Gluteeniton Bataattiburgeri

lauantai 15. elokuuta 2015

Kerrankin ollaan reaaliajassa postauksen kanssa. Päivän resepti koostuu nimittäin siitä, mitä juuri hetki sitten pistelin napaani lounaaksi. Parisen tuntia sitten seisoin jääkaapin äärellä miettien jälleen kerran Mitä tänään syötäisiin, ja nappasin bataatin kouraani suunnitelmana tehdä bataattijauhelihasoselaatikkoa. Kuoriessani sain jonkin äkillisen oivalluksen kun mieleeni muistui yht'äkkiä pitkin kevättä ja kesää blogeissa vilissyt bataattiburgeri. Uusi kurkistus jääkaappiin osoitti, että kyllähän näistä sellainen onnistuu loihtia, ja eikun tuumasta toimeen.
Tällaiselta se sitten näytti, ja vaikka yleensä en pääse keitoksillani kovin kehuskelemaan, niin tämä oli kerrassaan loistavaa. Niin hyvää, että piti ähkyn jälkeen popsia varalta vielä toinenkin. Päihitti mennen tullen ravintoloiden kuivakat hampurilaiset.
Täytteeksi laitettiin sitä, mitä sieltä jääkaapista sattui löytymään.
Ja välivaiheessa ennen kannen lisäämistä burgeri näytti tältä.
Resepti 

1 iso puikulamainen bataatti
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

400 g kananpojanjauhelihaa (tai muuta vähärasvaista jauhelihaa)
1 muna
suolaa
maustepippuria
paprikajauhetta
broilerimaustetta

1/2 prk kreikkalaista jogurttia (itse käytin kevytversiota, merkki Total, 0% rasvaa, 200g pakkaus)
(Pirkka) chilikastiketta

tomaattia
1 mozzarella
salaattia
(kevät)sipulia

Ohje

- siivuta batatti noin 1 cm paksuisiksi pyöreiksi siivuiksi
- levitä siivut pellille leivinpaperin päälle
- sivele batattisiivut oliiviöljyllä
- ripottele pinnalle (meri)suolaa ja mustapippuria

- lisää jauhelihan joukkoon muna ja mausteet ja hämmennä taikinaksi
(Toisin kuin monet ajattelevat, jauhelihapihvit ja lihapullat eivät tarvitse korppujauhoja tai leivänmuruja pysyäkseen kasassa. Gluteeniton versio on siis todella helppo tehdä)
- muotoile pellille leivinpaperin päälle pienehköiksi pihveiksi (itselläni tuli 7 pihviä)

Lykkää molemmat pellit kiertoilmauuniin 225 asteeseen noin 18-20 minuutiksi. Itse laitoin pihvit ylemmälle tasolle ja bataatit alemmalle.

- sekoita kastike, noin 1/2 purkkia kreikkalaista jogurttia ja reilu loraus chilikastiketta

Kun bataatit ja pihvit on valmiit, kasaa täytteet ja kastike haluamaasi järjestykseen. Laita päälle bataattisiivu kanneksi, kiinnitä kansi cocktaiktikulla ja nautiskele haarukalla ja veitsellä. :)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)