Suomalaista designia Suomen Itsenäisyyspäivänä

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

/It's time to celebrate Finland. Let's light up the candles and take a moment to honor those who made it possible for us to live in this free country./

Eilen oli talossa vilskettä ja vilinää, kun juhlimme Jampan 4v.-synttäreitä. En tiedä kumpaa jännitti ensimmäiset kaverisynttärit enemmän, poikaa vai äitiä, mutta hyvin selvittiin kumpikin. Täytyy kyllä myöntää, että neljästä pojasta ja yhdestä poikatytöstä löytyy kyllä vauhtia ja energiaa enemmän kuin pienestä kylästä. Tarhakavereiden lähdettyä saapuivat mummit, kummit ja ystävät lapsineen ja touhua piisasi iltakahdeksaan saakka. Kunhan ehdin käydä kuvasaldoa läpi, saatan vilauttaa vähän miten niinikään ensimmäisten teemasynttäreiden koristelu sujui. Tähän asti kun äiti on saaanut päättää koristelut, ja yleensä on vaan valittu jokin teemaväri, niin tällä kertaa synttärisankarilla oli jo oma vankka mielipiteensä asiasta. 

Tänään vietetäänkin sitten rauhallisempaa päivää. Illalla on aika sytyttää kynttilät ja suoda muutama hetki aikaa ajatella sitä, millaista on saada asua omassa vapaassa maassa. Tämänsyksyiset pakolaistulvat ovat saaneet varmasti monet meistä arvostamaan omaa maataan taas paljon enemmän.Kovin moni meistä ei osaa edes kuvitella millaista olisi, jos ei iltaisin uskaltaisi nukahtaa, kun ei voisi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Iltaa varten laitoinkin jo pöytään kynttilät ja vähän itselle niin rakasta Suomalaista designia. Heikki Orvolan suunnittelema Carambola-vaasi on ihan niitä ensimmäisiä arvokkaampia sisustusesineitä, joihin aikanaan roponi sijoitin alkaessani kiinnostua sisustamisesta. Jostain tarjouskampanjasta sen silloin ostin. (Näyttäisi muuten nytkin olevan aika hyvässä alessa, jos joku muukin on tähän veikeään muotoiluun tukästynyt.)Vielä varhaisemmalta ajalta kaukaa opiskeluvuosilta mukana ovat seuranneet Kaj Franckin Kartio-kynttilänjalat. Näitä ei taideta enää edes myydä kaupoissa. Harvoin pääsevät esille, mutta aina näin kerran vuodessa on hetki laittaa kynttilät palamaan juurikin sinisiin kynttilänjalkoihin samalla kun istahtaa töllöttimen ääreen Linnanjuhlia seuraamaan.


ps. Kotimaista designia arvostaville vinkiksi, että Iittala Storella on vielä tänään voimassa -20% ale kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla MYIITTALA. Tiedoksi vaan sinne siskollekin, joka niitä Nappula-kynttiänjalkoja suunnitteli, että tuolta verkkokaupan puolelta löytyi vielä kaissa väreissä, ja sekä isoa, että pienempää kokoa.(*Kaupallisia linkkejä.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)