Hillitysti Pääsiäistä | Monochrome Easter

tiistai 15. maaliskuuta 2016

/Celebrating Easter doesn't have to mean yellow this and yellow that. It can also be decorated with more earthly colors, right?/

Usein kuullaan sanottavan, että talvi yllätti autoilijat. No tässä tapauksessa voisi sanoa, että pääsiäinen yllätti sisustusbloggaajan. Olen jotenkin autuaasti unohtanut, että pääsiäinen on tänä vuonna jo näin aikaisin. Onneksi kollegat  muistuttivat, että täällä meilläpäin noidat ja trullit (sama asia?) saapuvat virpomishommiin jo todellakin tämän viikon sunnuntaina. Argh, apua. Meillä oven ulko-oven vieressä röpsöttää tällä hetkellä jo paremmat päivänsä nähneet callunat, eikä suinkaan kauniin kukoistavat pääsiäisnarsissit. Suklaamunavarastot odottaa edelleen täyttäjäänsä, ja sisustuksessakin ainoa pääsiäiseen viittaava otus on viime viikonlopun kattaukseen ostettu yksi vaivainen ruukkunarsissi, joka sattuu vielä sekin olemaan väärän värinen.

Tässäpä inspiraatiota siihen, kuinka asiat sen sijaan voisi järjestää.

Kattaus.
Maanläheiset sävyt. Valkoista ja pellavaa. Koristeeksikin voi käydä ihan peruskananmunat ja viiriäisenmunat, ei ole pakko alkaa vesiväritaiteilemaan.

Ja jos sen sijaan osaa ja haluaa taiteilla, voisi koristeet näyttää vaikkapa tältä.
Mattamustaa maalia, hamppunarua tai mustalla tussilla koristetäplien tupsuttelua. Ah, niin kaunista ja yksinkertaista. Ja arvatkaapa mitä. Yhden asian olen sentään hoitanut. Tuo oikean yläkulman kuva on minua kohta kaksi vuotta kaivellut, kun en ole mistään löytänyt puhtaanvalkoisia (tai mustia) höyheniä, mutta nytpä olen. Ja ihan paikallisesta Prismasta: Sinne siis kaikki mustavalkoista pääsiäistä halajavat. Allergian vuoksi myös meidän pajunkissat ovat keinotekoisia, ja niitä taas löytää edullisesti Tokmannilta.
Maanläheisen pellavan ja särmikkään mustavalkoisen lisäksi pääsiäinen voisi olla myös ihan vaan hurmaavan harmaa. Kuinka levollinen näky tämä olisikaan pääsiäispöydässä.

Joko teillä on valmistelut pitkällä? Ja kertokaapa, missä asussa teillä on pikkupojat virponeet? Jamppa on vihdoin valmis eka kertaa virpomiskierrokselle lähtemään, kun ikää on sen verran, että rimpsu pysyy jo mielessä, mutta mitä päälle? Puetaanko poika noidaksi siinä missä tytötkin, vai lähetetäänkö matkaan Turtles-naamion ja miekan kera? Olen ainakin itse meilläpäin nähnyt poikia jos jonkunnäköisessä vappunaamiaisasussa virpomassa?Kuvat lainattu.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)