Helppo ja juhlava vaniljavanukas (G, VL) | Sweat & Salty Dessert

torstai 5. toukokuuta 2016

/Any dessert looks delicious when you place it on a beautiful coctail glass, right?/


* Yhteistyössä Nutisal*



Tänään luvassa maailman helpoin jälkiruokaresepti, joka valmistuu hetkessä ja näyttää kauniilta. Viime viikonloppuna sain Vapunpäivän tacokestien jälkeen ajatuksen testailla jotain uutta ja erilaista. Syntyi makean-suolainen vaniljavanukas, ja valmistus kesti alle viisi minuuttia. Inspiraation jälkkäriin sain, kun pääsin jokin aika sitten testaamaan Cloettan uutuuspähkinöitä. Oletteko te jo maistaneet Nutisal-nimisiä kuivapaahdettuja suolapähkinöitä. Ne ovat kertakaikkiaan herrrrrkullisia.  Täytyy ehkä jopa tunnustaa, että ekan pussin käsiini saatuani saattoi ihan vahingossa hurahtaa lähes kolmesataa grammaa kerralla. Hups.

vaniliavanukas
Ja näin syntyi gluteeniton ja vähälaktoosinen jälkiruoka vailla erikseen lisättyä sokeria.

Resepti

1 -2 dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
250 gr laktoositonta maitorahkaa
1 tl aitovaniljajauhetta
muutama pala rouhittua mansikalla maustettua tummaa suklaata 
pieni kourallinen rouhittuja Nutisal- kuivapaahdettuja cashew-pähkinöitä (Pepper & Salt)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita mukaan maitorahka, vaniljajauhe ja suklaarouhe. Maista makeus ja lisää halutessasi steviaa tai sokeria, mikäli pidät makeammasta. Kaada seos tarjoilusastiaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Koristele halutessasi pensasmustikoilla tai tuoreilla mansikoilla.
vaniliavanukas
Oma versioni oli itseni makuun juuri passeli, mutta miehenpuoli olisi kuulemma kaivannut mukaan enemmän makeutta, eli kannattaa maistaa sokerin tarve ennen pähkinöiden lisäämistä. Suolaiset pähkinät tuovat jälkkäriin mukavan twistin ja täytyy myöntää, että vanukkaan jälkeen saattoi taas vilahtaa vielä muutama kourallinen pähkinöitä ihan sellaisenaan. Nämä Nutisal -pähkinät tosiaan eroavat monista muista markkinoilla olevista tuotteista siten, että niiden paahtamisessa ei ole käytetty lainkaan (kiisteltyä) palmuöljyä, mikä tekee niistä erityisen rapsakoita. 
nutisal
Olisiko sinulla jakaa vinkkejä muista kesäisistä resepteistä, joissa voisin käyttää pähkinöitä?
vanilla dessert
nutisal cloetta


Aurinkoista Helatorstaita kaikille!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)