä enää löydä etsimääni. Tai kylässä ollessani kysäisen ystävältä herkullisen tajottavan reseptiä, mikä sutaistaan johonkin lippulappusen nurkkaan, joka nuhrautuu seuraavat puoli vuotta laukun pohjalla. Olenkin jo kauan miettinyt systeemiä, mihin saisin ihan kaikki ajankohtaiset vinkit, linkit ja To-do-listani kerättyä, ja tästähän se ratkaisu löytyi. Toki osa ihmisistä kirjuuttelee jo sujuvasti kaikki muistiinpanonsa kännykän muistiin, mutta minä olen nakkisormineni niin hidas näppäimistön käyttäjä, että sellainen ei vaan tule kuulonkaan.
bullet journal ideas


Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on siis kalenterin ja muistikirjan yhdistelmästä ja alkuun pääsee ihan millä tahansa vihkolla. Itse kaivelin Tigerin vanhan mustakantisen superedullisen vihkon ja aloin ähertelemään. Teippasin kanteen motivoivan voimalauseen vuodelle 2017, ja sitten aloin listaamaan asioita, joita Bullet Journalini pitäisi sisältää. Seuraavanlaiseen listaan päädyin:
 1. Sisällysluettelo
 2. Future Log (Vuoden tapahtumat)
 3. Vuoden tavoitteet
 4. Kirjavinkit
 5. Elokuva- ja sarjavinkit
 6. Linkkivinkit
 7. Muut muistettavat asiat
 8. Monthly Log
 9. Weekly Log
Alkuun pääseminen tuntui ensin hankalalta, mutta luettuani ensin Planner Lovers Finlandin artikkelin ja katsottuani tämän opastavan suomenkielisen videon pääsin jo hyvin kärryille asiasta. Pähkäiltyäni sitä, miten saan viikkonäkymään mahtumaan kaiken sen, mitä halusin, perehdyin vielä saman vloggaajan jatkovideoon, kuinka tehdä viikkonäkymään ns. Dutch Door lisätilaa varten. Omaan Dutch Dooriini pääsi mukaan viikottainen suunnittelulista siitä, mitä tänään syötäisiin, viikottaisen budjetin seuraaminen sekä päivittäiselle kiitollisuusharjoitukselle varattu kohta. Päivänäkymien lisäksi aukeamalle jäi vielä tilaa rasti ruutuun tyyppiselle pikkutaulukolle, mihin voin päivittäin rastia viikottaisten ja/tai päivittäisten tavoitteiden toteutumista. Omaan ns. Habits-ruudukkooni seurattavaksi päätyi mm. salilla käynti, joogaharjoitukset ja meditaatioharjoitukset. Alla olevasta taulukosta voit vielä bongailla lisää ideoita siihen, mitä Bullet Journaliin voi esimerkiksi sisällyttää.

bullet journal 2017 ideas pinterest

Kuva

Innostuitko? Minä ainakin olen ihan täpinöissäni ja pieni organisoija sisälläni taputtelee innoissaan jo käsiään ajatellessaan, kuinka tänä vuonna langat pysyvät paremmin käsissä.

3 kommenttia

 1. Siis mä oon muutamaan otteeseen lukenut tästä, mut jotenkin ei aukea mulle!! Toisaalta houkututtaa, mut sit onko liikaa duunia?

  Näytäthän sit käytännössä millainen tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkastiko läpi nuo linkit? Ensin oli tosiaan aikeita laittaa kuvia myös omasta tuotoksesta, mutta mun askartelutaidot on aivan toivottomat. Joka ikinen viiva joka piirsin ja koristeteippi jonka teippasin on niin vinossa että... ja käsialakin on lähes toivoton... Mutta jonkun verran hommaa alkuun pääsemisessä on. Kolme iltaa olen nyt piirrellyt ja taitellut sivuja kunnes vihkosta loppui sivut (sitä oli aiemmin käyetty muuhun, olisi pitänyt valita uusi vihko), ja sain valmiiksi sivut Tammikuu-Toukokuu. Pitää sitten kesällä jatkaa uuteen vihkoon. Mutta ainakin tostaiseksi olen vielä riemuissani, viikkonäkymän ylimääräiseen Dutch Dooriin saan kirjoitelua vaikka mitä ajankohtaista muistiin esim. blogiin liittyen, ja kuukausinäkymästä saa hetkessä hyvän kuvan siitä, esim. milloin on sovittuja menoja ja palavereja tai vaikkapa lainakirjojen palautuksen viimeinen päivä. :)

   Poista
 2. Kiva että koit artikkelimme hyödylliseksi ��
  Tervetuloa mukaan bujoilun maailmaan!

  -Satu, PLF

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)