torstai 1. toukokuuta 2014

Vappu alkaa nyt olla vietettynä, ja kylläpä vuorokauteen mahtuikin touhua. Eilen kiisin tuulispäänä töistä suoraan ruokakauppaan, ja sieltä sitten asfaltti rullalla kotiin järjestelemään paikkoja. Mies oli sillä välin kipaissut Jampan tarhasta, ja minun jäädessäni viuhtomaan pölyrätin kanssa ja laskiessa montako minuuttia aikaa jää oman naaman kampaamiseen lähti viemään poikasta mummille yökylään. Meillä kun vietettiin ensimmäistä kertaa vuosikausiin aikuisten Vappuaattoa, ja ystäväpariskunta saapui iltaa istumaan. Ohjelmassa oli grillaamista (eli miehet grillasivat hyytävässä ilmassa sillä aikaa kun naisväki juoruili mukavasti sohvannurkassa) ja rentoa seurustelua. Minua kun ei Vappuaattona saisi keskustan yöelämään enää lähtemään. Sen verran mukavuudenhaluiseksi sitä iän myötä on tullut, että tuntikausien taksijono on kyllä ehdoton nounou. Ilta sujui oikein mukavasti ruuan ja juoman merkeissä, mutta olihan se mukava myös pötkähtää kahden aikaan yöllä vällyjen väliin, kun vieraat lähtivät kotiaan kohti.

IMG_3557.jpg
Kauppareissulta mukaan tarttui valkoisia kukkia niin kattaukseen kuin olohuoneen puolellekin.
IMG_3560.jpg
Vaikka meillä ei yleensä juuri viinejä harrasteta, niin juhlapäivinä sentään poksautellaan. Minä tosin valitsen viinit edelleen sievän ulkomuodon perusteella...
IMG_3591.jpg
Vappuaamuna heräsimme kummatkin sisäisen kellon ohjaamina Jampan tavanomaiseen heräämisaikaan kello 5.45. Oi mikä autuus, kun saikin pistää silmät uudelleen kiinni ja kääntää kylkeä. Yhdeksän jälkeen ylöskömmittyämme arvoimme tunnin verran, että jaksaisimmeko lähteä jonottamaan ravintoloiden Vappubrunssille, mutta taas vei mukavuus voiton. Katoimme edellisillan ylijääneet grilliherkut pöytään ja pienellä lisukkeiden valmistamisella meillä olikin sitten ihan omat brunssit, ja hyvät olikin.
IMG_3623.jpg
IMG_3624.jpg
IMG_3636.jpg
Sitten olikin aika lähteä noutamaan Jamppa hoidosta, jossa oli kuuleman mukaan kaikki sujunut mainiosti. Yöunille oli pikku yökyläilijä kyllä malttanut alkaa vasta puoli kymmenen aikaan illalla... Suuntasimme sitten koko perheen voimin kurkistamaan, vieläkö torilla näkyisi Vapun juhlinta. Jamppa ihaili ilmapalloja ja maisteli grillimakkaraa ja riemulla ei olllut rajoja, kun torikojusta löytyi jo kesän ensimmäiset tuoreet herneet (Jampan suurinta herkkua).
IMG_0150.jpg
Kaunis auringonpaiste sai ihmiset viihtymään, vaikka tuuli ja tuiverrus tekikin säästä melkoisen hyytävää.
IMG_0161.jpg
IMG_0179.jpg
Torikahvien jälkeen lähdimme vielä piipahtamaan Nallikarissa meren rannalla. Viimeistään siellä totesimme, että onneksi päätettiin jättää ravintolaruokailu väliin, kun rannalle tänään avattu Ravintola Nallikari oli niin täynnä väkeä, että jono kiemurteli ulkona saakka vielä neljän jälkeenkin.
IMG_3637.jpg
Kuten kuvasta näette, ei täällä meilläpäin vielä juuri puut näytä siltä, että kesä on jo aivan nurkan takana.
IMG_3645.jpg
Tähän auringonpaisteiseen kuvaan lienee hyvä lopettaa tämä mammuttipostaus.
Toivottavasti kaikille teilläkin on ollut mukava Vappu!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)