* Yhteistyössä Nutisal*
Tänään luvassa maailman helpoin jälkiruokaresepti, joka valmistuu hetkessä ja näyttää kauniilta. Viime viikonloppuna sain Vapunpäivän tacokestien jälkeen ajatuksen testailla jotain uutta ja erilaista. Syntyi makean-suolainen vaniljavanukas, ja valmistus kesti alle viisi minuuttia. Inspiraation jälkkäriin sain, kun pääsin jokin aika sitten testaamaan Cloettan uutuuspähkinöitä. Oletteko te jo maistaneet Nutisal-nimisiä kuivapaahdettuja suolapähkinöitä. Ne ovat kertakaikkiaan herrrrrkullisia. Täytyy ehkä jopa tunnustaa, että ekan pussin käsiini saatuani saattoi ihan vahingossa hurahtaa lähes kolmesataa grammaa kerralla. Hups.
Ja näin syntyi gluteeniton ja vähälaktoosinen jälkiruoka vailla erikseen lisättyä sokeria.
Resepti
1 -2 dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
250 gr laktoositonta maitorahkaa
1 tl aitovaniljajauhetta
muutama pala rouhittua mansikalla maustettua tummaa suklaata
pieni kourallinen rouhittuja Nutisal- kuivapaahdettuja cashew-pähkinöitä (Pepper & Salt)
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita mukaan maitorahka, vaniljajauhe ja suklaarouhe. Maista makeus ja lisää halutessasi steviaa tai sokeria, mikäli pidät makeammasta. Kaada seos tarjoilusastiaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Koristele halutessasi pensasmustikoilla tai tuoreilla mansikoilla.
Oma versioni oli itseni makuun juuri passeli, mutta miehenpuoli olisi kuulemma kaivannut mukaan enemmän makeutta, eli kannattaa maistaa sokerin tarve ennen pähkinöiden lisäämistä. Suolaiset pähkinät tuovat jälkkäriin mukavan twistin ja täytyy myöntää, että vanukkaan jälkeen saattoi taas vilahtaa vielä muutama kourallinen pähkinöitä ihan sellaisenaan. Nämä Nutisal -pähkinät tosiaan eroavat monista muista markkinoilla olevista tuotteista siten, että niiden paahtamisessa ei ole käytetty lainkaan (kiisteltyä) palmuöljyä, mikä tekee niistä erityisen rapsakoita.
Olisiko sinulla jakaa vinkkejä muista kesäisistä resepteistä, joissa voisin käyttää pähkinöitä?
Aurinkoista Helatorstaita kaikille!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)