Hyvän olon kirjavinkit

torstai 22. tammikuuta 2015

Mitenkä sujuu tammikuinen uusi elämä? Ainakin veikkaan, että varmasti melko monella muullakin kuin minulla on aina tammikuisin (...ja syksyisin..ja maanantaisin...) hyvä aikomus viettää terveellistä elämää. Vaikka oman ruokavalioni suhteen olen yrittänyt tehdä kovasti töitä jo monta vuotta, voin silti tunnustaa repsahtelevani tavan takaa. Erityinen paheeni on tietenkin se sokeri, mikäpä muu. Taatusti useampi nasitenlehti on vuosien saatossa tarjonnut vinkkiä " juo lasi vettä" tai "napostele porkkana" kun makeanhimo iskee. No ei toimi. Ei edes hyvällä tahdolla. Napostelen kyllä sen porkkanan, juon sitten sen lasin vettä ja sen jälkeen sukellan pää edellä jokaiseen keittiönkaappiin löytääkseni sinne jonnekin unohtuneen karkkipussinjämän tai suklaapatukan. Lähes joka kerta kaupassa käydessäni liukuhihnaa pitkin matkaa ensin reippaannäköisiä parsakaaleja, tomaatteja  ja kanafilettä ja sitten siellä viimeisenä ikäänkuin jo itsekin häpeillen olemassaoloaan matkustaa pari kipaletta King size Tuplaa tai mitä nyt kassan läheltä viime hetkillä itsekurin pettäessä on mukaan tarttunutkaan. Kun näin vuodenvaihteessa tosiaan terveellisyyttä puskee joka tuutista, päätin yrittää etsiä vaihtoehtoja sokerinhimooni. Edes hiukkasen terveellisempiä. Ja tässäpä uudet apurini.
IMG_1171.jpg
Aina yhtä raikkaan ja hyvinvoivannäköisen Karita Tykän toinen raakaruokakirja Hyvää Huomenta * on ihana. Niin visuaalisesti kuin sisältönsä puolesta. Kirjassa opastetaan hyvin yksinkertaisin reseptein puhtaamman ravinnon pariin. Kirjasta löytyy ohjeita smoothie-resepteihin, jälkiruokiin, suolaisempiin naposteltaviin ja ihan kokonaisiin raakaruoka-aterioihinkin. Ja kuvitus on kerrassaan kaunis.
IMG_1174.jpg
Toinen löytöni on pitkään blogimaailmassakin vaikuttaneen Virpi Mikkosen jälkiruokiin ja makeisiin leivonnaisiin keskittyvä Kiitos Hyvää *. Virpin kirjassa valmistetaan mitä herkullisimman näköisiä ja kuuloisia herkkuja täysin ilman gluteenia ja valkoista sokeria. Myös Virpin kirjassa jo kuvitus on niin upea, että kirjaa ei malta laskea käsistään, eikä todellakaan tarvitse piilottaa keittiön kaappiin.
IMG_1179.jpg
Itse olen jo ehtinyt testaamaan mm. Karitan suklaa-avokadomoussen, ja kyllä toimii. Kannattaa kokeilla seuraavan kerran, kun keittiön kaappeihin tehty sukellus ei tuota muutamaa kivettynyttä irtokarkkia kummempaa tulosta. Kannattaa myös muistaa, että noita ohjeitahan voi aivan hyvin soveltaa. Minäkin käytin raakakaakaon sijaan ihan tavallista tummaa sokeritonta leivontakaakaota. Myöskään ohjeissa vilisevät superfood-termit eivät loppupeleissä ole mitään kovin kummoisia juttuja. Esimerkiksi monelle tuntematon psyllium-jauhe löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta jauho -tai maustehyllystä. Lisää muista superfoodeista voi lueskella vaikkapa täältä.
Ei liene sattumaa, että seuraavalla kauppakeskusreissulla pitikin käydä vähän täydentämässä varastoja. 
IMG_1194.jpg
Jos sinua kiinnostaisi testailla jotain uusia ruokajuttuja, on tällainen grammaperusteinen irtomyyntikin aika mainio tapa tutustua tuotteisiin. Itsellä tarttuu perusjuttujen lisäksi kyllä mukaan aika paljon myös tuota herkkuosastoa. Mutta arvatkaapa mitä hyötyä on ostaa iltaherkuiksi vaikkapa näitä pakastekuivattuja mansikoita? Ei kelpaa tenavalle, ei. Kävi mokoma sylkemässä tarjotun herkun roskikseen ja loppupussin sain rapistella ihan itsekseni.
IMG_1188.jpg
Kun mopo lähtee vähän lapasesta ja irtopusseja tarttuu mukaan moniaita, keksin oivan säilytyspaikan pussukoille. Yksi iso Washmama-pussukka haukkasi sisäänsä monta pientä paperipussukkaa.
IMG_1201.jpg

Herkullista viikonlopun alkua!                                              Just trying to learn some new healthier recipes here.

(* Kaupallisia linkkejä.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)