Helppo kana-kasviswokki (ja pari muuttujaa...) | Asian style cooking

maanantai 9. marraskuuta 2015

/Sorry folks, this time there won't be a translation for the recipe./*Yhteistyössä Indiedays ja Santa Maria*Jep. Otsikon kirjoittaminen herätti itsessäni hieman ristiriitaisia tunteita, sen verran meinasi olla tilanne päällä eilen keittiössä valmistellessani Isäinpäiväateriaa Aasialaiseen tyyliin. Mutta loppupeleissä siis se, mitä varsinaisesti lautaselle päätyi, oli oikeinkin helppoa valmistaa.
Sain Indiedaysin Blogger's Inspiration Day-päivän aikana tilaisuuden tutustua Santa Marian uuteen Aasia tuoteperheeseen. Aiemmin Santa Maria on ollut minulle tuttu Texmex-tuotteistaan, joita meidän perheessä tulee hyödynnettyä useampi kerta kuussa tacokestien muodossa, mutta näistä uusista tuotteista en ollut  vielä kuullutkaan. Päätinkin sitten ottaa haasteen vastaan, vaikka jokainen ystäväni ja blogiani pidempään lukenut tietää, että Sandyn keittiö on todellakin melkoinen kokeileva keittiö sanan ei niin imartelevassa merkityksessä; koskaan ei siis tiedä mitä siellä syntyy.
Näistä lähdettiin reseptiä suunnittelemaan, ja ihan ensiksi vakaana aikomuksena oli valmistaa kanakasviswokki currykookoskastikkeella ja  nuudeleilla.
Ensimmäinen askel oli pilkkoa kasvikset. Olen todennut kaupan pakastealtaassa valmiina myytävät wokkivihannekset melkoisen epäkelvoksi tavaraksi, joten pilkoin suosiolla itse puolikkaan kaalin, ison paprikan, sipulin ja kolme luomuporkkanaa. (Luomua tulee muuten harvemmin ostettua, mutta porkkanoissa huomaa eron. Katsokaapa vaikka ensi kerralla kaupassa perinteisiä ja luomuporkkanoita, niin johan ne ovat ihan eri näköisiäkin, mausta puhumattakaan.)
Seuraavaksi suikaloin kanat. Sama, mikä koskee pakastewokkivihanneksia koskee myös valmiita kanasuikaleita. Muutaman kymmmenen sentin erolla kannattaa ennemmin ostaa kanan filepihvejä ja suikaloida ne itse. Tässä vaiheessa tuli se ensimmäinen muuttuja. Avasin kokkailuun suunnittelemani Red Curry-maustepussin, ja huomasin sitä tuoksutellessani sen sisältävän sitruunaruohoa. Mauste, joka monelle meistä aikuisista kyllä maistuu, mutta jonka suuresti epäilin jäävän Jampalta syömättä. Koko perheen ruokailua kun valmisteltiin, päätin tehdä suunnitelmiin muutoksen, ja valita Red Curry+ kookosmaitokastikkeen tilalle valmiin Pad Thai kastikkeen. Valmiiksi pilkotut kasvikset kippasin astiaan siinä järjestyksessä, että päällimmäiseksi jäivät ne vihannekset, jotka pisimmän kypsennysajan vaatisivat ja niin edelleen.
Sitten alkoi vimmattu häärintä hellan ääressä. Ja tuli se toinen muuttuja. Minä olin jostain lukaissut, että riisinuudeleita ei välttämättä tarvitsisi keittää, senkun vaan liottaa kylmässä vedessä ja paistelee ne sitten pannulla. Noh. Sanotaanko nyt näin, että a.) kyseinen tieto oli väärässä, b.) liotusaikani oli aivan liian lyhyt tai c.) pannuni oli aivan liian kylmä. Kanojen valmistuttua kun huomasin hämmentelväni pannulla lähes koppuraisen kovia nuudelin pätkiä kastikkeessa... Ei hyvä.

Onneksi omiin keittiötohelointeihini jo tottuneena ja Jamppaa ajatellen olin ihan vaan varalta laittanut kiehumaan myös jasmiiniriisiä. Ja onneksi vihanneksia tuli niin paljon, että olin wokannut ne eri pannulla kuin kanat. Tässä vaiheessa kuvioihin astui siis varasuunnitelma. Kippasin kasvisten sekaan puoli pullollista Asian Wok Soy & Sweet Chili kastiketta, ja kirjaimellisesti kaivelin lusikalla kanapalaset epämääräisen kovettuneesta nuudeli- Pad Thai-kananmuna-seoksesta, ja kippasin wokkiin. Loppu hyvin kaikki hyvin, ja Isäinpäiväateriaa päästiin nautiskelemaan. Ja olihan muuten hyvä wokkikastike!

Epäonnen kanakasviswokki

1/2 kaali
1 iso paprika
3 luomuporkkanaa
1 sipuli
450 grammaa kanaa suikaloituna
1/2 pulloa Santa Maria Soy & Sweet Chili kastiketta
jasmiiniriisiä

Kypsennä kanat pannulla miedosti suolalla maustaen. Wokkaa vihannekset. Lisää vihannesten sekaan puoli pulloa Santa Maria kastiketta ja kanat, sekoita. Kippaa kypsennetyn riisin päälle (tai nuudeleiden, jos onnistut ne oikein valmistamaan...) ja nauti!

Kannattaa muuten käydä tsekkaamassa herkulliset ja helpot reseptit Santa Marian sivuilta  tai Santa Marian Facebook-sivuilta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)