Katettu aamiainen

torstai 7. elokuuta 2014

Muistelen monesti lämmöllä lapsuuteni kesiä, jotka vietin serkkutyttöni luona eräässä pienessä kaupungissa Pohjois-Suomessa. Heidän perheessään oli tapana kattaa aamupalat ja iltapalat pöytään kauniisti ja jopa lapsen silmin tämä tapa teki ruokailuhetkestä houkuttelevan ja miellyttävän.Omassa perheessäni kaikilla perheenjäsenillä oli aina eri aikataulut, ja niinpä jokainen nappasi jääkaapista omaan tahtiinsa mitä milloinkin ja vain päivällisen ääreen istuttiin yhdessä koko perheenä - eikä aina siihenkään kaikki ennättäneet. Viimeisten loma-aamujen kunniaksi päätin viikonloppuna kerrankin kattaa aamiaisen hieman kauniimmin esille. Yleensä, kun meidän pienessä perheessä vietetään aamiaista pitkän kaavan mukaan, pitää pöytään kattaa kaikki mahdolliset lajikkeet ja tilpehöörit, mitä hotellien aamiaiselta yleensä löytyy, mutta tällä kertaa kattausajatus syntyi sen verran ex tempore, että pöytään päätyi, mitä kaapista löytyi.

IMG_5627.jpg

Koristuksetkin olivat minimaaliset, mutta jo muutamalla pikkujutulla saa tunnelma aivan erilaiseksi, kuin tavallisina arkiaamuina. Mikseipä sitä vettä voisi joskus juoda vähän fiinimmistäkin laseista ja miksihän niitä serviettejä ei tule koskaan oman perheen kesken käytettyä? Siivotessani ruokailutilan senkin laatikkoja sain nimittäin huomata, että meiltä löytyy serviettejä joka lähtöön,ja ne riittävät varmaan maailman tappiin saakka. Sen verran innokkaasti niitä on tullut hamstrattua, ja entiset on aina hukkuneet uusien alle.

IMG_5572.jpg

Aamupalarahkan kasasin tällä kertaa lasiin, jonne laitoin pohjalle gluteenitonta mysliseosta ja päälle tuoreita vadelmia ja mustikoita. Toimi. Ja jos jollakulla on vinkkejä, mitä muuta voi tehdä sitruunamelissalla kuin koristella juomia, niin kertokaahan toki. Laitoin nimittäin toukokuussa pieneen kasvatusastiaan ruohosipulia, salaattia, persiljaa ja sitruunamelissaa, ja nyt on sitten käynyt niin, että tuo viimeksimainittu on vallannut koko laatikon tukahduttaen muut yrtit alleen ja rehottaa kuin viimeistä päivää. Eikä hajuakaan, mihin sitä voisi käyttää...

IMG_5580.jpgIMG_5592.jpg

Kattaukseen pääsi mukaan myös HM Homelta tilaamani pienet marmorikuvioiset lautaset. Aivan täydelliset tällaiseen pikkukattaukseen.

IMG_5594.jpg

Sämpylät olin leiponut edellispäivänä vierasta varten valmiista gluteenittomasta yrttijauhoseoksesta.

IMG_5602.jpgIMG_5615.jpg

Mutta mikäpä se on meidän aamiaisen tärkein osanen? No kahvi tietysti. Toiselle puolen pöytää riitti pienenpieni espressokuppi...

IMG_5632.jpg

...mutta minun puolellani pöytää kahvi juodaan saavista. Tai ainakin melkein. Kiitokset Nespresso Inissialle *, joka on tehnyt aamuistani maukkaita. Miltei kaikki kahvimaut on nyt tullu testattua, ja tällä hetkellä suosikkejani ovat lyhyistä espressoista vahva Roma ja lungojuomista pehmeä Vivalto Lungo. Jos olet pähkäillyt oman kahvikoneen hankkimista, kerrottakoon, että huomasin Gigantissa juuri näiden Nespresso Inissia -keittimien olevan saatavilla useamman kympin halvemmalla, kuin muualla.

IMG_5652.jpgIMG_5657.jpg

Olisipa aina aikaa viettää näin rauhallisia aamuja.

IMG_5651.jpg

ja psst... pieni salaisuus. Ensi viikon jälkeen saattaa Sandynkin aamiset näyttää vähän eriltä. Olen nimittäin aloittamassa PT-ohjausta, ja epäilen, että myös ruokavalio tulee kokemaan jonkunmoisia muutoksia salitreenien alkamisen ohessa...Vähän meinaa jo jännittää.

IMG_5681.jpg

Katetaanko teillä aamupala tai iltapala joka päivä kauniisti pöytään?
* Nespresso Inissa-kahvikone saatu testaukseen blogin kautta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)