Sunnuntaibrunssilla

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Onnistuin jo puolisen vuotta sitten voittamaan eräästä kilpailusta palkinnoksi kahden hengen lahjakortin Ravintola Kämp Brasserien sunnuntaibrunssille, mutta sattuneista syistä lahjakortin käyttäminen jäi vähän viime tinkaan ennen umpeutumistaan. Viime viikkoisella Helsingin reissulla tarjoutui vihdoin tilaisuus päästä testailemaan, millaiset herkkupöydät brunssilla odottelivat, kun Indiedays Blog Awardsin jälkeisenä sunnuntaina olimme varanneet ennakkoon pöydän ystäväni kanssa. Brunssi palvelikin loistavasti reissussa hieman rähjääntyneitä bloggareita, kun hotellin luovutettuamme suuntasimme lounastamaan ennen lentokentälle lähtöä. Koska olemme molemmat gluteenittoman ruokavalion noudattajia, ei ennakko-oletukset ravintolamaailman tarjonnan suhteen ole nykyisin välttämättä kovin korkealla, mutta niinpä vain Kämp Brasserien tarjonnasta melkeinpä suurin osa oli myös meille soveltuvia.


Hotelli Kämpin ympäristö on miljöönä mitä upein, ja omaa hotellivalintaani puolileikillään kritisoinut matkakumppanikin totesi sisään astuttuamme, että no nyt voidaan jo puhua hotellista.


Brunssilla ruokaa saa siis noutaa seisovista pöydistä oman makunsa mukaan, ja niin paljon kuin jaksaa maistua. Tosin jälkiruokapöydän kohdalla ryhdyimme epäilemään, että meidät varmaan pikkuhiljaa eskorteerataan hiljaisen huomaamattomasti  ulos ovesta, sen verran maistuvat oli jälkiruokatarjoilut.


Alkupaloina toimivat ilmakuivatut kinkut olisivat omaan makuuni saaneet olla vielä vähän suolaisempia, mutta saattaapa toki olla niin, että edellisillan kekkereillä oli oma osansa suolanhimooni ...


Pääruokana tarjoiltu karitsa ja juustogratinoitu perunamunakas maistuivat sen sijaan loistavasti.


Koko ruokailun parhautta edusti siis kuitenkin tämä... Tarjoilija kertoi, että heidän macaroninsa ovat keittiömestarin itse valmistamia, ja niin ollen myös gluteenittomia. Vaikka macaronien perusraaka-aine onkin mantelijauho, eivät kuitenkaan useimmat valmiina myytävät leivokset ole täysin glutenittomia.


Jos ei pikkuhiljaa olisi kiire lentokentälle alkanut kutsua, olisimme varmaan jääneet loppupäiväksi maistelemaan koko jälkiruokapöydän herkut läpi. Kookosmousse ja mansikat marengilla olivat kerrassaan täydellisiä, ja macaronit kuin pala taivasta. Olen tähän saakka suhtaunut hieman ihmetellen monien macarons-hehkutukseen, mutta enpä ihmettele enää. Kun tekijä on riittävän taitava, jää näihin pahasti koukkuun. Arvatkaapa tekikö kummankin mieli lähtiessä sulloa vielä taskut täyteen näitä herkkuja...

Oulussa brunssikulttuuri on vielä lapsenkengissä. Säännöllisesti brunssia tarjoillaan minun tietääkseni vain Café Roosterissa, ja sitäkään en ole vielä ehtinut testailemaan. Löytyisikö sieltä ruudun takaa ketään, joka osaisi suositella muita paikkoja, tai kertoa Café Roosterin tarjonnasta?2 kommenttia

  1. Ihanat brunssit!! Pitäisi päästä täällä Jyväskylässä tarjontaa testailemaan, mutta jotenkin se aina unohtuu, kun siihen ei ole tottunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole kumma miten sitä ei tule lähdettyä, vaikka loppupeleissä ei ole edes kovin kallis irtiotto. Pitäisi vaan suunnitella ja sopia ystävien kanssa etukäteen joku päivä valmiiksi, niin tulisi mentyä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)