Käytännöllisimmät Design-hankintani

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

/Design meets everyday needs./


Huh hellettä. Enpä uskonut koskaan tätä sanovani, mutta nyt alkaa olla jo allekirjoittaneelle hieman liian kuuma. Mittari näyttää auringossa + 34 astetta, ja minä olen piileskellyt hellettä viileämmissä sisätiloissa jo monta päivää. Jostain syystä Italian helle on aivan erilaista kuin tämän Suomen yllättävä kuumuus, liekö syynä ilmankosteus vai mikä? Tänään pitkästä aikaa muutama kotikuva. Olen joskus aiemminkin kertonut, että ajanlaskussa aikaa ennen Jamppaa minulla oli tapana sijoittaa säästämiäni pennosia himoitsemiini Design-tuotteisiin, ja nyt ajattelin kertoa, mitkä ovat vuosien saatossa osoittautuneet myös käytännöllisyydeltään parhaaksi. Aina kun design ei valitettavasti ole synonyymi käytettävyydelle tai käytännöllisyydelle (mutta niistä tuotteista sitten joku toinen kerta).

1. Latva naulakko
latva naulakko
Tämä tukevajalkainen ystäväni huuteli nimeäni vuosikaudet, kunnes sitten tulin tulokseen, että kyseessä ei ole ohimenevä päähänpisto vaan aitoa rakkautta, ja hankin sen. Yksinäänkin kaunis, mutta jokapäiväisessä käytössä paras arjen apuri, mihin ripustetaan päivittäisessä käytössä olevat takit, hupparit sun muut, ja mihin vielä jää tilaa vieraillekin. Ei huoju eikä kaadu, vaikka painoa olisi päällä paljonkin, ja oksia riittää eri korkeuksilla koko perheen käyttöön. Onpa kerran vieraillut naapurissakin juhlien aikaan takinsäilyttimenä.

2. Shogun -jakkara
shogun jakkara
Tämä yksinkertaisen muotoilun omaava tukeva puujakkara pelasti minut vauva- ja taaperovuosina. Silloin jakkara sijaitsi eteisessä, missä se mahtui pienen kokonsa ansiosta nököttämään aivan oven lähettyvillä ja pikkumiehen pukeminen onnistui kätevästi jakkaralla istuen. Selkä kiittää lämpimästi yhteisistä hetkistä, ettei tarvinnut lasta lattialla pukea huonossa asennossa könöttäen. Nyttemmin jakkara palvelee isompien juhlien aikaan vierasvarana ja päivittäisessä käytössä krhhöömm, minun vaatevarastonani...
Ostin tämän kauniin keinun kodinrakennuspäissäni hormonien jyllätessä, kun sisustin raskaana ollessani entisen kotimme vauvan huonetta. Keinu hommattiin pieneen huoneeseen yösyöttötuoliksi ja sittemmin se on vaellellut milloin missäkin, kunnes nyttemmin on vakiinnuttanut paikkansa olohuoneessa minun pelituolinani. Jepa. Tähän on hyvä sulloutua jalat sylissä kun paukutellaan pelipäivinä Jampan kanssa Lego Marvelia pleikkarilta...

4. Luklabel rautakehikko
Tämä menee ehkä hieman ohi aiheen, koska kyseessä ei ole huonekalu, mutta koska tämäkin hankinta Marie Kondoa lainatakseni pirskahtelee iloa päivittäin ja on pitkällisen ostoharkinnan tulos, se ansainnee kuitenkin paikkansa listalla. Kehikko on mitä käytännöllisin, jos sattuu omistamaan kymmenet aurinkolasit ja kahmalokaupalla koruja, niinkuin eräät. Eipä tarvi kauaa etsiskellä, kun tarvittava löytyy käden ulottuvilta, eikä tavarat loju pöydällä yhdessä sekamelskassa.
5. Hay DLM pöytä
Tämä kannettava arjen apuri on sekä parhautta että muutaman harmaan hiuksenkin aiheuttanut. Pöytä saattaa nimittäin horjahtaa tönäisyn voimasta nurin, ja lattiamme onkin saanut lasten ja pöydän välisissä mittelöissä ottaa välillä osumaa. Silti se samainen keveys on myöskin pöydän plus-puoli, minkä johdosta lasken pöydän käytännöllisiin design-hankintoihin. Pöydän voi napata yhdellä kädellä kantokahvasta  mukaansa minne ikinä haluaakaan kahvikuppinsa kanssa istahtaa ja pienen kokonsa puolesta se myös moniin paikkoihin helposti solahtaa. Palvelee erinomaisesti myös juhlissa, kun vieraat tarvitsevat laskutilaa tarjoiluille.Tällaisia käyttäjäkokemuksia tänään. kerro toki omat suosikkisi tai anna kritiikkiä. jos olet erimieltä suosituksistani.
shop the style pöytä /  naulakko / keinutuoli /


(* Linkit kaupallisia linkkejä.)

1 kommentti

  1. Kiva postaus, on aina mukava kun pääsee kurkkaamaan jo jotain "vanhoja" olemassaolevia asioita – nekin ansaitsevat huomionsa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)