Bloggaajat koolla | Robert's Coffee Oulu

tiistai 11. lokakuuta 2016

Viime sunnuntaina olimme vaihteeksi koolla Oulun seudun sisustus- ja lifestyleblogaajien kanssa, kun paikalliset yritykset kutsuivat meidät koolle pienen brunssin ääreen kuulemaan kuulumisia syksyn muodista, kauneushoitojen uusista tuulista sekä pienyrittäjien uutuustuotteista. Muiden paikallaolleiden kertomuksia pääsettekin sujuvasti kurkkaamaan PoP-blogien sivujen kautta, mutta kuvatulvan vuoksi minä päätin jakaa tarina useampaan osaan. Tänää kurkistetaan Oulun vanhimman samalla likepaikalla toimivan kahvilan sisustukseen. Monesti vieraillessa franchising-periaatteella toimivissa kahviloissa tai ravintoloissa ei tule ajatelleeksi, että sieltäkin brändin takaa löytyy joka kerta yksityinen yrittäjä. Tällä kertaa yrittäjäkin tuli tutuksi, kun Oulun Robert's Coffeen isäntäjänä toimiva Kari Kokko oli itse paikan päällä kertomassa toiminnastaan, ja meille bloggaajille katetusta minibrunssista.
robert's coffee oulu
Muilla paikkakunnilla ketjun kahviloissa vieraillessa en koskaan pääse aivan samaan tunnelmaan kuin Oulun omassa kahvilassa, joka on arkkitehtonisesti hyvin persoonallinen. Kahvila toimii kauppakeskus Viman yhteydessä, mutta on rakennettu ikäänkuin puolittaisen kerroksen päälle rakennuksen sisäpihan puolelle. Alemmasta kuvasta hahmottaakin hieman paremmin, mitä yritän kertoa. Huolimatta rakennuksen muissa tiloissa työskentelevistä muista toimijoista kahvila on ikioma soppensa, jonne on mukavan rauhallista istahtaa seuraamaan alapuolella vaeltavaa ihmisvirtaa.
Yrittäjä on itse kaikessa mukana, olipa kyse sitten tuoreiden raaka-aineiden hankinnasta, asiakaspalvelutyöstä tai jopa kahvilan somistamisesta. Viltein ja tyynyin katetut sohvaryhmät kutsuvatkin mukavasti istahtamaan vaihtamaan kuulumisia ystävän kanssa, ja kausittain vaihtuvat piensomistukset tuovat lisää viihtyisyyttä.
Listalta löytyy kahvin lisäksi suolaisia ja makeita välipaloja sekä lounassalaatteja, minkä lisäksi kahvilassa järjestetään aika ajoin viikonloppuisin brunsseja. Tulevista brunssitapahtumista tiedotetaan kahvilan Facebook-sivuilla, joten jos olet paikallisia, käyhän tykkäämässä sivuista. 
Meille tarjoiltiin tällä kerta herkullisia mangonsmoothieta, rieskarullia sekä gluteenitonta ja laktoositonta mantelikakkua. Namnam.
Tässäpä vielä laajempi kuva muualla asustaville, joille sepustukseni perusteella saattoi olla hieman hankala hahmottaa kahvilan erikoisempaa sijaintia liiketilassa. Kuva on otettu Viman vaateliikkeen puolelta, mistä näkee hyvin, kuinka upeasti kattoikkunasta siivilötyvä valo tuo oman tunnelmansa kahvilaan. Käykäähän poikkeamassa, vaikkapa Hullujen Päivien lomassa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)