Kesäkuntoon 2015 - Loppukiri

lauantai 11. huhtikuuta 2015

                              * Blogi muuttaa kahden viikon kuluttua pysyvästi Casa- blogeista tänne,
                muista  klikata itsesi lukijaksi tähän uuteen osoitteeseen Lukijat-palkkiin sivupaneelissa.*
                                             

Minulla on (kenties työni vuoksi) tapana mitata vuodenkiertoa kouluvuoden mukaan, eikä suinkaan kalenterivuoden mukaan. Siinä, missä suurin osa aloittaa puhtaalta pöydältä tammikuisin, minä aloittelen elokuussa milloin minkäkin projektin. Tämän (luku)vuoden teemana elämässäni on ollut lihasmassan ja voimatasojen kasvattaminen entisen kinteyttämiseen tähdänneen treenihistorian jälkeen. Elokuussa tein päätöksen satsata Personal Trainerin palveluihin kolmen kuukauden ajan, ja se on ollut ehdottomasti elämäni paras sijoitus. Vuodenvaihteeseen mennessä salilla käyttämäni painot olivat jo tuplaantuneet, aerobinen kunto noussut yli 50%:lla ja rasvaprosentti pienentynyt useammalla yksiköllä, Ja minähän en ole (valitettavasti) enää mikään teinityttönen, vaan reilun kuukauden päästä keski-ikäinen naisihminen (tätä ei sitten kerrota muille!). Vuodenvaihteen jälkeen treenailin hetken aikaa itsekseni, mutta kaivattuani vaihtelua saliohjelmiin päätin ostaa Fitfarmilta Bikini Challenge-ohjelman, joka osoittautui myöskin loistavaksi sijoitukseksi. Alle satasella sain kolme erilaista saliohjelmaa ja lisäksi kymmenen erilaista toiminnalista treeniohjetta kaupan päälle. Toki myös ruokavalio-ohjeet pakettiin sisältyi, ja niitä täsmällisesti noudattaneet BC:läiset ovatkin saavuttaneet juuri päättyneen kymmenen viikon rupeaman aikana aivan uskomattomia tuloksia. Osaa niitä pääsee ihailemaan Fitfarmin nettisivuilla. 
Nyt on jäljellä 7 viikkoa kesään, ja olisi aika ottaa loppurutistus tämän vuoden projektissani. Tavoitteena kun oli siis ikänaisiin liittymisen vuosipäivänäni olla paremmassa kunnossa kuin koskaan. Nyt haastankin teitä muita liikuntaa jo harrastaneita lähtemään mukaan loppukiriin. Tässä olisi viikon tavoitemäärät treenien suhteen, ja ruokavaliovinkit seuraavat ensi erässä:
VIIKKOTREENIT
- 3 x aamuaerobinen tyhjällä vatsalla. Aamuaerobiseksi käy kevyt kävely- tai sauvakävelylenkki tai kuntopyöräily. Jos taivaalta sattuu satamaan kissoja ja koiria, myös kevyehkö oman kehon painolla tehty kiertoharjoittelu käy. Esimerkiksi tällainen.
- 3 x kuntosalitreeni riittävän raskailla painoilla. Toistomäärät per sarja max 12. Koska oma ohjelmani on tällä hetkellä Fitfamilta, en voi sitä julkaista, mutta esimerkiksi Saara on julkaissut aivan mainioita treeniohjemia. (Selailemalla löydät myös Saaran kolmijakoisen ohjelman vinkit.)
 Jos kuntosalille pääsy on mahdotonta, voi myös kotona treenata vallan mainiosti. Jo käsipainopari tai kahvakuula mahdollistaa täysin kokonaisvaltaisen treenin tekemisen myös olkkarin matolla, vaikkapa lasten päiväuniaikaan. Esimerkkejä kotijumppaohjemista löydät vaikkapa täältä.
- 1 x oman valintasi mukainen muu treeni. Esimerkiksi sisäpyöräily, tanssitunti, kotijumppa tms. 

Who's with me?
                       
                               Kuva lainattu.Jos lähdet mukaan, tee näin. Sunnuntaiaamuna mittaat itseltäsi painon ja mittanauhalla vyötärön. lantion, rinnanympäryksen ja reiden. Halutessasi myös hauiksen voi mitata, jos tavoitteena on lihasten kasvattaminen.  Kirjoita mitat ylös, sillä niitä ei tosiaankaan enää hetken päästä muista. Maanantaiaamuna sitten aloiteitaan, eikö vaan?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)