Work in progress

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Argh. Inhoaako kukaan muu matkaltapaluuta suunnattomasti? Pesukone pauhaa ja kuivausteline kököttää olohuoneessa kuin taloksi asettuneena, puhumattakaan kymmenen päivän poissaolon aikana ympäriinsä levittäytyneestä pölykerroksesta, pihalla nyppijäänsä kaipaavista kesäkukista ja lähtökiireessä muutenkin täysin hieman rempalleen jääneestä yleisilmeestä. Sillä välin kun lomakuvat odottavat karsijaansa, eräs minulle heitetty haaste ajan kanssa pohtijaansa ja yksi kiva uusi juttu noutajaansa postista, tuupattakoon eetteriin eräät jo hetki sitten ohimennen napsaisemani kuvat työpöydän String-hyllykön vakioasukkaista. Ja vakioasukkaistapa juuri. Minä kyllä olen ihaillut monen taiturin kausittain hyllyköhinsä vaihtelemia asetelmia, joissa vaihtuvat niin sävyt kuin esineetkin, mutta itsellä ajaa käytännöllisyys tässä kauneuden ohitse. Minä kun nyt vaan oikeasti tarvitsen niitä kyniä ja tykötarpeita käden ulottuvilla, kun istun koneen ääressä töitä tekemässä tai ihan muutakin touhutessa. Lisäksi, kun kodin värit eivät juuri muutenkaan vaihtele, ei hyllykön ilme ole kummemmin muuttunut, vaikka välillä olen saattanut jonkun esineen vaihtaakin, mustia ja valkoisia kun ovat nekin. Yleensä hyllyllä kökkii vielä kamera objektiiveineen, sillä se on niitä harvoja paikkoja, jonne Jamppa ei (vielä) ulotu, vaikka tuolille kiipeäsisi.

IMG_4327.jpg

Joku saattaa kysellä mahtaako tuoksukynttilä olla kenties mainitsemani tarve-esine, joten kerrottakoon, että toki on. Tuo kyseinen kappale kun tuoksuu (sytyttämätömänä) niin hyvälle, että työpöydän ääreen istahtaessa aina tulee hetkeksi oikein hyvälle tuulelle sitä tuoksutellessaan.

IMG_4314.jpg

Elämässäni on muuten edelleen Tiimarin mentävä aukko. Mihinkäs minä nyt syksyllä marssin kynävarastoani kartuttamaan?

IMG_4320.jpg

Helsingin reissuilta kantautui mukana Granitista muutama pikku juttu, niinkuin nyt nämä klemmarit ja Tigerista täydennystä washiteippikokoelmaani. Miksi, oi miksi Tigerilla ei voi olla verkkokauppaa? Haahusin siellä taas ympäri ämpäri liikettä varmaan tunnin, ja poistuin mukanani kassillinen tuikitarpeellisia härpäkkeitä...

IMG_4325.jpg

DG:n kotelossa piilee lasit, jotka määrättiin minulle jo vuosikausia sitten, mutta joita en koskaan oppinut pitämään. Lasit pääsee nenälle noin kerran kuussa, kun työmaalla on isossa auditoriossa kokous, jossa pitää nähdä erittäin kauaksi heijastettua tekstiä. Muuten suunnistan edelleen  melko lepakkona. Eriyisesti autoteiden opasteet tuottavat hankaluuksia, ja eräänkin kerrann olen jatkanut matkaa määränpään ohi, kun en ole ajoissa nähnyt mitä kaistaa pitkin pitäisi ajella.

IMG_4321.jpg

Ylähyllyllä odottaa pokkariversiona edelleen Fifty Shades of Grey, jonka sain ystävältäni lukulainaan jo hyvinkin puoli vuotta sitten (jos satut S.olemaan linjoilla, niin lupaan pyhästi aloittaa sarjan lukemisen ihanhetikohta). Onko teillä tullut luettua kyseistä teosta, joka niin paljon tuntui ihmisiä puhututtavan vuosi takaperin?

No mutta kello alkaa käydä puolta yötä, joten pakko hipsiä nukkumaan. Ensi viikolla sitten toivottavasti olisi luvassa jotain pientä mukavaa teille lukijoille, jos eräs juttu nyt toteutuu niinkuin on suunniteltu. Pysykäähän kuulolla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)