Korusäilytys - Panosta tai pihistä

torstai 13. elokuuta 2015

Viimeviikkoisessa vierashuonepostauksessa vilahti jälleen kerran lipaston päällä majaileva korukokoelmani. Muutama päivä sitten bongailin eräästä Facebook-ryhmästä myös kyselyjä edullisista korusäilytyslaatikoista, ja ajattelinkin vinkata teille tänään muutamasta edullisemmasta vaihtoehdosta, siltä varalta, että jollakulla teistäkin on tällainen hankinta ollut mielen päällä.
Joku saataa muistaakin parin kesän takaisen tarinani kesäisestä Tukholman reissusta, jolloin miehenpuoli lupasi kyllä kävellä perässäni kaikki kaupat, mutta ilmoitti jo valmiiksi, että kasseja hän ei sitten kanna. Koska olin kuitenkin jo ennen matkaa selvittänyt, että Åhlensin tavaratalossa myydään Mujin säilytyslaatikoita, niin periksihän ei annettu, vaan kädet maata viistäen raahasin sitten raskaita pussukoitani pitkin kaupungin katuja aina laivalle saakka. Ja oi kyllä vaan, kyllä kannatti. Niin tyytyväinen olen laatikostooni ollut. Ainut vika vaan on, että se alkaa käydä ahtaanlaiseksi, eli lisätilaa tarvittaisiin. Mitään kruununjalokiviä en laatikoissani todellakaan säilö, vaan ihan perus pukeutumiskoruja. Jossain vaiheessa tulin ostelleeksi hieman arvokkaampiakin koruja, mutta siinä vaiheessa kun kotiin tultua huomasi niistä satasen korvakoruista aina toisen parin pudonneen matkan varrelle, niin kyllä se sen verran harmitti, että päätin jatkossa tyytyä sellaisiin koruihin, joita tällaisen tohelonkin kärsii hukkailla ilman taloudellista katastrofia.
Mujin lisäksi kelloja ja niitä muutamia arvokkaampia koruja säilöö Iittalan lasiset Vitriini-rasiat *. Itse tykkään nimenomaan tällaisesta läpinäkyvästä lasista ja muovista säilytyslaatikoissa, sillä se nopeuttaa huomattavasti käyttöönottoa, olipa tavara sitten mikä hyvänsä.
Mujin laatikostoihinhan myydään erikseen noita sisällä olevia tilanjakajia, ja tämä ominaisuus sitten uupuu niistä edullisemmista malleista. Varsinkin korvakorujen osalta tämä on kyllä näppärä lisäominaisuus.

No, ne vaihtoehdot sitten. Jyskistä löytyy tämä hyvin edullinen malli, jota myydään meikkisäilyttimen nimellä, mutta pinoamalla näitä muutama päällekkäin riittää tilaa hyvin koruillekin. Glitteristä löytyy samantyylinen laatikosto hieman suurempana (ja hintaa on tainnut olla viidentoista euron kieppeillä). Kolmas vaihtoehto on Palaset-sarjan laatikostot, joista esimerkiksi tämä pikkulipasto * toimii mainioisti niin korujen kuin meikkienkin säilyttimenä. Panosta-osastolle menee sitten tämä Nomess Copenhagenin korulipas *, joka on ominaisuuksiltaan eniten Mujin kaltainen, mutta myös merkittävästi hinnakkaampi. Mujin tuotteitahan saa myös verkkokaupasta, mutta on hyvä varmistaa postikulujen suuruus ennen tilaamista. Itse laatikostothan sinänsä eivät siis ole erityisen hintavia, mutta postitus Suomeen on alkaen noin kolmenkymmenen punnan paikkeilla ja kasvaa tilauksen loppusumman mukaan koko ajan isommaksi. 
Tällaista tällä kertaa. Olisiko sinulla ollut lisätä vinkkeihin vielä joku idea?


(* merkityt linkit kaupallisia linkkejä.)

2 kommenttia

  1. Ihanalta näyttää tuo rasia ja kyllä sitä vaan löytyy voimia vaikka minkä raahaamiseen, jos vaan jotain kotiin on saatava ;) Tuollainen olis kiva myös itselleni, mutta mulla olis sinne vaan muutama hassu koru, joten pikkusella Iittalan vitriinillä on pärjätty hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Ruut. Vitriini on tosiaan huippu, kun se on kaunis vaikka tyhjänä tai sitten siinä voi säilöä välillä vaikka pikkuherkkuja tai ihan mitä vaan keksii.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)