Vihdoinkin riittävän iso päiväpeite 180 cm leveään sänkyyn

lauantai 6. kesäkuuta 2020

/Long time no see. Summer is finally here and so is my brand new bedspread./

Ihanaa kesää! Täällä Oulussa kesä on alkanut sään puolesta uskomattomissa merkeissä. Yleensä kesäloman alku sujuu täällä ikkunasta harmaata tihkusadetta seuraillen, mutta nythän ilma on kuin keskieuroopassa konsanaan. Ei valittamista. Blogin suhteen olen pitkään tuumaillut ja rapsutellut päätäni, että mitähän sitä tekisi. Kun omat vaatimustasot nousee liian korkealle, ei pystykään enää tekemään mitään. Niinpä päätin hyväksyä faktan, että kun edullisella kameralla ottaa kuvia tavallisesta kodista eikä edes osaa käyttää hienoimpia kuvankäsittelyohjelmia, ei ehkä pääse sellaisiin suorituksiin kuin toivoisi, mutta olettaen, että meistä blogeja edelleen lukevasta kansasta varmaan suhteellisesi suurin osa on kuitenkin meitä tavallisissa kodeisssa asuvia ja kohtuullisella budjetilla sisustavia ihmisiä, niin ehkäpä täältäkin joku saattaa joskus jonkun vinkin poimia. Tänään aiheena onkin se vihdoin ja viimein löytynyt tarpeeksi iso päiväpeite 180 cm leveään sänkyyn .
la dolce vita blogi valkoinen päiväpeite 180 cm leveään sänkyyn
Minulla on rehellisesti sanottuna kapit pullollaan päiväpeitteitä. On mustaa ja harmaata ja jopa yksi valkoinenkin jo ennastaan, mutta ongelma on se, että suurin osa päiväpeiteistä vamistetaan 160cm leveään sänkyyn, ja ne ovat mitaltaan usein 240 x 260 ja jäävät mokomat auttamatta liian lyhyiksi etenkin tällaisissa nykymallisissa korkeissa sängyissä. Olinkin jo vähän luopunut toivosta ja olen pitkään pitänyt sängyllä pellavaista peitettä, joka on peittänyt ikäänkuin vain puolet sängystä. Kuitenkin huolitellumpaa ilmettä kaivatessa puolipeite ei oikein aja asiaansa.
la dolce vita blogi makuuhuoneen sisustus
Lähdinkin siten metsästämään koko sängyn peittävää pellavapeitetä heikoin lopputuloksin, kunnes jotain linkkiä klikatessani päädyin Annon sivustolle. Olin autuaasti unohtanut, että kyllähän se Anno edelleen on voimissaan vaikka meiltä Suomesta Kodin1:set ovatkin kadonneet. Jakaako joku muukin kanssani kaipuun Oulun Sisustajantorin Kodin1:stä kohtaan? Kas siinäpä liike, mistä ei koskaan voinut poistua tyhjin käsin, ja nimenomaan Annon osasto oli aina todella upeasti stailattu. Annolta sitten löysinkin pellavapeitteen ja lähdin kärsimättömämä luonteena etsimään jälleenmyyvää kivijalkaa Oulusta, ja sain huomata, että Iskusta löytyi himoamani peite.
la dolce vita  blogi valkoinen makuuhuone
Ja onneksi menin paikan päälle. Mallailin liikkeessä peitettä sänkyyn  vain huomatakseni, että koossa 260x 260 pellavapeite oli niin raskas ja jäykkä pyöritellä, että tiesin jo valmiiksi menettäväni sen kanssa hermot aamuisin. Onneksi liikkeessä sattui myös olemaan kakkossijalla harkinnassa ollutta vohvelipeitettä, joka oli keveyden lisäksi vieläpä puhtaanvalkoinen ja myöskin kokoa 260x 260. Oi mikä löytö. (Jos muuten joku nyt innostuu asiasta, niin ymmärtääkseni Oulun Iskusta nämä on nyt loppuunmyyty, mutta tilaamalla saa.)
la dolce vita blogi
Ja kuten sisustaessa yleensä käy, yksi ratkaisu johtaa seuraavaan ongelmaan. Harmaan peitteen vaihtuessa valkoiseen haluaa tuo mattokin nyt itselleen seuraajan... Siinäpä sitten seuraava metsästyksen aihe. Olenkin nyt kallistumassa pyöreään valkoiseen mattoon sängyn viereen. Mitäs mieltä olette?
la dolce vita blogi pellavatyynyt
Yksi vinkki muuten vielä. Uudet haaleanharmaat pellavatyynyliinat taustalla on HM Homen mallistoa ja laadultaan loistavat. Meinasin ostaa samat vielä kitin värisenä, mutta päätin jättää ne vielä harkintaan, kun itseni tuntien kyllästyn aina kaikkiin muihin väreihin kuin valkoiseen, harmaaseen tai mustaan niin nopeasti. 

Kuinkas moni teistä muuten edellyttää alakouluikäiseltä oman sänkynsä petaamista? Meillä on tätä nyt kevät yritetty vaihtelevin tuloksin...

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)