Jauheliha-bataattikeitto (G, M)

tiistai 21. helmikuuta 2017

Laitetaanpa tänään hyvä kiertämään, nimittäin maailman parhaan arkiruuan resepti. Tämä jauheliha-bataattikeitto on luontaisesti gluteeniton sekä maidoton, ja tekisi mieleni sanoa perunaton, sillä peruna, jos mikä on kotoisista arkiruuistamme se yleisin mutta samalla myös ravintoköyhin vaihtoehto. Alkuperäinen resepti kulkee nimellä Jauhelihagulassi Paleokeittiön tapaan, ja reseptin bongasin jatkuvasta inspiraation lähteestäni, eli PALEOkeittiö-blogista. Itse varioin alkuperäistä reseptiä korvaamalla normijauhelihan kananpojan jauhelihalla, koska se nyt vaan omasta mielestäni on paljon parempaa, ja etenkin keitoissa toimii ihanasti pehmeän koostumuksensa vuoksi sekä jättämällä reseptistä pois alkuperäisessä ohjeessa mainitun juurisellerin (ei pysty, ei kykene,yyyyhh) sekä palsternakan ja smetanasilmä jää myös maidotonta ruokavaliota noudattajalla luonnollisesti pois. Alkuperäisen ohjeen kuminansiemeniä ei myöskään täkäläisistä kaupoista noin vaan löydy, mutta keitto toimii vallan mainiosti ilmankin.

jauheliha-bataattikeitto (g,m)


Jauheliha-bataattikeitto

n. 4 annosta
400 g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 isohko bataatti paloiteltuna ( n.300 g)
2-3 porkkanaa paloiteltuna (150-200 g)
1 iso paprika siivutettuna
1 prk tomaattimurskaa 
1 – 1½ tl paprikajauhetta
1 laakerinlehti
1 l lihalientä (tarkista, että pakkauksessa maininta gluteeniton!)
maustamiseen suolaa ja mustapippurirouhetta
1 rkl kookosöljyä kuullottamiseen
Pilko ja kuori kasvikset. Kuullota sipulisilppua isohkossa kattilassa, kookosöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää valkosipulinkynnet ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää jauheliha-sipuliseokseen paprikajauhe, mustapipppurirouhetta sekä laakerinlehti. Jatka kypsennystä muutama minuutti seosta sekoitellen. Kaada kattilaan bataatti ja porkkana. Jatka kypsennystä sekoitellen niin, että juuresten pinta öljyyntyy. Lisää vielä lopuksi paprikasiivut sekä tomaattimurska  Sekoita ja lisää liemi. Kiehauta ja jätä hautumaan miedolla lämmöllä kannen alle kunnes juurekset ovat pehmenneet.( Noin 20 min.)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)