Vuosi sitten | A year ago

torstai 24. syyskuuta 2015

/A year ago I was invited to take pictures for a magazine. And the theme was Christmas, even though the pictures were taken in the early days of October./

Jos tästä bloggaamisesta on jotain hyötyä, niin ainakin se, että asiat eivät päse vaipumaan unholaan. Ellei kamera kulkisi niin monesti matkassa ja ellei tapahtumia tulisi kirjattua tänne blogiin, saattaisi monet jutut unohtua ajan myötä. Käydessäni läpi vanhoja kuvia koneelta tulin törmänneeksi näihin noin vuosi sitten otetuihin kuviin, jolloin joulu saapui meille yhdeksi päiväksi vallan kesken kauneimman syksyn. Kyseessä oli siis jouluinen stailaus Blogikodit-lehteen. Monesti lehtiä lukiessa ei tule miettineeksi, että kuvat lehtiin on otettu jo monta kuukautta aikaisemmin, ja varsinkin juuri joulun ajan lehtiin kuvat on otettu monesti jo kesällä. Yritäpä siinä sitten saada aikaan jouluisaa tunnelmaa, kun ikkunasta kurkistelee lehtipuut kauneimmassa ruskassaan. Harkitsin silloin jopa roudaavani meidän ikikuusemme olohuoneeseen, mutta luovuin onneksi suuruudenhullusta suunnitelmasta. Ottamistani lukuisista kuvista kun varsinaiseen lehteen taisi päästä loppupeleissä pari. Mutta olihan se ihan mielenkiintoinen kokemus, ja nyt olikin hauska löytää kuvat, kun joulu alkaa jo pikkuhiljaa hiipiä mielenperukoille. Toivoton tapaus, heti kun kesästä päästään alkaa joulun odotus.

 Jos nyt kuvista jotain huomaa niin sen, että meidän sisustus ei ole pahemmin vuodessa muuttunut. Sohva seilaa aika ajoin ympäri olohuonetta, mutta muut elementit ovat tutusti paikallaan. Koenkin, että kun suurin osa kalusteista on pitkällisen harkinnan ja säästämisen tuloksena hankittu, niin ne ovat niin rakkaita, että sisustuksen trendit ja muutokset saavat meidän osalta mennä menojaan. 
 Tuo rahin päälle heitetty musta talja osoittautui muuten aivan fiaskoksi, ja piti palauttaa kauppaan. Viskasin sen kuvauksen jälkeen keinutuoliin ja huomasin seuraavana päivänä kauhukseni taljan päästävän väriä. Onneksi sain keinutuolin hangattua puhtaaksi, mutta kun ajattelinkin sitä, että ensin olin suunnitellut laittavani taljan sohvalle, nousi kaikki karvat kauhistuksesta pystyyn. Muistakaa siis tarkistaa, onko taljat läpivärjättyjä.

Joko jollain muullakin alkaa joulun hiipiä mieleen?

11 kommenttia

 1. Hei! Olisin kysynyt tuosta sohvasta, että onko siinä kiinteät selkätyynyt vain irralliset? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkänojan tyynyt on vetoketjulla kiinni, mikä on tosi kätevä, eivät luisu pois paikaltaan. Sohva on Leather Editionin Ciao sohva Kruunukalusteesta. :)

   Poista
 2. Todella ihana tuo alin kuva :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kaunis koti :)

  Jouluhan se on jo näin perheellisenä mielessä, ainakin lahjojen hankinnan takia :D olen sellainen ihminen, että alan osteleen lahjoja jo kesällä omalle pojalle koska tiiän mitä hän haluaa joulupukilta :D Tänä vuonna tosin ensimmäinen lahja on ostettu jo pääsiäisenä :D
  Rakasta syksyä värien ja pimenevien iltojen vuoksi ja kyllä se joulun odotus siellä pikku hiljaa alkaa muutenkin kolkuttaan takaraivossa. Joulussa on vaan sitä tunnelmaa, varsinkin kun vietämme sen aina pohjoisessa mummolassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä oletkin ollut ajoissa liikkeellä :) minä alan yleensä syksyn Hullujen Päivien aikaan joululahjahamstraamisen. :)

   Poista
 4. Hei, onko sohva livenä kirkkaan valkoinen? Olen selannut kuvia kyseisestä sohvasta ja joissakin kuvissa se näyttää vihertävältä, kun taas joissakin harmaalta.. Sinun kuvissasi taas sohva näyttä hyvinkin kirkkaalta.
  Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minun nähdäkseni sohva on hyvinkin kirkkaan valkoinen. Monestihan valkoisuuden vaikutelmaan vaikuttaa esim. taustalla olevan seinän sävy, josta harmaus/vihertävyys saattaa johtua. Yleensä ainakin Oulun Kruununkalusteessa on ollut sohvaa paikanpäällä, että voi käydä värin tarkistamassa. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)