Suursiivous osa kaksi - keittiö

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Jaa miten niin meinaa aina vähän venähtää nämä minun projektini? Toukokuun lopussa kirjoittelin kodin suursiivousprojektin aloittelusta, jolloin kohteena oli makuuhuone ja Jampan huone. Touhun eteneminen on nyt tainnut pahasti jäädä helteiden jalkoihin, sillä viime viikot kotona on kyllä eletty miten sattuu... Joka paikka on täynnä rantakasseja, sandaaleita, aurinkovoidepurkkeja ja kengissä ja pyyhkeissä mukana kantautunutta hiekkaa... Kun elämä siirtyy ulos, tulee kodista enemmänkin kääntöpaikka ja huoltopiste. Nyt kuitenkin taannoisena iltana ukkosen rymystelellessä lähistöllä iski inspiraatio, ja ryhdyin järjestelemään seuraavaa kohdetta, eli keittiötä.

IMG_4683.jpg'

Meillähän keittiö on ruokailutilan ja olohuoneen kanssa yhtä suurta avoinaista tilaa, joten voidakseen tykkänään ärsyyntymättä majailla olkkarissa, on keittiötäkin pidettävä koko ajan suurin piirtein kunnossa. Tosin siltikään siellä ei yleensä näytä tältä. Kun talossa asustaa myös kaksi kaksilahkeista, joille jokainen kupin ja kipoin paikka ei ole niin justiinsa, ei törmäyskursseilta voida aina välttyä... Täysin tyhjä saarekkeen tasohan on se ikuisesti saavuttamaton tavoite, sillä laskutason määrä pikkuruisessa keittiössämme ei muuten riitä. Tällä hetkellä tasolla purkeista löytyy minun aamiaismuroni ja myslini, sekä Alessin hedelmäastia. Arkikäytössä tasolla asuu myös erinäinen kokoelma aurinkolaseja, nenäliinoja, Jampan ksylitolpastillirasioita, huulirasvoja, auton avaimia...ja niin edelleen. Millään keinolla en ole vielä onnistunut tätä tavaroiden maagista leviämistä estämään.

IMG_4715.jpg

IMG_5262.jpg

Astiakaapin kimppuun käytyäni totesin, ettei siellä ole paljoa tehtävää. Kun kaikkia huushollin astioita säilytetään vain kahdessa kaapissa (tämä kaappi + astiakaappi), ei käyttömukavuutta helpottamaan ole juuri enempää keinoja, kuin yrittää pitää järjestystä yllä. astiastomme on luova kokoelma Iittalan Teemaa, Kokoa, Neroa ja 24H-sarjaa, täydennettynä muutamilla muilla osasilla. Myös viinilasikokoelma alkaa lahjojen myötä olla melkoisen kattava, vaikka viiniä ei tulekaan juuri turhan usein nautiskeltua. Olen aiemminkin tainnut kertoa, että hurjassa nuoruudessani tulin valinneeksi ensimmäiseksi astiasarjastokseni Teemasarjan keltaisena (!) ja nämä keltaiset astiat toimivat meillä edelleen pääsääntöisesti arkilautasina.

IMG_5260.jpg

Koska kaapistot eivät ole täysikorkeat, on myös kaappien päällä oma asukaskuntansa. Jos olisin keittiön suunnitteluvaiheessa huomannut ajatella, että puolikorkeissa kaapeissa ei mahdu säilyttämään korkeita maljakoita ja kaatimia, olisin saattanut tulla valinneeksi toisin, mutta meneehän tämä näinkin. 

IMG_4892.jpg

Altaan ja hanan suhteen sen sijaan tuli aikanaan tehtyä onnistuneet valinnat, sillä allas on riittävän suuri, jotta siinä voi tiskata sujuvasti isompiakin kattiloita ja paistinpannuja, ja korkea hana helpottaa veden laskemista juurikin niihin yllä mainituihin korkeisiin maljakoihin. Hieman huvittuneena olen muuten pannut viime aikoina merkille, että mieskin on alkanut kiinnittää huomiota siihen, miltä esimerkiksi pesuainepullot näyttävät, eikä yritäkään enää kauppareissulta kiikuttaa minulle sitä kaikista edullisinta tarjouspulloa.

IMG_5257.jpg

Saarekkeen laatikot puhdistin murusista imurilla. Jossain vaiheessa olen jo kauan sitten aloittanut tällaisten sailytyspurkkien keräilyn, mutta homma on jäänyt vähän vaiheeseen. Kiuten Pinterestin Organizing-kansiostani voi päätellä, olen hieman pakkomielteinen siinä, mitä tulee asioiden järjestelyyn, mutta tähän minullakin on vielä matkaa.

IMG_4694.jpg

Saarekkeen tuolit tulivat meille muuten jo pari vuotta sitten ihan vaan väliaikaisesti... Niin, ja väliaikaisestahan tulee yllttävän helposti pysyvää. Koska tuolit ovat harvoin käytössä, on melkoisen moni sisustushankinta ajanut jo monesti uusien tuolien ohi. Ehkäpä sitten, kun ensin on saatu terassille sohvaryhmä ja ruokailuryhmä ja ja...

Tällaista tänään, next stop; työhuone.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)