Nopea ja terveellinen banaani-maapähkinävoijäätelö (G,M) | Healthy Banana-peanutbutter ice cream

lauantai 19. syyskuuta 2015

/Here's a recipe for an excellent tasting and healthy three ingredient banana-peanutbutter ice cream, which is also dairy and glutein free and doesn't contain any white sugar./

Iskipä taas eräänä iltana sellainen makeanhampaan kolotus, että jotakin oli keksittävä. Ensimmäisenä juolahti mieleen avokadosuklaamousse, mutta minulla ja nykyisellä blenderilläni, jonka menin pöljyyksissäni halvalla ostamaan entisen rikkotuneen tilalle, on hieman näkemyseroja siitä, millaisella tehokkuudella avokadot tulee soseuttaa, ja niinpä luovuin ideasta. Sitten muistin, että pilkoin taannoin pakastimeen kaksi erittäin kypsäksi ehtinyttä banaania, ja aloin pohtimaan, josko loihtisi niistä "jäätelöä". Oma luovuus ei juuri sillä hetkellä kauniimmin kukkinut, ja niinpä ryhdyinkin selailemaan muutama päivä sitten ostamaani ruokakirjaa reseptin toivossa. Sellainenhan löytyi, ja pikkuisen kun sitä mukaili taas sen suhteen, mitä kaapissa sattui olemaan, oli aivan oiva jäätelö valmiina parissa minuutissa.

Mukailemani resepti                                                      (Recipe)

2 pakastettua pilkottua banaania                               (2 frozen (sliced ) bananas )
2 ruokalusikallista maapähkinävoita                          (2 tablespoons of peanutbutter)
iso loraus suklaamantelimaitoa                                (chocolate almond milk)

Hurautellaan blenderissä sekaisin ja nautiskellaan samantien. Koristeeksi kuvaan nakkelin vielä vähän päälle raakakaakaonibsejä. 

Satuin muuten maistamaan seosta ennen maapähkivänoin lisäämistä, ja herkku olisi toiminut loistavasti ilman sitäkin, eli pelkäkkä pakastetulla banaanilla ja suklaamantelimaidolla olisi saanut aikaan aivan loistavan ja terveellisen suklaajäätelön korvikkeen.

/Put all the ingredients in a blender and mix them together. Enjoy right away! If you're looking for to just having chocolate ice cream, just leave out the peanutbutter. Still works like a charm./


PS. Kuvassa vilahtavasta kirjasta tulossa pian ihan oma juttunsa. Aivan loistohankinta.


3 kommenttia

  1. Ei hitto mie varmasti tykkäisin tuosta, pakko kokeilla! On ollu muutenki muutaman päivän ihan ihme himo maapähkinävoihin, ja jos sitä ostaa niin voi hurauttaa tällaisen jäätelönki samalla kätevästi :) Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, ja heti kun keksit miten niistä kotibataattiranuista saa sellaisen rapean rouskuvan version kotioloissa terveellisin keinoin, niin tulehan kertomaan. :DD (Muille lukijoille tiedoksi, että Sitan blogin puolelta löytyi kivoja bataatin käyttövinkkejä.)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)