Pienen kaksion sisustus | How to decorate a small apartment

maanantai 6. kesäkuuta 2016

/ Last week I promised a few more photos of a small apartment I decorated a while ago. This is how it turned out./

Aika rientää ja viikot vaihtuu. Lupailin jo viime viikon alussa lisää kuvia pienen kaksion sisustuksesta, jossa kaikki tarvittava on saatu mahtumaan hyvinkin minimaalisiin neliöihin. Lupailin myös muutamia vinkkejä, mutta niihinhän toki kannattaa suhtautua varauksella. Jokaisella on oma sisustusmakunsa, ja omat värinsä, jotka miellyttää silmää, joten se mikä on toiselle kodikasta voi toiselle olla ihan kauhistus.

1. Pidä päävärit vaaleina.
kaksion sisustus
Vaikka omat lempivärit olisivat maanläheisiä tai tummanpuhuvia, ne eivät välttämättä ole pieneen tilaan se paras valinta. Tummat yhtenäiset seinäpinnat tai vaikkapa suuri musta matto saa tilan tuntumaan selvästi pienemmältä. Kun päävärit pitää vaaleina, voi omia lempivärejään tuoda tilaan pienemmässä muodossa vaikkapa sohvatyynyin, kukkasin tai pöytäliinoin.

2. Mieti mikä on ehdottoman tärkeää
ikea hack pöytä
Tässä tilassa todettiin, että tarvetta on sekä työtilalle että tietenkin ruokapöydälle, mutta neliöiden vähyyden vuoksi toiminnot yhtenäistettiin. Ikean pöytälevystä ja pukkijaloista tehty pöytäryhmä on myös niin kevyt, että sitä on tarpeen tullen helppo liikutella paikasta toiseen ja halutessaan kasvattaa pöydän kokoa tulevaisuudessa, se olisi helppoa vain hankkimalla suurempi pöytätaso jalkojen päälle. Tämä pöytänen on myös helposti  siirrettävissä vaikkapa  parvekkeelle kesäisiä illanistujaisia varten. Mieti siis mitkä toiminnot on juuri sinulle niitä tärkeimpiä, ja mistä voisi tinkiä. Tarvitaanko aina isoa työpöytäkokonaisutta hyllyköineen, vai voisiko tarvittavat työvälineet, kynät ja vihkot säilyttää vaikkapa siirreltävissä olevassa laatikossa?

3. Millaisia tarpeita pienelle kodille asetat
skandinaavinen sisustus
Haluatko pienistä neliöistä huolimatta panostaa isoon löhösohvaan, jos pidät vaikkapa elokuvien katselusta tau kirjojen lukemisesta omassa rauhassasi vai käykö luonasi paljon ystäviä, joille olisi myös hyvä varata istuinpaikkoja? Lisäistuimina toimivat vallan hyvin vaikkapa kevyet ja edulliset pinottavat jakkarat, tai miksipä ei vaikka lattialle heitetyt jättimäiset istuintyynyt?

4. Panosta yksityiskohtiin
harmaa sohva
Pienessä kodissa ei kannata kuorruttaa kaikkia pintoja muistoesineillä ja koristeilla, vaan kannattaa valita muutama juuri itseä puhutteleva yksityiskohta ja panostaa siihen. Valitse vaikkapa itseäsi miellyttävä näyttävä valaisin tai värikäs leikkokukkakimppu kertomaan muille jotain kodin asukkaastaan tai ripusta seinälle muutama posteri kehystettynä.

5. Valitse valo

Verhoja valitessa kannattaa miettiä onko kodissa minkäkokoiset ikkunat ja onko niitä vain yhteen suuntaan. Silloin kannattaa valita valoaläpäisevät voileeverhot, jotta luonnonvalo pääsee kiertämään kotia. Myös valaisimien määrää ja sijoittelua kannattaa miettiä, sillä täällä meilläpäin kun luonnonvalosta ei vuoden aikana kovin kauaa ehdi nautiskella. Syksyn ja talven tullen on hyvä, jos kodista löytyy erilaisia valaisimia eri korkeuksilta ja erilaisella valaisuteholla varustettuna, jotta niillä on helppo säädellä tunnelmaa. Tästä stailauskohteesta puuttuu kattovalaisimet kokonaan, mutta jo pötävalaisimella ja lattiavalaisimella saa paljon aikaan.


valkoinen sisustus

Tällaista tällä kertaa. Minkälaisia sisustusvinkkejä sinulla olisi laittaa jakoon?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)