Gluteeniton ja laktoositon juustokakku uunissa/ Jouluaaton tunnelmia

tiistai 27. joulukuuta 2016

/I challenged myself and baked a glutenfree New York Cheesecake for the Christmas./


Joulunpyhät ovat ohi ja sujuivat perinteisesti perheen kesken. Aattoilta vietettiin kälyn perheen luona, missä joulupöytä oli laitettu koreaksi ja kaikki maistui niin hyvin, että lopulta meinasi napa poksahtaa seinään. Kun kumppanin äiti oli ensimmäistä kertaa tehnyt myös laatikot gluteenittomina ja laktoosittomina, niin johan makunystyrät hyrisivät tyytyväisyyttään. Joulupäiväksi menimme oman äitini luo kakkoskattaukselle ja Tapanina saimme puolestaan siskoni perheen kyläilemään päiväksi.

Lahjojakin tuli pieni kasanen, vaikka kuinka yritin ennen joulua sanoa, että ei niitä enää aikuisten kesken tarvitsisi hommata. Oma jouluinen keittiöhaasteeni syntyi, kun keksin, että kokeilen leipoa perinteisen New York Cheesecaken gluteenittomana ja laktoosittomana, ja lopputulos oli kyllä yllättävän hyvä.

gluteeniton ja laktoositon juustokakku uunissa
Pohjaan voi ohjeen lisäksi hipsauttaa kanelia 1-2 tl, ja täytettä kannattaa välillä maistella ja lisätä tarpeen tullen sokeria maun mukaan. useimmissa ohjeissa kun sokeria täytteeseen tulee jopa 2,5 dl. Vastaavasti pohjaan voi hyvinkin riittää 1 dl sokeria puolentoista sijaan.
joulukuusi
joulupukki
jouluruusu

Itse parantelen täällä jo kymmenettä päivää flunssaa ja pidän sormia ja varpaita ristissä, että Uusi Vuosi valkenisi jo terveen merkeissä. Samaisesta syystä lähdenkin tästä nyt hyvällä omallatunnolla sohvanpohjalle jatkamaan kirjanlukua ja herkuttelua. Aleshoppailutkin kun tulee kätevämmin hoidettua verkossa, niin ei tarvitse edes harmitella ettei pääse kauppoihin juoksentelemaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)