Legosäilytys | Lego Storage

torstai 14. syyskuuta 2017

/ All mothers who have sons probably share the same problem. Where to storage all the legos.../Kesällä kerrattain päivän postauksen aiheeni oli lastenhuoneen sisustus, ja lupailin silloin kertoa, miksi olin juuri tullut hankkineeksi Ikeasta muutaman ison säilytyslaatikon. No asiahan on tykkänään unohtunut, ja nyt kun tietokone alkoi herjaaamaan tallennustilan täyttymisestä ryhdyin läpikäymään ylimääräisiä valokuvia koneelta ja vihdoin muistin palata asiaan... Jokainen pikkupojan äiti lienee tuskaillut saman ongelman kanssa. Miten säilyttää legoja? Meillä on yritetty alati kasvava legomäärää hallita jo monenmoisin keinoin, mutta aika heikoin tuloksin. Nykyistä edellinen yritykseni oli tuoda kenkähyllynä varastossa pitämäni Billy-hyllykkö pojan huoneeseen, ja ylevänä ajatuksenani oli, että hyllyillä säilytettäisiin niitä ohjeiden mukaan rakenneltuja valmiita legoja, mutta ehei. Jamppa osaa kyllä rakentaa ohjeiden mukaan, mutta haluaa melummin käyttää mielikuvitustaan, ja rakennella omien sanojensa mukaan "aluksia". Alukset taas ovat alati muuttuvia hökkelöitä, jotka eivät avohyllyllä mullin mallin majaillessaan olleet mitään varsinaisia kaunistuksia, puhumattakaan pölyjen pyyhkimisen työläydestä niitä nostellessa, joten hyllyköstä oli luovuttava.
lastenhuoneen sisustus
Myöskään vanhoista duploista ei kuulemma voi luopua, koska niilläkin rakennetaan (ehkä kerran kahdessa kuukaudessa sanon minä), joten nekin on edelleen jemmattava johonkin. Duplot mahtuvatkin juuri ja juuri kahteen Lego-säilytyslaatikkoon *, jotka onneksi mahtuvat Muuramen Jolla-sängyn alle. Varsinainen ongelma ovatkin sitten ne pikkulegot.
legojen säilyttäminen
Kesän Ikean reisulla sitten törmäsin näihin muovisiin kannellisiin Kuggis-laatikoihin, joihin oli lisäosana saatavissa tuollainen sisäänlaitettava matalareunainen tilanjakaja. Ja siitähän se idea sitten lähti. Jo aiemmin olen hieman järjestyspakkomielteisenä ihmisenä lajitellut Jampan legot väreittäin pieniin kannellisiin läpinäkyviin muovilaatikoihin (joita saa muuten edullisimmin Jyskistä), mutta nyt löytyi lajittelukeino myös niille sekalaisille aarteille. Kuggiksen lajittelulokerikkoon saatiin Jampan kanssa lajiteltua ne isommat legot, joita ei ole riittävästi saman värisiä, että niitä kannattaisi säilöä isommassa muovilaatikossa erikseen, ja samoin kaikenkirjat pikkuosaset. Tadaa. Rakentelusta tuli taas paljon mukavampaa, kun koko legokomeutta ei tarvitse leväyttää lattialle kun rakentelu alkaa, vaan voi vaan sujuvasti nostaa aarrelaatikon lattialle hommantouhun viereen. Säästää muuten aika paljon hermoja, kun ei tarvitse leikin loppuessa metsästää noita lähes näkymättömän pieniä osasia matosta...
legosäilytys lastenhuoneessa
lapsenhuoneen mustavalkoinen sisustus
Meillä leikit kerätään aina viimeistään iltaisin ennen nukkumaanmenoa pois lattioilta, ja tämä legosäilytyskeino on kyllä osaltaan auttanut paljon siivoamista. Keskeneräisiä pikkurakennelmia mahtuu myös säilömään samoissa laatikoissa, ja ne arvokkaammat isot rakennelmat ovat turvassa hyllyn päällä. Joulupukin listalla keikkuu muuten jo tällä hetkellä sellainen määrä uusia legoja, että kohta onkin taas uudet hyvät keinot tarpeen, mutta toistaiseksi pärjätään onneksi  näillä.
lastenhuoneen mustavalkoinen sisustus

Miten teillä on ratkaistu legojen säilytysongelma?


(* Kaupallinen linkki.)Seuraa blogia4 kommenttia

 1. Hei, ovatko nuo lego-säilytysastiat kuinka käteviä? :) kummityttöni rrrakastaa duploja kuten myös järjestelyä niin pohdin hankkisinko tuollaiset joululahjaksi. Mahtuuko niihin kuinka paljon logoja? :) -Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä olleet toimivia. Meillä on nuo molemmat piripintaan täynnä duploja, joten useampi duplosetti niihin mahtuu tosi hyvin. Lisäksi ne ovat pinottavia eli kiinnittyvät toisiinsa vähän kuin tavalliset legot, eli jos haluaa, niitä voi kasata useamman pällekkäin etteivät vie niin paljoa lattiatilaa. :)

   Poista
 2. Me on etsitty pikku-Legoille mahdollisimman matalat ja pohjaltaan mahdollisimman isot muovirasiat, joita voi koota päällekkäin. Vähän niin kuin "kannellisia uunipeltejä". Ideana se, että isosta matalasta laatikosta voi etsiä palikoita kaatamatta niitä mihinkään ja toisaalta päällekkäin pinottuna eivät vie hirveästi tilaa hyllystä. Huippu hyviä ei vielä ole löytynyt, mutta idea on todettu toimivaksi aikanaan Prismasta löytyneiden kai piirakoille tarkoitettujen muovilaatikoiden avulla.

  - - -

  www.vauva.fi/isakuukaudet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. :) Täytyypä pitää silmät auki tällaisten löytymisen varalta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)