Hetki kauneudelle

tiistai 9. syyskuuta 2014

Kuinka moni teistä muistaa säännöllisesti viikottain hoitaa kauneuttaan? Minulla on aina vakaa aikomus muistaa viikottaiset kuorinnat ja naamiot, mutta silti aina aika ajoin havahdun todellisuuteen, että eipä ole onnistunut. Atoopikkona kyllä muistan hartaasti pestä ja kosteuttaa ihoa joka päivä, mutta se hienosäätö onkin sitten aivan eri juttu. Viikonloppuna totesin, että on taas todellakin korkea aika kaivaa purtilot kaapin kätköistä ja viettää hetki kauneudenhoidon parissa. Mielellään postailisin kauniin eteerisiä kuvia ruusun terälehdillä koristellusta jalkakylvystä ja siitä, kuinka annan kasvonaamion vaikuttaa kynttilänvalossa lehteä lueskellen, mutta todellisuus on taas tarua huomattavsti arkisempaa. Hommahan toimii käytännössä niin, että urakka jaetaan useampaan iltaan, ja Jampan iltapesujen jälkeen pikkuherra istuu kylppärin lattialla oman suihkunsa alla leikkimässä kylpyleluilllaan, ja minä yritän samalla suorittaa vartalon kuorintaa viereisessä suihkussa... 

IMG_5043.jpg

Kauneudenhoitotuotteita on kyllä varastoihin päässyt kertymään kunnioitettavat määrät ja välillä onkin kiva vaihdella tuotteita. Aiemmin olin tiukemmin sitä mieltä, että yhdestä sarjasta valitut tuotteet vaikuttavat parhaiten yhdessä, mutta nykyisin olen iloinen sekakäyttäjä. Ja koska Eurojackpot ei hyvästä yrityksestä huolimatta kohdalle osunut, käytän etenkin vartalon hoidossa edullisempaa markettikosmetiikkaa selektiivisen kosmetiikan sijaan. Kuten kuvastakin näkyy, vartalon hoidossa ykköstuotteita tällä hetkellä ovat No7 -tuotteet, mutta talven saavuttua on suunnitelmissa ottaa testaukseen apteekeissa myytävä erityisesti atooppiselle iholle suunniteltu hoitosarja.

IMG_5054.jpg

Tällä kertaa kolmelle illalle jakaantuneedeen kaudenhoitorupeamaan kuului vartalon kuorintaa ja kosteutusta, jalkahoito ja pedikyyri, kasvojen kuorinta, naamio ja kosteutus sekä käsien hoito ja kynsien lakkaus. Hiusten tehohoitonaamion jätin tällä kertaa väliin, kun kuontalo sattuu vielä olemaan viime viikkoisen kampaamokäynnin jälkeen melko hyvässä kuosissa. Keväällä ostin naistenmessuilta tällaisen kummajaisen. Kuolleenmeren mineraaleihin perustuva kokovartalonkuorinta on osoittautunut äärimmäisen tehokkaaksi tuotteeksi. Purkista sipaistaan raemaista kuorintasuolaa iholle, hangataan, ja huuhdellaan vedellä, ja ihosta tulee todella silkinpehmeä. Onko kenelläkään teistä kokemusta tuotteesta? Messuemäntä kertoi tuotteita olevan jatkossa myynnissä mm. apteekeissa, mutta ainakin omalla käytölläni purkki on ollut niin riittoisa, ettei uutta ole tarvinnut vielä haeskella. Voin myös vinkata, että jopa höyläämisestä seuranneet sisäänpäin kääntyneet karvat tokenivat kertakuorinnalla. Ainoa miinuspuoli tuotteessa on melko voimakas (kylpylämäinen) tuoksu, eli ainakaan kovin hajusteherkille en uskaltaisi tuotetta suositella.

IMG_5084.jpg

Toinen messututtavuus olikin sitten tämä netissä paljonkin keskustelua herättänyt luonnokosmetiikkasarja Lily Alexandra. Itse ostin tuotepaketin erittäin edullisesti, ja laskeskelin, että en olisi koko paketin hinnalla saanut edes puolikasta pulloa tavallisesti käyttämääni seerumia. Keskustelua on tuntunut herättävän sekä sarjan luonnonmukaisuus (mm. täällä), sekä se, että osalle käyttäjistä sarja on aiheuttanut voimakkaita iho-oireita. Minä olen ollut näistä autuaan tietämätön, kunnes tänään ryhdyin googlettelemaan tietoa siitä, onko sarja jo ehtinyt kauppoihin saakka, niinkuin konsulentti lupaili. Ilmeisesti iho-oireet on pääsääntöisesti ilmenneet henkilöillä, joiden kasvojen iho on aiemmin ollut huonossa kunnossa, mutta ainakaan minulla ei tuotteiden kanssa ole ollut mitään ongelmia. Ihanan simppeli ulkoasu ja tuoksuttomuus ovat lisäksi ehdotonta plussaa, ja seerumi on ollut niin hyvin kosteuttava, että olen jo keväästä saakka käyttänyt pelkästään sitä kasvojen päiväaikaiseen kosteutukseen. Yöksi olen laittanut sarjan 24h-voidetta sekä silmänympärysvoidetta. Kritiikkiä seuraa kyllä siitä, että myyjän mukaan voiteen ei pitänyt rullaantua meikkivoiteen alla, mutta muutaman kerran kokeiltuani totesin, ettei tuon 24h-voiteen päälle kyllä kannata meikkivoidetta yrittääkään. Eli vaikka sarja on muuten ollut hintaansa nähden loistava, taidan kuitenkin purnukoiden tyhjennyttyä palata Dermalogican ja Philosophyn käyttäjäksi.

IMG_5069.jpg

Ja todetaanpa vielä, että kyllä on hoidetuilla kintuilla ollut paljon mukavampi läpsytellä menemään, ja taisi ne kasvotkin hieman kirkastua. Miten se onkin aina niin hankala ryhtyä tuumasta toimeen? Minkälaisia kauneudenhoitorutiineja teillä on?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)