Keittiö kiiltämään astianpesukonetta myöten | Clean kitchen

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

/There is a first time for everything. Even when it comes to cleaning out your dishwasher./


Kuka muu tunnustaa lintsailevansa astianpesukoneen puhdistamisesta? Siihen nähden kuinka tarkka järjestyksenpitäjä muuten olen, olen ehkä maailman laiskin laitteiden huoltaja. 
Keittiötä tulee kyllä muuten puunattua ja puleerattua, mutta silti saan aina välillä huomata jostain leijailevan ei niin miellyttäviä tuoksuja... ja mistäs ne tulevatkaan, no täältä.
Jotenkin sitä vaan tuudittautuu tunteeseen, että kun kodin laitteet ovat vielä suhteellisen uusia, niin siinähän ne pärjäävät. No eivät muuten pärjää. Vaikka meilläkin tulee aina huuhdeltua astiat ennen koneeseen laittamista, kertyy koneeseen ajan saatossa jos sun vaikka ja mitä rasvaa ja ruoka-ainejäämiä. Ja jos konetta ei puhdista säännöllisesti alkavat suihkuvarret ja suuttimet tukkiutua ruuantähteistä, rasvasta ja kalkista, mikä vähentää koneen tehokkuutta ja tukkii veden kulkua. Lisää astianpesukoneen puhdistamisesta voit lukea täältä. Niinpä en aikaillut, kun sain tarjouksen lähteä testaamaan Finish-sarjan astianpesukoneen puhdistajia.
Finish koneenpuhdistajalla saat jo pidempiaikaisetkin likakertymät puhdistettua koneestasi. Ja käyttö on helppoa. Pullon yläosasta poistetaan tarra ja pullo laitetaan tyhjään koneeseen aterinkoriin. Sitten vaan käynnistetään koneen kuumin pesuohjelma, ja tadaa, kohta kone on kuin uusi. Finish Odour Stop  vastaakin sitten koneen raikkaasta tuoksusta aina seuraavaan puhdistuskertaan saakka. Tämä olikin minulle jo aiemmin tuttu tuote, mutta varsinaisen tehon huomaa kyllä vasta nyt, kun kone on oikeasti puhdistettu kunnolla ensin.
Mutta entäs sitten ne astiat. Onko teillä muilla ongelmaa, että astiat pitää vielä pesukoneesta tulon jälkeen nostella kuivauskaappiin kuivumaan? Minä olin ajatellut, että tämä on vain konekohtainen ongelma, jolle ei ole juurikaan mitään tehtävissä, mutta niin vaan Finishiltä löytyi ratkaisu tähänkin ongelmaan. Finish Huuhtelukirkaste.  Arvatkaapa olinko koskaan kuullutkaan moisesta. No en ollut, mutta olisi kyllä pitänyt. En ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi, että mikäs kumman lokero se siinä pesuainelokeron vieressä sijaitsee. No se on juuri se lokero, mihin huuhtelukirkastetta lorautetaan, ja tämän tuotteen käytön aloittamisen jälkeen astiat ovat todellakin tulleet koneesta ulos huomattavsti kirkkaampina ja kuivempina. Suosittelen lämpimästi. Finishin astianpesukonetabletit ovat olleet meillä aiemminkin käytössä, sillä olen todennut niiden pesutehon olevan paras. Uutena testasin nyt näitä Finish Quantum Max-tabletteja, joiden luvataan suojaavan laseja korroosiolta ja jopa tuplaavan lasien käyttöiän.
Finishin omilta verkkosivuilta löytyy muuten yllättävän hyödyllistä tietoa. Käykääpä vaikka itse tsekkaamassa oikeaoppiset neuvot kattauksen sommitteluun tai helpot ohjelmavinkit illanviettoihin.

Oppia ikä kaikki. Olenko minä ainoa, jolle pesunkoneen puhtaanapito on tähän saakka ollut aivan tuntematonta maaperää?
                                           * Yhteistyössä Finish Konetiskiaineet.*

1 kommentti

  1. Täällä toinen siivousintoilija, jolle kuitenkin pesukoneiden puhdistus on jotenkin kumman vaivalloista. Pitääpä kokeilla tuota puhdistusainetta, huuhtelukirkastekin on tainnut päästä loppumaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)