Vappukattaus | Quick and Tasty

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

/Today we have been celebrating the First of May. /

Oi mahtavuutta! Eipä ole naismuistiin ollut tällaisia Vappusäitä Oulun seudulla. Mittari on hiponut auringossa kahtakymppiä ja aurinko on hymyillyt taivaan täydeltä. Täällä kun ollaan enemmänkin totuttu räntäsateeseen ja piisakaavaan tuuleen näin toukokuun alussakin. Tänään oli hyvä päivä herätä Vappua viettämään, eikä harmittanut yhtään, että aattoillan karkelointi jäi tänä vuonna väliin. Jamppa kirmasi herättämään jo ennen seitsemää, niin siinähän sitä sitten ehtiikin vaikka ja mitä päivän aikana. Astetta juhlavamman aamiaisen jälkeen starttailtiin peinteitä kunnioittaen Oulun Kauppatorille kesäkauden alkajaisia ihmettelemään, ja sieltä sitten kurvailtiin lasten vapputapahtumaan Tuiraan. Ja siellähän oli aivan loistava meininki. Aikaisempina vuosina Jamppa on aina kyseisen tapahtuman aikaan vedellyt jo sikeitä päiväunia kahdentoista maissa, mutta nyt kun ukkeli pärjäilee jo tarvittaessa ilmankin, uskaltaa tähänkin kellonlyömään jo tehdä suunnitelmia. Taikuri taikoi lasten silmät ymmyrkäisiksi ja arpaonnikin suosi. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä ihailemaan vanhojen autojen Vappukulkuetta.

Paitasillaan heiluttujen pihapelin jälkeen alkoikin olla aika istahtaa Vappupöytään. Minä en juurikaan perusta ravintoloiden Vappubuffeteista ruuhkien ja useamman päivän putkeen juhlineiden kanssaruokailijoiden vuoksi, joten yleensä onkin ollut tapana nautiskella kotona sitten jotain herkullista. Tämän päivän huippumenusta saan kiittää Indiedaysia ja Santa Mariaa, jotka taannoisella Helsingin reissulla tarjosivat minulle kotiinviemisiksi pienen kassillisen herkkutuotteita. Tämän yhteistyön merkeissä pääsin siis väsäilemään ihan omaa buffettiani kotosalle. Ja on se vaan niin hyvää. Ja helppoa. Meillä Santa Marian tuotteet olivat kyllä jo ennestään tuttuja, sillä tacoja tulee tehtyä vähintäänkin kerran kuussa. Se on tällaiselle ruokavaliohaasteisellekin loistavaa juhlaruokaa, kun vähällä vaivalla saa maistuvan sekä gluteenittoman että laktoosittoman ruoan. Tacojen täyttämisestä onkin sitten varmasti kaikilla omat näkemyksensä. Toiset täyttää papuhöystöllä ja avokadolla, meidän perhe maustaa kanasuikaleita tai kananpojan jauhelihaa Santa Marian Tacomausteella ja sekoittaa sekaan keitettyä riisiä. Ja sitten nautiskelemaan.
hobstar nappula
mustavalkoinen kattaus
mustavalkoinen kattaus
santa maria
santa maria
vappukattaus
Meidän perheen tacon liskukkeet koostuvat kuutioidusta suolakurkusta, tomaatista, paprikasta, laktoosittomasta creme fraichesta, juustoraasteesta ja salaatista. Molemmilla on tosin oma visionsa siitä, missä järjestyksessä täytteet kuoreen ladotaan ja kuinka tulista tacokastiketta päälle kaadetaan.
hobstar
Vappukattaus oli rennonletkeä, sillä tacojen kanssa ei aterimia tarvita.
santa maria
Kuvassakin näkyvät Tacotubesit löytyivät herkkukassista, ja olipa vaan aika paljon helpompi syödä näitä kuin niitä perinteisiä veneen mallisia. Kaikki varmaan tietävät tunteen kun niitä veneitä syödessä yrittää kalliistaa päänsä vaakatasoon haukatakseen ja silti täytteitä tursuaa molemmista päistä. Vai olenko sittenkin vain minä...?
mustavalkoinen vappu
vappukattaus
santa maria
Jos olet tacoja joskus syönyt tiedät varmasti, miksi valmiiksi kasatuista tacoista ei ole tämän enempää kuvia. Hommahan menee nimittäin niin, että ensimmäisen puraisun jälkeen näihin tulee sellainen himo, ettei pysty lopettamaan ennenkuin maha meinaa poksahtaa.  Santa Marialla on muuten parhaillaan menossa #nomoreboringmeals kampanja, ja Santa Maria jakaa sivustollaan vinkkejä, kuinka päästä eroon tylsistä aterioista. Nämä vinkit tulevat ainakin itselleni niiiiiin tarpeeseen, sillä löydän itseni joka ikinen päivä lähikaupan hyllyjen välissä pähkäilemässä jokaäidin ikuisongelmaa mitä-tänään-syötäisiin. Ja turhan usein se on sitä samaa mitä edellisviikollakin, tai pahimmissa tapauksissa samaan kuin kaksi päivää sitten. Vinkit löytyvät muuten myös instagramista ja Facebookista. Facebookin kautta bongasin itsekin aivan loistavia reseptejä, niinkuin nyt vaikkapa tämä.
Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rentouttava Vappu, nyt on enää kuukausi kesään! <3

1 kommentti

  1. Voi mitä herkkuja! Tacot ovat kyllä ihan lemppareita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)