Helppo kattaus ja terveellisen herkulliset hampurilaiset

torstai 24. maaliskuuta 2016


Muistaako joku vielä muutaman viikon takaisen postauksen, jossa päästin luovuuden valloilleen askarrellessani Jampalle tavallista herkullisempia välipalaleipiä? Angry Birds-välipalamenestyksen innoittamana, päätin jatkaa kokeilujani leipäkokkailijana ja tänään esittelyvuorossa onkin nopeat ja helpot sekä sangen terveelliset voileipähampurilaiset. Uusia Vaasan TaikaRuis leipiä pääsin siis testailemaan yhteistyössä Indiedaysin ja Vaasanin kanssa Sano Se Leivällä-kampanjan tiimoilta. Kampanjan kauniina ajatuksena onkin kertoa tunteistaan läheisille pienien arkipäivän tekojen muodossa, ja valmistaa rakkaimmilleen vaikkapa tavallista maittavampi välipala. Postauksen lopusta kannattaa muuten tsekata aiheeseen liittyvä lukijakilpailu.
Kuten tuttavat ja ystävät tietävät, minä en ole mikään varsinainen velhotar köökin puolella. Yleensä arkisen aterian onkin valmistuttava hyvinkin nopeasti ja helposti, mutta mikäpä estää tekemästä ruokailuhetkestä hieman kauniimman ihan vaan muutamalla pikkujutulla? Tämäkin helppo kattaus syntyi hetken mielijohteesta, kun lyhentelin nuupahtamassa olevia jaloleinikkejä ja siirtäessäni ne isommasta vaasista pikkumaljakkoon tulin laskeneeksi ne keskelle ruokapöytää. Leikkuulauta puolestaan oli  matkalla kaappiin, kun yht'äkkiä tulin huomanneeksi, kuinka kauniisti punertava puu sopikaan valkoisten kukkien pariksi. Siihenpä sitten siirtämään sivupöydälle unohtuneen kynttilän kaveriksi, ja kas vain, tavallinen ateriakattaus oli muuttunut jo paljon juhlavammaksi.
Hobstarin kaunokaisilla kyllä mikä tahansa kattaus muuttuu hetkessä juhlavaksi.
Ja mitäs sinne lautaselle sitten päätyikään? No maailman helpoimmat hampparit tietysti. Sämpylöiden sijaan hampurilainen rakenneltiin Vaasanin TaikaRuis leipien väliin. Valkoisen höttöleivän sijaan kun valitsee hampurilaisleiväksi runsaskuituisen ja maidottoman täysjyväruisleivän, muuttuu aterian koostumus jo kokolailla terveellisemmäksi.
Täytteiksi hampurilaisiin voi laittaa ihan mitä vaan sattuu mieleen juolahtamaan, tai tässä tapauksessa mitä sattui jääkaapista löytymään. Meidän kaapissa lymyili valmiiksi keitetty kananmuna, salaattia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Osan kirsikkatomaateista paahdoin uunissa makeiksi samalla kun siellä valmistui kananpojanjauhelihasta tehdyt jauhelihapihvit, ja yrttimaustetut veneperunat.
Olenko muuten ainoa, jolle selvisi vasta ihan viime aikoina, mikä on helpoin keino säästyä suuremmilta sotkuilta lapsen ruokaillessa tämäntyyppistä ruokaa? Vinkki muillekin, että kun sujauttaa lapsen hampparin suodatinpussiin, ei tarvitse siivota koko tuolia ja lattiaa ruokailun jälkeen.
Kun uuni piippaa valmistuneiden pihvien merkiksi, on aika sujauttaa Vaasanin TaikaRuis-leivät leivänpaahtimeen, ja eikun kokoamaan herkkua kasaan. Ja kyllä kelpasi. Taisi miehenpuoli tulla tekaisseeksi usemman kipaleen heti peräjälkeen.

Ja sitten siihen kilpailuun. Vaasan Taika kilpailun pääset osallistumaan julkaisemalla Instagramissa omat leipäterveisesi 27.5.2016 mennessä. Liitä kuvaasi hashtagit #jyväntaikaa #sanoseleivällä ja tägää kuvasi @vaasan_leipomot Palkintoina kaikille osallistujille arvotaan herkullisia eväskoreja ja voittajia arvotaan koko ajan viikottain kilpailuajan loppuun saakka. Voittamisen mahdollisuudet ovat siis melkoisen hyvät. Lisää kilpailusta ja tarkemmat osallistumisssäännöt voit lukea täältä . Millaisilla leipäterveisillä sinä haluaisit rakkaimpasi yllättää?

ps. Second Handin puolelle lisätty tavaraa myyntiin :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)